Kızılırmak Deltası İçin Birlik Kuruluyor « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Kızılırmak Deltası İçin Birlik Kuruluyor

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 1. BAŞKANVEKİLİ TURAN ÇAKIR, MECLİSTE ALDIKLARI KARAR NEDENİYLE KIZILIRMAK DELTASI’NA SAMSUN KIZILIRMAK DELTASI KORUMA VE GELİŞTİRME BİRLİĞİ KURULACAĞINI SÖYLEDİ.

Bu haber 13 Mart 2015 - 17:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, mecliste aldıkları karar nedeniyle Kızılırmak Deltası’na “Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği” kurulacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Mart ayı 7. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında Meclis Binasında gerçekleşti.

Meclisin gündem maddelerinden biri olan Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Deltası’nda sosyoekonomik denge, ekolojik denge ve biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği’nin kurulması, üyeleri ve kurucularının Samsun Büyükşehir Belediyesi, Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs Belediyelerinin olması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Oylama öncesi konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Bir büyükşehir ve 3 ilçe belediyesi ile birlikte Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği kurulacak. Bu karar bu ay ki aldığımız en önemli kararlardan birisidir. Dolayısıyla Samsunumuzun ve Karadenizimizin en büyük değerlerinden biri olan Kuş Cenneti’nin bir birlik vasıtası ile orada neler yapılabilir, burasının turizme ve Samsun’un hatta dünyanın gündemine nasıl taşınabilir diye birlik kuruldu. Bu birliğin şehrimize, belediyelerimize ve bölge halkımıza hayırlı olsun. Çok önemli çalışmalara imza atmasını temenni ediyorum. Kızılırmak Deltası’ndaki Kuş Cenneti, Samsunumuzun en büyük markalarından birisidir. Bunu bu birlik vasıtasıyla ülke ve dünya gündemine hak ettiği şekilde taşıyabilirsek, Samsun’un bundan en üst seviyede faydalanacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından birliğin kurulması konusu oy birliği ile kabul edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.