KARDEMİR Karabükspor’da 3. Ferudun Tankut Dönemi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KARDEMİR Karabükspor’da 3. Ferudun Tankut Dönemi

Bu biyografi 11 Temmuz 2015 - 16:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un yapılan olağanüstü genel kurulunda, kulübün eski başkanlarından Hikmet Feridun Tankut, yeniden başkanlığa seçildi.

Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde yapılan kongrede Hikmet Feridun Tankut başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. 7 kişiden oluşan yönetim kurulu sayısının 13’e çıkarıldığı kongrede Hikmet Feridun Tankut, 106 oyun tamamını alarak kulübün yeni başkanı olarak, üçüncü kez koltuğa oturdu.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Salonu’nda gündemin okunması ve divan kurulunda başkanlığa Taner Canyurt, üyeliklere Soner Alkan ve Kadir Onar’ın seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Kardemir Karabükspor Olağanüstü Genel Kurulu başladı. Yönetim ve denetim raporlarının okunmasının ardından gidilen seçimin ardından başkanlığa seçilen Hikmet Feridun Tankut, Kardemir Karabükspor’un bir işçi takımı olduğunu ve bu takıma hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR”

“Geçmişte yaptıklarımız, bugünden sonra Kardemir Karabükspor olarak gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Tankut, “Karabükspor bizim, bu şehrin takımı. Kardemir’in, Çelik İş Sendikası’nın, emekçinin, işçinin takımı. Güzel günlerde alkışlamak etmiyor. Bugünlerde sahip çıkmak lazım yiğit düştüğü yerden kalkar. 1993’te düştüğünde 1996-1997’de yeniden çıktı. 1998’te düştükten sonra yeniden ayağa kalkarak Süper Lige taşıdık. Yine kalkacak düştüğü yerden. Güzel bir istikrarımız var. İlk çıktığımızda bir yıl, ikinci çıktığımızda 2 yıl, üçüncü çıktığımızda 5 yıl kaldık. İnşallah yeniden çıktığımızda Süper Lig’de kalıcı kalacağız bundan sonra. Karabükspor Karabükspor’u Süper Lig’e taşıma yolunda bu yola dün olduğu gibi bugün de elimizi değil, kafamızı koyacağız” dedi.

“TRANSFER ÇOK ZOR İŞ”

Kulübü olağanüstü kongreye taşıyan mevcut yönetimle 45 gündür transfer çalışmaları yaptıklarını belirten Tankut, bu süreçte karşılaştıkları zorlukları da anlattı. Tankut, şunları söyledi:

“Dün çok üzüldüğüm günlerden biriydi. Bir futbolcu Bursa’dan geliyor. Eşimi yolda 6 saat beklettim. Futbolcu söylediği saatten geç geldi. Oturduk, konuştuk. Söylediği rakamın hemen hemen aynısını verdim. 550 binde tam anlaşacağımız zaman bir telefon geldi. ’Süper Lig’den beni arıyorlar’ dedi ve gitti. Karabük’e geldim bizde oynayan ve mukavelesi biten Yiğit İncedemir’le görüştüm. İsminin yiğit oluşu ile ‘Yiğit Düştüğü yerden kalkar’ sloganına uygun olduğu için kendisine duygusallıkla yaklaşıldı. Dediği rakamın tamamını verdik, el sıkıştık, öpüştük. Yönetime döndüm ’bitirdik’ dedim, 5 dakika geçmeden bir telefon görüşmesi sonucu, ’Süper Lig’den bir takım istiyor beni başkanım kusura bakma, gidiyorum’ dedi.

Transfer çok zor iş.”

