Karabük Ve KARDEMİR’in Kuruluşunun 78. Yılı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Karabük Ve KARDEMİR’in Kuruluşunun 78. Yılı

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ MESUT UĞUR YILMAZ BUGÜN, “KARDEMİR İÇİNDE KURULUŞUNDAN DAHA BÜYÜK BİR KARDEMİR KURULMAKTADIR. ÖZELLİKLE SON 5–6 YILDIR HIZLANARAK DEVAM EDEN VE KARDEMİR TARİHİNİN EN BÜYÜK SANAYİ YATIRIMI OLAN BU PROJELER İLE SIVI ÇELİK ÜRETİM KAPASİTEMİZİ HEDEFLERİMİZ KAPSAMINDA ARTTIRIYORUZ” DEDİ.

Bu haber 01 Nisan 2015 - 16:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş. ve Karabük’ün kuruluşunun 78. yılı etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) “IISS’15 2. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu” başladı.

3 gün sürecek olan sempozyum KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda start aldı.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Cavuşçu, KARDEMİR Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, yabancı akademisyenler, çok sayıda iş adamı ve sektör çalışanlarının katıldığı sempozyumda sunumlar ve sektörün geleceği ile ilgili oturumlar yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sempozyumun açılışında konuşan KARDEMİR Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, 78 yıl boyunca ülke sanayisinin can damarlarından biri olan, ülke ekonomisine hizmet eden ve her geçen gün daha da güçlenen KARDEMİR ile hep birlikte gurur duyduklarını söyledi.

“KURULUŞUNDAN DAHA BÜYÜK BİR KARDEMİR KURULMAKTADIR”

Yılmaz, ‘Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’nun, Karabük’ün bilim dünyasına kazandırılmasının önemine de vurgu yaparak, “Sempozyumun üniversitemizin büyüme stratejilerinin bir parçası olması yanı sıra, kentimizin mevcut ve gelecekteki yöneticilerine de vizyon sunması ve özellikle sektörümüzün ihtiyaç duyduğu bilgi paylaşımı platformu niteliğini her zaman önemsiyor, sempozyumun, demir çelik sanayimizin geliştirilmesi bakımından geniş bir kamuoyu oluşturacağına inanıyoruz. Bugün, KARDEMİR içinde kuruluşundan daha büyük bir KARDEMİR kurulmaktadır. Özellikle son 5 – 6 yıldır hızlanarak devam eden ve KARDEMİR tarihinin en büyük sanayi yatırımı olan bu projeler ile sıvı çelik üretim kapasitemizi hedeflerimiz kapsamında arttırıyoruz. KARDEMİR tüm çalışanların katılımı ile başladığı mükemmellik yolculuğuna kararlılıkla devam etmekte, müşterilerine katma değer yaratan ürün ve hizmetler sunmak için çok çalışmaktadır. KARDEMİR, örneğin bu kapsamda Türkiye’nin en büyük kapasiteli ve en ileri teknoloji kullanan kangal haddehanesine de sahip olacaktır. Bugün KARDEMİR, sektöründe yarattığı sinerji ile bölge ekonomisine ciddi katkılarda bulunan, sadece kendisini değil, çevresini de yarattığı katma değerden faydalandıran ve bölgesine büyük istihdam sağlayan bir sanayi kuruluşudur” dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÇELİK ÜRETİMİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Camuşçu ise, Bakanlığı temsilen bulunduğu toplantıda Türkiye’nin dünya demir çelik pazarındaki yeri Bakanlığın demir çelik sektörüne yönelik yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Camuşçu, “Dünyadaki bazik oksijen fırın yöntemi ile çelik üretimi yüzde 70 oranında bulunurken, ülkemizde yüzde 28 civarındadır. Dünyadaki genel eğilim, bazik oksijen fırın yöntemine geçilerek cevhere dayalı tesislerin arttırılması, elektrikli ark ocaklı tesislerde yüksek fırın entegrasyonunda hurda bağımlılığının azaltılması yönündedir. Tonaj bazında demir çelik üretiminin sürekli artış gösterdiği dünyamızda, Çin son yıllarda üretimini önemli ölçüde artırırken, Japonya, ABD ve Rusya gibi dünya devleri bu sektörde paylarını hep korumuşlardır. Türkiye ise, 1990 yılında 19’uncu olarak bulunduğu listede 2013 yılında 8’inci sıraya kadar ilerleme başarısını göstermiştir. Avrupa’da ikinci sırada yer alan ülkemiz Brezilya ve Ukrayna ile kıyasıya yarış halindedir. Ancak bu iyi tablo ekonomik bakımdan Türkiye’nin çelik ürünleri dış ticaretine tam anlamıyla yansımamaktadır. İhracatta 15’inci sırada olan ülkemiz ithalatta ise dünya beşincisi konumunda. Ülkemiz demir çelik sektörünün 15 milyar dolar civarında olan ihracat rakamı 2023 yılı hedefleri çerçevesinde 55 milyar dolara çıkarılması hedeflenmektedir. Bunun da ancak paslanmaz çelik, zırh çelik, kor ve yay çeliği vasıflı çelikler gibi katma değeri yüksek ürünlerle mümkün olacaktır. Türkiye’nin sahip olduğu 50 milyar kapasiteli çelik üretimi tesislerinin sadece 35 milyar tonu kullanıldığı göz önüne bulundurulursa vasıflı çelik üretimin kapasite kullanım oranını artırımını arttıracağı açıktır” dedi.

Sempozyumun ilk gününde yabancı akademisyenlerinden katılımı ile çelik sektörü alanında sunumlar yapıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.