Cezayir’de Ölen İşçi Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Cezayir’de Ölen İşçi Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı

HAYATINI KAYBEDEN ŞAHSIN İŞ ARKADAŞI MEHMET IŞIK, “MUAMMER İLE BERABER ÇALIŞIYORDUM, KENDİSİ BENİM KALFAMDI. BİZ CEZAYİR’E ÇALIŞMAK İÇİN 24 KİŞİ BERABER GİTTİK. BURADAN GİDERKEN SİGORTAMIZIN OLACAĞINI, VİZEMİZİN OLACAĞINI BİLİYORDUK AMA GİTTİK Kİ NE ÇALIŞMA VİZESİ VAR NE SİGORTA NE DE İŞ GÜVENLİĞİ VAR. 5 AY ÇALIŞTIK AMA 1 AYLIK PARAMIZ İÇERİDE KALDI. PARAYI DA ARKADAŞIMIZIN BAŞINA BÖYLE BİR HADİSE GELİNCE VERDİLER” DEDİ.

Bu haber 03 Nisan 2015 - 18:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cezayir’de ölen inşaat işçisi, Ordu’nun Ünye ilçesinde Türk bayrağına sarılı tabutla son yolculuğuna uğurlandı.

İnşaat işçisi olarak gittiği Cezayir’de yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede 7. gününde hayatını kaybeden evli ve iki çocuk babası Muammer Mert’in (34) cenazesi vefatından 6 gün sonra Ünye’ye getirildi. Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesi ile cenazesi ancak Türkiye’ye getirilebilen Muammer Mert, Ünye Merkez Büyük Cami’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ünye’nin Düzköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

“İŞ GÜVENLİĞİMİZ YOKTU”

Cenaze ile birlikte Ünye’ye gelen ve Muammer Mert’in Cezayir’deki çalışma arkadaşları, çalıştıkları yerde iş güvenliği diye bir kavram olmadığını belirtti. Sivas’ın Yıldızeli ilçesinden olan Mehmet Işık, “Muammer ile beraber çalışıyordum, kendisi benim kalfamdı. Biz Cezayir’e çalışmak için 24 kişi beraber gittik. Buradan giderken sigortamızın olacağını, vizemizin olacağını biliyorduk ama gittik ki ne çalışma vizesi var ne sigorta ne de iş güvenliği var. 5 ay çalıştık ama 1 aylık paramız içeride kaldı. Parayı da arkadaşımızın başına böyle bir hadise gelince verdiler” dedi.

“DÜŞTÜĞÜ SAATLE ÖLDÜĞÜ SAAT AYNI”

İnşaatta vinçle malzeme taşınırken, Muammer Mert’in vince komut verdiği sırada vinci daha iyi görebilmek için bastığı mahyayı geri çektiğini ve mahyanın bir tarafı boşa çıktığı için bastığında 4 metre yükseklikten yere düştüğünü belirten Mehmet Işık, “Aşağıda secde yapar halde düşüp kalmıştı. Hemen hastaneye kaldırıldı. İlk müdahale yapılan hastaneden daha sonra üniversite hastanesine sevk edildi. Doktorlar elinden geleni yaptı ama iç kanama durdurulamadığı için kazadan bir hafta sonra düştüğü saat olan 15.30’da hayatını kaybetti” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.