Engelliler Müzik Akademisi Açıldı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Engelliler Müzik Akademisi Açıldı

ORDU’NUN FATSA İLÇESİNDE FATSA KAYMAKAMLIĞI, FATSA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FATSA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ TARAFINDAN OTİSTİK ÖĞRENCİLERE YÖNELİK KARADENİZ BÖLGESİ’NDE İLK OLAN ‘ENGELLİLER MÜZİK AKADEMİSİ’ AÇILDI.

Bu haber 17 Mart 2015 - 12:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fatsa Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından otistik öğrencilere yönelik Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan ‘Engelliler Müzik Akademisi’ açıldı.

‘Engelliler Müzik Akademisi’nin açılışına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı P. Bnb. Salih Gödek, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Engelliler için müziğin çok önemli bir yer taşıdığını belirten Fatsa Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Seniha Dolu, “Müzik çocuklarımızın kendisine olan güvenini artırır. Onların başarılı sağlamasını hissettirir. Osmanlı ve Selçuklu döneminden bu zamana kadar müzikle terapi kullanılmış olup Amerika’da dahil bu uygulama kabul edilmiştir” dedi.

Karadeniz Bölgesinde bir ilkin gerçekleştiğini belirterek sözlerine başlayan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “İlçemizde bu tür ilkleri çoğaltacağız. Gerçekten anlamlı bir proje. Modern toplumlar insanlara verilen değerlerle ölçülür. Özel anlamda ise engellisine verdiği değerle ölçüyor. Bu anlamda bizlere yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel öğrencilerin gelişmesi ve toplumsal hayata uyum sağlamaları adına önemli bir proje olduğunu belirten Fatsa RAM Müdürü Recep Çap, “Öğrencilerimizin yeni beceri kazanmaları ailelerine ve çevresindeki herkesi mutlu etmektedir” ifadesini kullandı.

Program sonunda protokol üyeleri öğrencilerle bir araya gelip müzik aletleri çaldılar. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.