“POPÜLİST YAKLAŞMA ŞANSIMIZ ASLA VE ASLA YOK”

Bu sene işlerinin daha zor olduğunu ve mevcut kadroyla yollarına devam etmeleri halinde 35 milyon bir bütçe ihtiyaçlarının ortaya çıktığını da anlatan başkan Tankut, “Süper Lig’de 35 milyon lira olan gelir PTT 1. Lig’e düşünce 6.5 milyon liraya iniyor. Mevcut kadro süper lig için yapılmış bir takımdı. 6.5 milyon gelire düşünce takımın içini boşlatmak lazımdı. 35 milyon lira para olsa göndermeyeceğiz futbolcuları. Rakam küçük değil. Göndermeyen kulüplerin durumunu da biliyoruz. Örnekleri çok, amatör lige giden bir çok takım var. Dün takımı bozmadan tekrar çıkan Kayserispor 3 ayda 3’üncü yönetimine gidiyor. Tekrar tekrar kongre yapılıyor. ’Görünen 108 milyon lira, görünmeyenin ne olduğunu bilmiyoruz’ diyorlar. Dolayısıyla biz hesaplı kitaplı hareket etmek mecburiyetindeyiz. Kardemir Karabükspor’umuzun bugününü de yarınını da düşünmek zorundayız. Popülist yaklaşma şansımız asla ve asla yok. Bir taraftan takımın içini boşaltıyoruz, bir taraftan da transfer yapıyoruz. Yüzde 90’ını çözdük, yüze 10’luk kısım kaldı. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Allah’a çok şükür tecrübemiz var. Her şeyin üstesinden geleceğiz. Mali portrede sıkıntıya girmeyeceğiz. Kardemir Karabükspor’umuzu hak ettiği Süper Lig’e taşımak için ne gerekirse yapacağız. Ama herkesin desteğine ihtiyacım var” diye konuştu.

Başkan Tankut daha sonra tebrikleri kabul ederken, kongreye, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Almanya Kardemir Karabüksporlular Derneği Başkanı Abdullah İnam ile delegeler katıldı.

Öte yandan Hikmet Ferudun Tankut Başkanlığındaki Kardermir Karabükspor yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

“Adnan Çebi, Tuncay Yıldız, Hakan Yılmaz, Aydınn Derebaşı, Kürşat Yılmaz, Abdullah Adatepe, Seyit Ahmet Karabacak, Suat Aksu, Tolga Gül, Sebati Keskin, Mehmet Ali Özer ve Cihan Yılmaz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
mhikmet12 Temmuz 2015 / 11:46Yanıtla

Hayırlı olsun, olsunda…Fabrikayı çalışanlara bırakmak için Kardemir Çalışanlar vakfını kuran, vakfın canlanıp sözde çoğunluk hisseyi gerçek çoğunluk hisse sahibi yapmak için mücadele veren, sözleşmeye vakıf üyesinin yatırdığı miktar kadar KARDEMİR AŞ nin yatırmasını şart koşan Rahmetli Metin Türker’in yerini alacak mı?Zannetmem biri fabrikanın sahibi olsun diye uğraş verdi diğeri patronlara devretti. Bakalım görelim, mevlam eylerse güzel eyler..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

3 DÖNEM MUHTAR OLAN EŞİNDEN GÖREVİ DEVRALDI

Karabük’ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin(64) tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. İlçeye bağlı Yığınot Köyünde yaşayan ve 2009 yılından itibaren muhtarlık yapan Nazım Şahin (68) 31Mart Mahalli İdareler Seçiminde aday olmayınca yerine eşi Kezban Şahin (64) aday oldu. Tek aday olarak seçime katılan Şahin, 17 seçmenin bulunduğu köyde oyların hepsini alarak yeni muhtar seçildi. Şahin, mazbatasını alarak, 15 yıldır azalığını yaptığı eşinden görevi alıp köyün eksikliklerini gidermek için çalışmalara başladı. "Eşim 15 senedir muhtardı, 3. döneme takıldı" İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Kezban Şahin, “Bu dönem muhtar oldum. Eşim 15 senedir muhtardı. Üçüncü dön…

