Huzurevi Derneğinden Bilgilendirme Toplantısı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Huzurevi Derneğinden Bilgilendirme Toplantısı

YÜCEL HUZUREVİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ TARAFINDAN KAHVALTILI TOPLANTI DÜZENLENEREK HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI KAPSAMINDA YAPILAN GRUNDTVIT GÖNÜLLÜLER PROJESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Bu haber 12 Haziran 2015 - 18:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından kahvaltılı toplantı düzenlenerek Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yapılan Grundtvıt Gönüllüler Projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim kurulu üyeleri, derneğin gönüllüleri ve basın mensupları katıldı.

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Grundtvıt gönüllüler projesi olarak desteklenen yaşlı bakım konusunda yetişkin eğitimi Hollanda-Türkiye işbirliği projesi hakkında bilgiler veren Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Fazilet Demirezen, projenin 2 yıl önce başladığını, geçtiğimiz yıl 6 gönüllünün Rotterdam’a giderek huzurevlerinde incelemeler yaptıklarını ifade ederek Rotterdam’dan da 6 gönüllünün Karabük’e gelerek Karabük’teki huzurevlerini ardından Kastamonu, Bolu, Gerede, Bartın ve İstanbul’daki huzurevlerinde incelemeler yaptıklarını söyledi.

Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Fazilet Demirezen, incelemelerin ardından görülen eksiklikler, düzenlenmesi gereken konular hakkında iki ülke arasında paylaşımlar yapıldığını söyledi.

Demirezen, huzurevleri arasındaki farklara değinerek Hollanda’daki huzurevleri sakinlerinin ziyaretçi beklentisi olmadığını ama Türkiye’deki huzurevleri sakinlerinin tanımadıkları bir kişi bile gelse ziyaretçi bekletisi içinde olduklarını odalarındaki imkanlarla bir şeyler ikram etmek istediklerini söyledi.

Huzurevleri çevresinde veya içinde kafeteryaların ve hobi bahçelerinin olması gerektiğine de değinen Dernek Başkanı Demirezen, “Yaşlıların ziyaretçileri geldiğinde onlarla yemek yiyip, istedikleri oyunları oynayabilecekleri bir ortam oluşturulması gerekiyor. Yine hobi bahçeleriyle yaşlıların meyve, sebze, çiçek yetiştirebilecekleri bir bahçenin olması lazım.” Dedi.

Dernek olarak huzurevi sakinlerinin problemleriyle ilgilendiklerini ifade eden Demirezen, huzurevi sakinlerini mutlu etmeye çalıştıklarını, huzurevi sakinleriyle farklı mekanlarda yemek yediklerini belirterek Üniversiteli gençlerin de huzurevi ziyaretine geldiklerinde kitap okuyarak, farklı etkinlikler yaparak huzurevi sakinlerini mutlu etmeye çalıştıklarını ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.