Erfelek’te Başıboş Köpek Tedirginliği « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Erfelek’te Başıboş Köpek Tedirginliği

SİNOP’UN ERFELEK İLÇESİNDE BAŞIBOŞ KÖPEK TEDİRGİNLİĞİ YAŞANIYOR.

Bu haber 03 Nisan 2015 - 11:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sinop’un Erfelek ilçesinde yaklaşık yüz civarındaki başıboş sokak köpeği vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Sinop’un Erfelek ilçesinde sokaklarda başıboş şekilde dolaşan sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor. Sabah çocuklarını okula gönderirken korktuklarını ve her zaman köpeklerle karşılaştıklarını dile getiren ilçe halkı, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Her sabah camiye giderken eline sopa aldığını belirten bir vatandaş, “Sokaklarda yürürken saldıracaklarından endişe ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek ise, “İlçemizde böyle bir sıkıntı var ancak biz belediye olarak sokak köpeklerini gerekli sağlık kontrollerinden geçiriyoruz. Belediye olarak karınlarını doyuruyoruz. Diğer ilçe ve köylerden köpekleri buraya bırakıp gidiyorlar. Dolayısıyla sokak köpekleri sayısında bir hayli artış var” diye konuştu.

Hayvan barınağı hususuna da değinen Şimşek, “İlgili bakanlık, nüfusu 50 binin altında olan yerlere barınak yapmaya müsaade etmiyor. Bununla ilgili yayınlanan bir genelge var. Ne yapalım yani? Başıboş köpekleri öldürelim mi? İnsanların hakları olduğu gibi hayvanların da hakları var” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.