CİDDİ PROJE İSE DESTEK VERİRİZ! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

CİDDİ PROJE İSE DESTEK VERİRİZ!

Safranbolu İlçesine yapılacak olan Katı Atık Bertaraf tesisine Karabük Belediyesinin isterse ortak olabileceğini açıklayan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a Vergili yeşil ışık yaktı. Vergili projeye davet gelirse katılabileceklerini kaydetti

Bu haber 07 Ocak 2016 - 14:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 2015 yılının son günü Safranbolu’nun çöp sorununu çözmek için Katı Atık Bertaraf tesisi yapacaklarını belirtmiş, eğer talep gelirse Karabük Belediyesinin projeye ortak olacağını belirtmişti. Aksoy’un bu açıklamasından sonra konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Ciddi proje ise, hakikaten elle tutulur, gözle görülen bir şey ise davet geldiği müddetçe biz de katılırız ve o projenin hayata geçmesi için de her türlü desteği veririz, neticede aramız 8-10 kilometre” dedi

 

Vergili açıklamasına şöyle devam etti.  “Onlar bize teklif götürür biz o teklife katılıp katılmadığımızı söyleriz. Bunlar ufak projeler değil mutlak destek suretle devlet desteği olması gereken projeler. Tahmin ediyorum Safranbolu’nun günlük çöp miktarı 50 ton civarındadır. Karabük’ten çıkan çöp o kadar kaliteli yüksek vasıflı bir çöp değil değerlendirebileceğiniz, ekonomik değeri olan bir çöp değil yani. Farklı yönleri ile değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Bize bir teklif gelmedi derken, daha önceden kendisi böyle bir olaydan bahsetti, yabancı bir firma ile beraber bizde işin içersinde olabileceğimizi kendisine beyan etmiştik. İşte Safranbolu Belediyesi bu işi yaptı veya Karabük yaptı gibi bir kapris olmaz bu işte. Ciddi proje ise, hakikaten elle tutulur, gözle görülen bir şey ise davet geldiği müddetçe biz de katılırız ve o projenin hayata geçmesi için de her türlü desteği veririz, neticede aramız 8-10 kilometre. Bu çöpü bertaraf ederken bir ekonomik getirisi vardır bundan elektrik üretebilirsiniz, sıcak su üretebilirsiniz, içersine tekrar bertaraf ederken ayrıştırıp ekonomik olarak değerlendirebilirsiniz. Bertaraf tesisleri de yalnız çöpü yakma olayı değildir, dünyanın her yerindeki bertaraf tesisleri tekrardan ekonomiye dönüşü sağlarlar, yaktıktan sonra çıkan külleri de kömür olarak değerlendirirsiniz. Bunu bertaraf etmenin çok büyük maliyetleri de var. Önemli olan bunu bertaraf ederken buradan ekonomik bir değer elde etmek gerekiyor, önemli olan da budur”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

2 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
NEDİM7 Ocak 2016 / 16:10Yanıtla

resmen boş bir beyanat.sayın başkan sen önce git ankara mamakta melih gökçeğin yaptığı bir çöplüğü gör.yok külmüş yok şuymuş yok buymuş.olaya vakıf bile değilsiniz.neyin çöpü yakması sayın başkan yakınca duman nereye gidecek safranbolu semalarına.kocaelinde aynı hatayı yaptılar rezil ettiler izmiti.katı atık bertaraf tesisi rakımı yüksek bir tepeye yerleşim yerlerine uzak bir yere yapılmalı.gidin keltepe kayak merkezine yapın örneğin 10 numara olur orda ayrıştırın.önce bir teknik gezi yapın sonra yeri kobusunda mutabakat sağlayın.adam babasulatanda mezarlığın altına katı atık bertaraf tesisi yapacakmış bu safranbolunun gelecek yıllarına safranbolunun altına dianmit koymaktır.sen mevcut çöplüğü kapat acil olarak orayı ormana dönüştür safranbolunun ciğeri haline getir.

NEDİM7 Ocak 2016 / 16:12Yanıtla

50 ton civarında değil 100 ton civarında sayın başkan 24 saat yanıyor eski çarşı göztepe rezillik içersinde hatta safranbolu terminali emeğin girişine kadar dumanı geliyor.