Koalisyon Olmazsa, Erken Seçim Kaçınılmaz! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Koalisyon Olmazsa, Erken Seçim Kaçınılmaz!

Karabük eski Milletvekili Mehmet Ceylan seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi.

Bu haber 16 Haziran 2015 - 9:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye ve Karabük genelinde daha yüksek bir oy oranı beklediklerinin belirten Ceylan, sonucun beklendiği gibi olmadığını söyledi. Biran önce hükümetin kurulması gerektiğini vurgulayan Ceylan “Piyasalar durgun, döviz yükseliyor, yatırımlar durdu, faizler attı, herkes bir beklenti içinde. Türkiye’nin önemli sorunları var, bu yüzden bir önce hükümet kurulmalı” dedi

AK Partinin tek başına iktidar olmak için Muhalefet milletvekillerine teklif götüreceği yönündeki haberlere ilişkin sorumuzu da yanıtlayan Ceylan “ Bunlar tamamen asparagas haberler” diye yanıtladı.

7 Haziran seçimlerinin Ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Ceylan; “Seçilen milletvekili arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

AK Parti Karabük eski Milletvekili Mehmet Ceylan, Türkiye genelinde ve Karabük’te daha yüksek bir oy oranı beklediklerini fakat sonuçların bekledikleri gibi olmağını belirterek “ biz vatandaşın kararına saygılıyız” dedi

Türkiye genelinde Ak Partinin yüzde 41 bir oy aldığını belirten Ceylan “Aritmetik olarak bu oy oranı ile tek başımızı iktidar şansımız yok. Koalisyon görünüyor. Ama Ak Parti olmadan da bir koalisyon mümkün değil. Kurulacak bir koalisyon hükümetinde Ak Parti Ana parti olacaktır. Çünkü Üç Partinin bir araya gelerek koalisyon kurması zor gibi görünüyor. Şu anda koalisyon görüşmeleri başlayacak. Görüşmeler önümüzdeki günlerde daha da hız alacaktır. Bu koalisyon ya AK Parti-MHP ya AK Parti CHP şeklinde olacaktır. Eğer koalisyon olmazsa erken seçim görünüyor. Ama Parti Yetkililerimiz son haddeye kadar koalisyon için çalışacaklar.  Koalisyon hükümeti kurulması zorlanacak. Bütün gayretlere rağmen kurulamazsa erken seçim söz konusu olacak. Biran önce Türkiye’nin hükümete kavuşması gerekiyor. Seçimin üzerinde 8 gün gibi bir süre geçti. Piyasalar çok etkilendi, piyasalar durgun, döviz yükseldi, faizler arttı, yatırımlar durdu, yatırımcı önünü görmek istiyor, her geçen gün zarar gösteriyor. Yine alınması gereken önemli kararlar var. Suriye konusu malum, Suriye sınırında bekleyen IŞİD’ten kaçan mülteciler var. Kısacası sosyo-ekonomik istikrar, piyasaların açılması için bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerekiyor. TÜSİAD olsun MÜSİAD olsun onlarda bu yönde siyasi partilerle görüşmelerini sürdürüyorlar. Onlarında bütün arzusu hükümetin bir an önce kurulması” dedi

TRANSFER VEKİLİ HABERLERİ ASPARAGAS

Ak partinin tek başına iktidar olması için 18 vekile ihtiyaç duyduğu bu yüzdende vekil transferi yapacağı konusu iki gündür gündemi meşgul ederken, bu konudaki sorumuzu Ceylan “Ak Parti böyle şeylere tevessül etmez. Buna ihtimal bile vermem. Bunlar tamamen asparagas haberler” diye yanıtladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
karabüklü16 Haziran 2015 / 16:32Yanıtla

07 haziran öncesine kadar herşey çok iyiydi,güllük gülistanlıktı. Siz yüksek oy alamayınca birden Türkiye alt üst oldu. Siz olmazsanız olmaz.Gönlünüzden de zaten erken seçim geçiyor, cesaret edip dillendiremiyorsunuz. yazı baştan sona takiyye dolu.Düşün artık şu milletin yakasından; bu seçimde %10 luk kesim ayıldı, bir sonrasında % 20 daha ayılacak. Yok olup gideceksiniz.

    şehmuz16 Haziran 2015 / 23:28Yanıtla

    bir musubet bin nasihata bedeldir,yaşayıp görmek lazım memleketin halini

RETROSMANİ20 Haziran 2015 / 14:49Yanıtla

Önümüzdeki seçim Ak Parti’de şu adaylar arasında geçer:Timurçin Saylar,Tuncay Özcan, Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Necdet Aksoy, Dursun Baş, Yılmaz Tiryaki. Kalan potansiyel isimlerle geçen seçimdeki isimler yıprandı artık. Mehmet Ali Şahin değil tünelden bu yana, Samsun yol ayrımından bu yana bile gelemez artık. Rektör ise geçen seçim aday gösterilmeyince hem çalışmadı hem ters çalıştı malüm. Osman Kahveci ise bu saatten sonra yemez. İşte bu kadar.