FETÖ’den yargılanan kurmay albaya 9 yıl hapis cezası « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

FETÖ’den yargılanan kurmay albaya 9 yıl hapis cezası

Bu haber 01 Haziran 2018 - 16:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’te FETÖ darbe girişmesi soruşturmasında yargılanan Safranbolu eski 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sedad Arıcan SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada Arıcan’ın avukatları ve eşi de hazır bulundu. Önceki duruşmalardaki ifadelerini tekrarlayan Arıcan, beraatini talep ederek suçsuz olduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet Savcısı ise hazırladığı mütalaada “Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs edenlere yardım” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise 15 Temmuz’da ele geçirilen sıkı yönetim komutanları başlıklı listede adı Karabük Sıkıyönetim Komutanı olarak geçen Arıcan’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.