“CUMHURBAŞKANI AK PARTİ’NİN MEMURU MU? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

“CUMHURBAŞKANI AK PARTİ’NİN MEMURU MU?

Bu haber 27 Eylül 2015 - 2:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, MHP’yi eleştirerek, Cumhurbaşkanı konuşmasın diye bize koalisyon şartı sürüyor. Cumhurbaşkanı AK Parti olarak bizim memurumuz mu arkadaş. Ben Cumhurbaşkanına AK Parti olarak talimat verecek, şöyle et, böyle et, böyle bir şart olur mu?” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, partisinin Yenice İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Sevgi seli ile karşılanan Şahin, burada vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruk karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, herkesle tek tek toklaştı.
Celal Hatıl Parkında düzenlenen etkinlikte 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon çalışmalarını anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP ve MHP’yi eleştirdi.

“SEÇİMDEN ÖNCE SÖYLEMİŞ OLDUKLARI SÖZLERİN ALTINDA KALDILAR”

7 Haziran seçimlerinde çıkan sonucun milletin takdiri olduğunu anlatan Şahin, “Millet ne diyorsa ona tabi olacaksınız. Bir tablo çıktı, buda koalisyon ihtimalini ortaya çıkarttı. Yeni hükümet kurulamadığı için ilk defa Türkiye’de anayasadaki yetkisini Cumhurbaşkanı kullanarak seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Niye koalisyon kurulmadı, koalisyonda parlamenterler demokrasilerde meşru bir hükümet sistemidir. Ben Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun yakın yardımcılarından biriyim, bütün bu süreci birlikte istişare ettik. Ülke hükümetsiz kalmasında diye samimi koalisyon görüşmeleri yaptık. Kendilerini teklif getirmiş olduğumuz siyasi partiler, seçimden önce söylemiş oldukları sözlerin altında kaldılar” dedi.

AK PARTÝ GENEL BAÞKAN YARDIMCISI MEHMET ALÝ ÞAHÝN: “CUMHURBAÞKANI AK PARTÝ OLARAK MEMURUMUZ MU ARKADAޔ “BEN CUMHURBAÞKANI AK PARTÝ OLARAK TALÝMAT VERECEK, ÞÖYLE ET, BÖYLE ET, BÖYLE BÝR ÞART OLUR MU?” “CUMHURBAÞKANININ NEREDE NE KONUÞACAÐINA BÝZ MÝ KARAR VERECEÐÝZ”

“CUMHURBAŞKANI AK PARTİ OLARAK BİZİM MEMURUMUZ MU?”

CHP’nin seçimler de ‘Alkışlayın bunlar gitsinler’ dediğini de anımsatan Şahin, “Ama gitmedik. Tek başına iktidar imkanı vermedi bu millet ama ilk sorumluluğu yine AK Parti’ye verdi. Koalisyon kurulacaksa senin başkanlığında olacak dedi. MHP ile de koalisyon kurulabilirdi ama daha seçim günü akşam Sayın Bahçeli kapıları kapattı. Her şeye hayır diyen bir genel başkan. Sayın Genel başkanımız görüşmeye gitti önüne 4 tane şart koydu, bunları kabule dersiniz koalisyon kurarız dedi. Şartlarından biri Anayasanın ilk 4 maddesi değişmeyecek. Bizim değiştirme gibi bir isteğimiz bile yoktu. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dönmek. Amaç koalisyon kurmak değil, işi yokuşa sürmek. Cumhurbaşkanı çok konuşmasın. Cumhurbaşkanının nerede ne konuşacağına biz mi karar vereceğiz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanına biz mi talimat vereceğiz, şurada şunu konuşsun diye. Cumhurbaşkanı her şeye karışmasın, Sayın Bahçeli sana ne. Sayın Cumhurbaşkanı nerede nasıl konuşacağını bilir. Cumhurbaşkanı halka karşı sorumlu biridir ve kendisini halk seçmiştir. Konuşacak Cumhurbaşkanı, müdahalede edecek. Eğer halkın çözümleri konusunda bir sorun görmüşse onunla ilgili görüşlerini ifade edecek ve hükümete bunun çözümü için düşüncelerini aktaracak. Efendim Cumhurbaşkanı konuşmasın diye bize koalisyon şartı sürüyor. Cumhurbaşkanı AK Parti olarak bizim memurumuz mu arkadaş. Ben Cumhurbaşkanı AK Parti olarak talimat verecek, şöyle et, böyle et, böyle bir şart olur mu? Koalisyon önerisinde bulunduk ama AK Parti kabul etmedi diyorlar. Bu siyasi partilerle bir koalisyon kurmak mümkün olmadı. Olmayınca artık seçime gidiyoruz” diye konuştu.

AK PARTÝ GENEL BAÞKAN YARDIMCISI MEHMET ALÝ ÞAHÝN: “CUMHURBAÞKANI AK PARTÝ OLARAK MEMURUMUZ MU ARKADAޔ “BEN CUMHURBAÞKANI AK PARTÝ OLARAK TALÝMAT VERECEK, ÞÖYLE ET, BÖYLE ET, BÖYLE BÝR ÞART OLUR MU?” “CUMHURBAÞKANININ NEREDE NE KONUÞACAÐINA BÝZ MÝ KARAR VERECEÐÝZ”

Şahin, Yenice ilçesindeki bayramlaşmanın ardından Yortan beldesine geçerek burada belediye tarafından organize edilen bayramlaşma programına katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.