İlkadım, Türkiye’nin 54 İlinden Daha Büyük Nüfusa Sahip « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

İlkadım, Türkiye’nin 54 İlinden Daha Büyük Nüfusa Sahip

SAMSUN’UN 317 BİN 85 NÜFUSLU MERKEZ İLKADIM İLÇESİNİN TÜRKİYE’NİN 54 İLİNDEN DAHA BÜYÜK NÜFUSA SAHİP OLDUĞU BİLDİRİLDİ.

Bu haber 19 Şubat 2015 - 9:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Samsun’un 317 bin 85 nüfuslu merkez İlkadım ilçesinin Türkiye’nin 54 ilinden daha büyük nüfusa sahip olduğu bildirildi.

1994 yılında Samsun büyükşehir olunca, ona bağlı olarak İlkadım, Gazi ve Yeşilkent alt kademe belediyeleri oluşturuldu. 2008 yılında bu alt kademe belediyelerinin birleştirilmesi ile İlkadım ilçesi kuruldu. İlkadım, Samsun’un ve Karadeniz Bölgesi’nin nüfus bakımından en büyük ve gelişmiş ilçesi. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün, Samsun’a gelmesi ve bağımsızlığa giden ilk adımı burada atmasından dolayı da ilçeye ’İlkadım’ adı verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, ilçenin nüfusu son 1 yılda 4 bin 837 kişi arttı. Nüfus artışının ise ilçeye dışarıdan gelen yoğun göç hareketinden kaynaklandığı belirtildi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Limanı, Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali, kamu ve özel hastaneler, bankalar, oteller, resmi kurumların ve birçok bölge müdürlüklerinin İlkadım ilçesinde faaliyet göstermesi, askeri kışlaların yer alması ve esnaf sayısının fazla oluşu gibi etkenlerle kentin iş yoğunluğunu üstlenen İlkadım ilçesi, Karadeniz’in en yoğun ilçesi olma özelliğini koruyor.

1 milyon 269 bin 989 kişi olan Samsun il nüfusunun 317 bin 85 kişi ile en büyük ilçesi İlkadım, aynı zamanda 81 ili bulunan Türkiye’nin 54 ilinden daha büyük nüfusa sahip olma özelliğini taşıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.