CHP İL BAŞKANI ÇAKIR SERT VURDU..! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

CHP İL BAŞKANI ÇAKIR SERT VURDU..!

Bu haber 01 Mayıs 2020 - 21:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ün açıklamalarına cevap veren CHP İl Başkanı Abdullah Çakır sert açıklamalarda bulundu.

AK Parti’yi ağır bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Çakır; bizlere basın özgürlüğünü öğretmeye çalışanlar önce aynaya bakacaklar ifadesini kullandı…

Çakır yazılı olarak yaptığı açıklamada;

““ Evet biz dün söylediğimizi bugün tekrarlıyoruz, bir ülkenin demokrasi seviyesi basın özgürlüğü ile alakalıdır”

Tüm Dünyayı saran ve Ülkemizin de el birliği ile üstesinden gelmeye çalıştığı şu günlerde, barışın, kardeşliğin en çok hissedildiği bu günlerde gündemi değiştirmek, ekonomik çöküntünün üstünü örtmek, işsizlik ve halkımızın çektiği sıkıntıları başka gündemler ile oyalamak isteyenler iş başında.

Safranbolu Belediyesini kaybetmenin hırsı ve kini ile her gün ayrı bir senaryo yaratanlar CHP politikalarını yıpratmaya çalışacağını zannedenler, bugün ülkemiz cezaevlerinde onlarca nedeni belli olmayan tutuklu gazeteciler hakkında tek kelime konuşmayanlar, yıllardır Anadolu basının içinde bulunduğu sıkıntıyı es geçenler, CHP’mizin TBMM verdiği Basın/Medya önergelerini tersleyenler,  aslı-astarı olmayan suçlamalara başladılar..

Öncelikle sosyal medyadan tetiklenen sonra siyasi ayaklarına ulaşan bu güdümlü çevreleri yakından takip etmekteyiz.

. Günümüzde her şey tek adamın iki dudağı arasındayken ve basın hiç bir şekilde özgür yazamazken, özgür yazan Gazeteciler cezaevlerinde sebepsiz tutukluyken,  tecavüzcüler katiller uyuşturucu baronları dışarı salanların bize söyleyecek sözleri yoktur. Önce aynaya bakacaklar..

Gazetecilik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu bizler en iyi belenleriz. Biliyoruz ki bir ülkenin demokrasi seviyesi basın özgürlüğü ile alakalıdır. olayın özünü dün Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse açıklamıştı. bu işi çığırtkanlık yaparcasına çarptırıp ‘BASINA SANSÜR UYGULATILIYOR’  olayına getirmek gerçekten abesle iştigaldir”

Basın Yayın ahlak kuralları gereği Basın İlan Kurumu yayınlarından tespitle alınmaya çalışan ifadeleri çarptıran, BASINA SANSÜR CHP’NİN İŞİDİR diyecek kadar siyaseti boşluğa düşecek siyasi iktidarın sözcüleri de iyi bilmektedir ki  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ en iyi ve çok savunan partidir CHP’si.

CHP hiçbir zaman SÖZDE ÖZGÜRLÜK savunucusu olmamıştır, tarih bunun kanıtıdır. Özgürlük ve Barış söz konusu olursa bu konuları bizlerle tartışamayacak olanlar  şimdi bize akıl hiç veremeyeceklerini çok iyi bilmelidirler.

Sonuç olarak,  Safranbolu belediyemizin Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 Sayılı Genel Kurul Kararının 1. Maddesinin (ı) bendindeki ilkenin değişik bir tekrarı niteliğinde olduğu net bir şekilde açıklanmıştır.  Güzel günler yakında. O zaman nasıl hesap vereceksiniz bu topluma, vicdanlara… İnsanları yanıltma, kışkırtma politikalarınız ile nereye kadar gideceksiniz.

Bizler saygın, kişilikli, objektif haberciliğe önem veren, araştırmacı-ilkeli tüm basın mensuplarına saygılıyız ve sadece onların destekçisiyiz. Yaşasın Onurlu, Edepli Objektif Yayıncılık. Yaşasın Basın Özgürlüğü.”ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.