KARDEMİR YÖNETİMİ VE HÜKÜMET ARASINDA SON DURUM NE? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KARDEMİR YÖNETİMİ VE HÜKÜMET ARASINDA SON DURUM NE?

Bu haber 23 Mart 2016 - 9:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ve Bağımsız Üye Bekir Eren İstifa Etti.

2014 Yılında KARDEMİR’e SPK tarafından bağımsız yönetici olarak atanarak bir anda gündem olan Avukat Bekir Eren’in Mali Genel Kurul’a sayılı günler kala istifa etti.

Avukat Bekir Eren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in avukat oğlu Cem Şahin’in ortağı olduğu hukuk bürosunun üç kurucu ortağından birisi…

Kurucularından çünkü; Bekir Eren Mehmet Ali Şahin’in oğlu Cem Şahin’in ortağı olduğu hukuk bürosu ile 2013 yılında resmen yolları ayırmış. İDDİA DOĞRUYSA…

Bekir Eren’in hem yönetimden istifası hem de diğer ortak Kenan Dursun ile birlikte davalardan çekilmesinde Sayın Mehmet Ali Şahin’in tasarrufu yok dersek de çok samimi olmaz.

14 Nisan tarihinde yapılacak olan mali genel kurulunda seçim maddesinin bulunduğu iddiasını da Bekir Eren’in istifasına bağlamak elbette mümkün.

Peki Kardemir ile Ankara arasında ki buzlar eridi mi?

Geçtiğimiz aylarda Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yolbulan’ın Sayın Mehmet Ali Şahin ile görüşmesinin ardından bir türlü görüşme imkanı bulamayan Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ve beraberlerinde Genel Müdür Uğur Yılmaz Ankara Karabüklüler Vakfının toplantısı fırsat bilinerek bir vesile Sayın Şahin ile görüşme gerçekleşmiş. Peki bu buluşmada neler konuşuldu neler görüşüldü orası muamma.

Ama şu bir gerçek.

Ankara Kardemir’in şu an içinde bulunduğu durumdan hiç memnun değil.

Ankara Huzursuz!

TİCARET MÜSAADESİ VERİLECEK Mİ?

Bu istifanın ardından KARDEMİR Yönetim kurulu üyelerinin 2011 – 2013 – 2014 yıllarının genel kurullarındaki TİCARET MÜSAADELERİNİN İPTALİNDE sona mı gelindi sorusunu gündeme getiriyor.

2011 Yılında TİCARET MÜSAADELERİNİN 11.HUKUK DAİRESİ’nin KARAR DÜZELTME ORGANI tarafından iptal edilmesi ile KARABÜK ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ karara uymuş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin 2011-2013-2014 yıllarındaki TİCARET MÜSAADELERİNİN TAMAMINI İPTAL ETMİŞ, Dosyayı 11.hukuk dairesine göndermişti.

Dosyaların yakın zamanda ONANIP gelmesi durumunda olacaklar çok ama çok önemli;

O zaman ne olacak!

Yönetim Kurulu üyelerinin bahsedilen yıllardaki şahsi şirketlerinin KARDEMİR ile yaptıkları ticaretlerden elde ettikleri karlar KARDEMİR’in kasasına iade edilecek.

İade edilecek rakamlar milyon dolarları bulacağı tahmin ediliyor.

Şayet iade söz konusu olursa durum KARDEMİR’i baya bir rahatlatır.

Diğer taraftan; DOSYANIN ONANIP GELMESİ DURUMUNDA 14 Nisan’da yapılacak olan Mali Genel Kurulda Ticaret Müsaadesi Kararının oylamaya çıkarılıp çıkarılmayacağı da ayrıca merak konusu…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.