KBÜ’de özel yetenek sınavları başladı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KBÜ’de özel yetenek sınavları başladı

Bu haber 04 Eylül 2019 - 0:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde 2019-2020 yılı için resim, müzik ve grafik tasarımı bölümlerinde özel yetenek sınavları başladı.
KBÜ’den yapılan açıklamada, internet üzerinden 26-30 Ağustos 2019 tarihlerinde ön başvurusu alınan öğrenciler için resim, müzik ve grafik tasarımı bölümünde özel yetenek sınavları, fakültenin konferans salonu, stüdyolarında ve atölyelerinde yapıldığı belirtildi.
Resim ve grafik tasarımı bölümlerinin özel yetenek sınavları iki aşamalı, müzik bölümü özel yetenek sınavının ise tek aşamada gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Resim Bölümünde birinci aşamada modelden desen sınavı ve ikinci aşamada imgesel desen sınavı uygulandı. Grafik tasarımı bölümünü tercih eden adaylar ise birinci aşamada modelden desen sınavına tabi olurken ikinci aşamada ise branşa yönelik (hayalden) çizim sınavında yeteneklerini sergiledi. Müzik bölümüne başvuran adaylar da müziksel işitme, ezgisel bellek, ritmik bellek, müziksel okuma, müziksel söyleme ve müziksel çalma aşamaları olmak üzere tek aşamada ter döktü. Özel yetenek sınavlarının tamamlanmasının ardından oluşan puan sıralamasıyla kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 9-10 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıracak.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.