DDY arazilerinin devrinde son viraja gelindi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

DDY arazilerinin devrinde son viraja gelindi

Bu haber 09 Aralık 2016 - 15:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’te kent merkezi içinde yer alan Devlet Demir Yolları (DDY) arazilerinin Karabük Belediyesine devredilmesi ile ilgili olarak yapılan toplantıda son viraja gelindi.
TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin başkanlığında Karabük Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Mehmet Aktaş, DDY Genel Müdür İsa Apaydın, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, DDY Genel Müdür Yardımcısı Murat Kavak, DDY 2. Bölge Müdürü Mahmut Yetkin ve DDY Emlak Daire Başkanı Bünyamin Sarıkaya katıldı.
Yaklaşık 1 saat süren toplantının sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, DDY arazilerinin Karabük Belediyesine devredilmesi noktasında son aşamaya geldiklerini ve Ocak ayında yeninde bir araya geleceklerini söyledi.
Karabük Belediyesi tarafından kent merkezi içinde yer alan DDY arazileri üzerine uygulamayı planladığı projenin yapılmasını arzuladıklarını kaydeden Şahin, “ Ankara’da DDY Genel Müdürlüğünde Karabük belediyesinin geliştirdiği projenin uygulanabilme imkanlarını araştırmıştık. Bazı ufak tefek pürüzler vardı onları bir kez daha görüştük. Ocak ayında bir kez daha bir araya geleceğiz. Olumlu istikamette devam ediyor ve DDY genel müdürümüz büyük anlayış gösterdi. Bizde buranın Karabük’e yakışır bir mimari görüntüye kavuşmasını arzu ediyoruz. Sorun orada lokomotiflerinin bakımının yapıldığı bir atölye var, bunun taşınıp taşınmaması sorundu. Bir aylık süreç içinde DDY Genel Müdürlüğümüz alternatif bir yer arayışı içerisinde olacak. Daha sonraki dönemde bir araya geldiğimizde bu konuda mesafe alırız ve proje işlerliğe girer. Projeyi gerçekleştirecek olan Karabük Belediyesi ve DDY’de bunun gerçekleşmesi için elinden geldiği kadar yardımcı oluyor. Bizde Karabüklü ve Karabük Milletvekili olarak bunun gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Şuan her şey olumlu yönde cereyan ediyor. Yakın bir zamanda neler yapılacağı konusu dört dörtlük ortaya çıkar. Başta Karabük Belediye başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız Karabük kamuoyu ile bunları paylaşır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.