CHP Milletvekilleri İle Gazeteciler Arasında Soru Polemiği « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

CHP Milletvekilleri İle Gazeteciler Arasında Soru Polemiği

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN BASIN TOPLANTISINDA GAZETECİLERİN SORDUĞU SORULAR TARTIŞMAYA NEDEN OLDU.

Bu haber 26 Ağustos 2015 - 16:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan koalisyon görüşmelerini değerlendiren CHP Milletvekilleri ile gazeteciler arasında soru polemiği yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmeleri sürecini anlatmak ve bir dizi görüşme yapmak üzere Karabük’e geldi. 2 gün boyunca Karabük’te bir dizi ziyaret yapan vekiller, işçi lokalinde gazetecilerle bir araya geldi. Basın açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, ”Son dakikaya kadar ısrarla Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak konusundaki çabalarımızı sürdürüp, Başbakanı ve kamuoyunu kullanarak baskı altına almaktı amaç. Daha ilk haftada masadan kalmak bu tarihi sorumluluktan kaçmak anlamına gelecekti aynı zamanda. Biz böyle bir şeye girmek istemedik” dedi.

Bir gazetecinin ’1 Kasım seçimlerinde yeniden koalisyon çıkması durumunda HDP ile böyle bir koalisyon yapar mısınız?’ sorusu üzerine, Milletvekili Doğan’ın yanındaki diğer milletvekillerine ’cevap vermeyelim’ demesi kameralara yansıdı. Daha sonra Doğan, “HDP seçme seçilme hakkının bir sonucu olarak 80 milletvekili TBMM’ye sokmuştur. Demokratik bir mücadele vermektedir. Ancak sürdürdükleri politikalar ile ilgili bizim yorum yapmamız şu aşamada doğru değil. Seçimden çıkan sonuçlara göre, o zamanın koşullarına göre koalisyon görüşmeleri yapılır veya yapılmaz. Şu aşamada bu soruya cevap vermemiz çok sağılıklı değil” ifadelerini kullandı. Bir sivil darbe ile karşı karşıya olduklarını savunan Doğan, “7 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı tamamen tarafsızlığını yitirerek AK Parti’ye seçim meydanlarında oy talep etmiştir. Bütün tahammüllerin ayaklar altına alındığı bir süreçten geçiyoruz. Son seçimimiz olabilir diye biraz abartarak ifade ettik ama gerçekten bu kaygıyı taşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir başka gazetecinin ise ‘HDP ile aynı yolda yürümeye devam ediyorsunuz, barış sürecine devam için destek veriyorsunuz’ yönündeki sorusu ise tartışmalara neden oldu. CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel, gazeteciye “Siz soru sormaktan ziyade değerlendirme yapıyorsunuz” diyerek, “Biz hiçbir siyasi parti ile aynı çizgide yürümüyoruz. Değerlendirme yapmaktansa soru sorarsanız daha memnun oluruz. Partimiz hakkında bu tür değerlendirmeleri biz yapalım” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yine aynı gazetecinin “Barış süreci nedir. Biz Türkiye’de şuan barış olmadan mı yaşıyoruz. Hepimiz değişik ırklardan insanlarız. Hala barış sürecinin Türkiye’de olmadığını mı düşünüyorsunuz” sorusu üzerine Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, “HDP ile eşdeğer bir siyasi bir ideolojik yapıya sahip olduğumuzu, aynı yolda yürüdüğümüzü ifade etmek kesinlikle yanlış olacaktır. Biz CHP’liler olarak barışın tesis edilmesinden yanayız” şeklinde cevap verdi. Basın toplantısının ardından soru soran gazeteci ile İl Başkanı Erdoğan Dinçel arasında çıkan tartışmanın büyümesini partililer ve gazeteciler engellemeye çalıştı.

Gazeteci, “Size saygımızdan dolayı misafir diye bu ülkede Ermeni soykırımı var diyen hanımefendiye soru sormadım” diyerek tepkisini ortaya koyunca bir partili tarafından ağzı kapatılarak engellenmeye çalışıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.