68 bin nüfuslu ilçeye 1 milyon 400 bin turist geldi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesine, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 468 bin 265 araç giriş çıkış yaptı. "Osmanlı'nın parmak izi", "Açık hava müzesi", "Kendini koruyan kent", "En iyi korunan 20 kent" gibi ünvanları bulunan 68 bin nüfuslu tarihi ilçe, 9 günlük bayram tatili süresince günü birlikçilerle birlikte 1 milyon 400 bin turist ağırladı. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Valilik Toplantı Salonu’nda Mart Ayı Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Karabük'e 1 milyon 95 bin aracın girişini tespit ettiklerini ifade etti. Yavuz, “Bayram tatili boyunca Karabüklü hemşehrilerimizin ve ülkemizin dört bir yanında Karabük'e gelen vatandaşlarımızın huzuru ve gü…

KARABÜK’TE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Karabük’te yapılan iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saha ve istihbarı faaliyetler sonucu il merkezinde O.E.’ye yönelik yapılan operasyon neticesinde şahsın üzerinde 70 adet sentetik ecza ele geçirdi. Şahıs hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından adli işlem yapıldı. Ekipler tarafından Ankara yolu Bölge Trafik önü uygulama noktasında Ö.K. isimli şahsa yönelik yapılan operasyonda 5,95 gram marihuana maddesi ele geçirildi. Şahıs hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçundan adli işlem yapıldı.…

HEM HIRSIZ HEM ARSIZ..!

Karabük'te bir şahsın oto hırsızlığına teşebbüs anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Olay Bağ Essan Sanayi Sitesinde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir şahıs panelvan araç ile kamyoneti "düz kontak" yöntemi ile çalmaya çalıştı. Araçları istediği gibi çalıştıramayan şüpheli bir süre içeride oyalandıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Şüphelinin oto hırsızlığına teşebbüs anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde hırsızın ilk önce panelvan aracın kapılarını kontrol ettiği ve kapıların kilitli olması nedeniyle camı zorlayarak indirip kapıyı açtığı görülüyor. Daha sonrasında içine girip çalıştıramadığı aracın yanında bulunan kamyoneti de gözüne kestiren hırsızın bunda da başarılı olamayınca ar…

AHMET SÖZEN MECLİS BAŞKANI

Karabük İl Genel Meclisinin yapılan ilk toplantısında, AK Parti Grup kararı gereği gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi. 31 Mart Yerel seçimlerinde yeniden belirlenen Karabük İl Genel Meclisi ilk toplantısını İl Özel İdare Meclis salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan toplantı en yaşlı üye olan CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz’un başkanlığında açılışı yapıldı. Meclisin ilk gündem maddesi olan İl genel Meclis Başkanlığında Ahmet Sözen tek aday oldu ve kapalı oylama sonucu 16 meclis üyesi tarafından yeniden başkan seçildi. İl Genel Meclis Başkanı seçilen Ahmet Sözen, yaptığı konuşmasında, Karabük İl Özel İdaresinin bugün gelmiş olduğu noktada çe…

ASIRLARA MEYDAN OKUYAN CAMİ TARZIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 1796 yılında yapılan İzzet Mehmet Paşa Camii hem minaresinin eğikliği hem de fevkani cami tarzıyla dikkat çekiyor. 1743’de Safranbolu’da dünyaya gelen, kapı hasekiliği, Darüssaade Ağası yazıcılığı, darphane eminliği, şah sultan kethüdalığı, şehremini, tersane eminliği, vezirlik rütbesiyle Hanya muhafızlığı, Diyarbakir beylerbeyiliği, iç il sancak beyliği, Bender Kalesi muhafızlığı, Cidde valiliği, Boğaz Hisarı muhafızlığı, Mısır valiliği, Anadolu beylerbeyiliği ve sadrazamlık yapan İzzet Mehmet Paşa, memleketine de birçok görkemli eser kazandırdı. O eserlerden biri de yaklaşık 228 yıl önce yapılan kendi adının yer aldığı İzzet Mehmet Paşa Camii’dir. 1796’da …

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