Kellik Tarih Oluyor « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Kellik Tarih Oluyor

Kelliğin sorun olmaktan çıktığı ve çeşitli tedavi yöntemleri bulunduğu vurgulandı.

Çapar Estetiğin kurucusu Op.Dr. Mustafa Çapar, saçların dökülmesinin önlenmesinin mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle orta yaşa gelmiş erkeklerin en büyük sorunlarından biri hiç kuşkusuz saçların erken dökülmesi ve buna bağlı olarak olduğundan daha yaşlı görünüm kazanması. Saçların erken dönemde dökülmesi birçok nedenleri olmasına karşın en sık rastlanan nedenleri ailesel yatkınlık (genetik), demir eksikliği anemisi, çinko eksikliği, tiroid hormonlarının az salgılamasıdır. Tıpta ilerlemeler, özellikle plastik cerrahideki son 20 senedeki ilerlemeler, kellik ve saçların dökülmesinin önlenmesini mümkün kılmakta” dedi.

Kelliğin artık sorun olmaktan çıktığını ve çeşitli tedavi yöntemleri olduğunu kaydeden Dr. Çapar, kelliğin sistemik bir hastalık olarak ele alınması gerektiğini ve öncelikle gerekli tahlilleri yaptıktan ve tüm kelliğe neden olan etkenleri eledikten sonra tedaviye başladıklarını söyledi.

Dr. Çapar, kellik tedavisinde en sık uyguladıkları yöntemlerin PRP ve saç mezoterapisi olduğunu ifade ederek "PRP biz plastik cerrahlara yeni bir ufuk açmıştır. Özellikle yılların etkisiyle dökülen saçları yeniden eski sağlığına kavuşturma da PRP en sık kullanılan yöntemlerden birisi haline gelmiştir. Yöntemin uygulanmasındaki pratiklik, hiçbir yan etkisinin olmaması PRP’yi en sık tercih edilen yöntem haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.

NASIL UYGULANIR

PRP’nin nasıl uygulandığı hakkında Dr. Çapar, şöyle bilgi verdi: “Peki bu kadar iyi bir yöntem nasıl uygulanır? Bu yöntem için sizden 10 cc kan alınır. Alınan bu kan çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra kişinin problemli bölgesine uygulanır. Uygulama sonrası 2-3 hafta içerisinde etkisi görünmeye başlar. PRP’yi en sık kullandığımız alanlar yüz gençleştirme (anti-aging) ve saç dökülmelerinde tedavidir. İkinci bir yöntemse saç mezoterapisidir. Oldukça başarılı bir yöntem olan mezoterapi yüz gençleştirme de uygulandığı gibi saçsızlıkta da oldukça yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Mezoterapi ise bir hafta arayla uygulanan 4 ile 5 kür şeklinde olup, uygulamadan sonra sonuçlar birinci ayın sonunda ortaya çıkmaktadır."
Bu Fotoğraf kez görüntülenmiştir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

BU AY ÇOK OKUNANLAR