Karabük Üniversitesinde Hilalin Doğuşu… « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Karabük Üniversitesinde Hilalin Doğuşu…

Bu haber 17 Haziran 2014 - 15:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

send_binary (3)

Karabük Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Hafriyat çalışmalarına 2011 yılı Ekim ayında başlanan dünyanın ilk ve tek ay-yıldızlı stadyumu tamamlandı ve merakla beklenen hilal ile yıldız gün yüzüne çıktı. Yapımından bitimine kadar kayıt altına alınan ay-yıldızlı stat, 22 bin 753 saatte tamamlandı. 24 saat boyunca çalışmaların kayda alındığı ve 1 milyon 365 bin 219 dakikada tamamlanan stat, 2 dakikalık görüntü ile tanıtıldı.
Diyarbakır’da bayrak indirme provokasyonuna karşı ülke genelinde yapılan tepkiye Karabük Üniversitesi de anlamlı bir görüntü ile destek verdi. Karabük Üniversitesi tarafından hızlandırılmış montaj eşliğinde yayınlanan ay-yıldızlı stadın görüntüsü duygu dolu anlar yaşattı.

25 BİN OTURMA KAPASİTELİ
Kuruluşundan bugüne yeni açılımlarla rekabet gücünü arttırma arzusu içerisinde olan Karabük Üniversitesi, akademik birimi ile tüm öğrenci kulüplerinin ofislerini içerisinde bulunduran Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Stadyumu ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Öğrenci odaklı Karabük Üniversitesi, öğrencilerine her türlü ortamı sunmak, sporun merkezi olmak arzusuyla spora büyük yatırımlar yapıyor. Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve Stadyumu; 8 adet derslik, 60 adet ofis, 4 adet laboratuvar, 6 adet antrenman salonu, 2 adet ilk yardım salonu, 2 adet masaj odası, 2 adet ekipman odası, 2 adet kafeterya, 4’er adet sporcu, hakem, takım soyunma odası, 17 bin 832 metrekare yeşil alan ve koşu pisti, şeref tribünü, maraton tribünü, şeref basın tribünü, maraton basın tribünü, güney kale arkası ve kuzey kale arkası tribünleriyle toplamda 25 bin oturma kapasitesi ve 40 bin 652 metrekare yüz ölçümlü olarak tamamlandı.

UYSAL: “PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Böyle bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Stat 32 ayda tamamlandı. Bu da 22 bin 753 saatlik bir çalışma aslında. Bunu da dakikaya böldüğümüzde 1 milyon 365 bin 219 ediyor. Biz Karabük Üniversiteliler olarak bir ilki daha gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Stadyumlar genelde birbirine benzer, farklılıkları ise temelde kapasiteleridir. Öyle bir stadyum projelendirdik ki içerdiği mekanlar, işlevselliği ve çevresiyle birlikte ülkemizdeki stadyumlardan en dikkat çekici ve fark edilebilir olanıdır. Karabük Üniversitesi’nin vizyonu ile yapılan ay-yıldızlı stadyumu, 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlayarak; ülkemizde ve dünyada benzeri olmayan bu projeyi hayata geçirdik. Adeta parlayan bir mücevher gibi ulusal değerlerimizin temel simgesi olan hilal ve yıldız stadyumumuzu kucaklayarak daima parıldamasını sağlayacağız” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN