NAMAL; “ANKARA’YA TEK DOSYA İLE GİDECEĞİZ!” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

NAMAL; “ANKARA’YA TEK DOSYA İLE GİDECEĞİZ!”

Bu haber 07 Kasım 2014 - 0:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

NAMAL

Karabük’te yayın yapan Kanal 78 televizyonunda yayınlanan ‘Kentin Gündemi’ programına katılan TSO Başkanı Sedat Namal, Kanal 78 Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdürü Şükrü Gökkaya, Karabük Haber İmtiyaz Sahibi İsmail Akça ve Karabük Net Haber İmtiyaz Sahibi Ergün Başkaya’nın sorularını yanıtladı.

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNE TEŞVİK
Ticaret Sanayi Odası olarak üyelerinin sorunlarını çözme ve ticaretlerini geliştirme noktasında hükümet nezdinde çalışmalarının devam ettiğini belirterek, sözlerine başlayan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, 7 Ağustos tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Ticaret ve Sanayi Şurasına beş madde ile katıldıklarını ve Karabük’ün beklentilerini sonuç bildirgesine dört madde halinde aldırdıklarını ifade etti.

Namal, “Karabük sanayinin beşiği diyoruz, ancak Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmalar gereği Demir-Çelik Sektörü teşviklerden yararlanamıyor, biz bu konuda neler yapabiliriz sorusuna Ekonomi Bakanlığı nezdinde cevap aradık ve belli noktalara ulaştık, Sayın Bakanımız Nihat Zeybekçi geçtiğimiz günlerde açıkladılar. Cevherden üretim yapan işletmeler ve katma değeri yüksek mamül üreten firmalar teşvikten yararlanacak. KARDEMİR bu teşvikten yararlanabilir, ayrıca bu alanlarda Karabük’te yatırım yapacak sanayicilerimizde bu teşvikten yararlanacak. Böyle bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“FİLYOS DEFTERİNİ KAPATTIK, HEDEF İSMETPAŞA”
Filyos Projesi yalnız Karabük ve bölge için değil Türkiye için önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Namal “Bu projenin bir an evvel hayata geçmesi noktasında bölgenin beklentilerini İsveç-Fillandiya-Polonya ziyaretimiz sırasında şimdi ki Cumhurbaşkanımıza bizzat aktaran kişi benim. KİK geçtiğimiz hafta ihaleyi onayladı. Samimi olarak söylememiz gerekirse bizim için Filyos defteri kapanmıştır. Bundan sonra bu konuda tek beklentimiz var o da liman üst yapım ihalesini KARDEMİR’in almasını sağlamak. Bunu da Sanayi Şurası sonuç raporuna aldırdık. Ben halkımıza doğruları söylemeliyim, kimse 2018’den önce Filyos’tan bir şey beklemesin. Filyos Projesi ile yatırımlar o bölgeye yapılacak, o zaman kentimizden de göç yaşanabilir, biz bu ihtimalleri göz önüne alarak yeni söylemler ve projeler geliştiriyoruz. Aynı zamanda bir sanayici olan Belediye Başkanımızın AK Parti İl Başkanımızın ve milletvekillerimizin destekleriyle İsmetpaşa Endüstri ve Serbest Bölge çalışmalarının startını verdik. Burada 20 milyon metrekare kare arazi var. Şayet bu projeyi hayata geçirebilirsek Karabük’ün 50 yılını garantiye alırız. Çünkü burada her şey var; karayolu, demiryolu, enerji, su, yani bir yatırım için gerekli her türlü altyapı mevcut. Samimi olmalıyız, çıkış noktamız burası. Organize Sanayi Bölgemiz artık doldu, genişleme için fiziki şartlar yetersiz, oranın dolması da Belediye Başkanımızın destekleriyle oldu. Kendileri şahsi imkanlarıyla trafo merkezini kurdu ve yatırımcı geldi. Belediye Başkanı olmasaydı o yatırımı kimse yapmazdı ama bu gün bir yatırımcı gelse, bizden 500 dönüm arazi istese verecek yerimiz yok. Biz güneşi takip edeceğiz, doğduğu yerden battığı noktaya doğru, yani İsmetpaşa’ya doğru ilerleyeceğiz, orada Endüstri ve Serbest Bölgesini, Eflani’de Hayvansal ve Tarımsal üretimi, Yenice’de Orman Ürünleri İhtisas Sanayi Bölgelerini hayata geçirmeyi kendimize hedef yapacağız. Bunları yapabilirsek Karabük’ü kurtarırız, aksi takdirde Karabük ‘Bacasız Sanayi’ denilen üniversiteye ve emeklilerimize bağlı bir şehir haline gelir” dedi.

“ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ”
Kendilerinin her türlü eleştiriye açık olduğunu da ifade eden Namal, şunları söyledi;

“Biz eleştiriye açığız. Mesela Meslek Koleji ve TSO Hizmet Binası noktasında geciktik, ancak Meslek Koleji inşaatı noktasında tüm hazırlıklarımızı tamamladık, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Biz burada da üyelerimizi düşündük, aynı fiyatın verilmesi durumunda Karabüklü firmalara öncelik verilmesini istedik. Hizmet binası noktasında ise bazı sorunlar yaşadık, bizden önceki başkanımız Öğlebeli’ndeki araziyi 49 yıllığına kiralama yoluyla binayı yapmak istemiş, bizim arkadaşlarımız bu fikri kabul etmedi, kendi yerimize binamızı yapmayı uygun gördü. Orada altı bin metrekare bir yer var, ancak buranın üç bin metrekaresini yeşil alan olması nedeniyle kullanamıyoruz. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız, Milli Emlak Müdürümüz yardımcı oldular ve dört bin metrekare bir alana binayı yapmamızı sağlayacak gerekli altyapıyı sağladılar. Projemiz hazır, paramız hazır, inşallah önümüzdeki günlerde binamızın temelini atarız. Bina yeri ile ilgili değişik görüşler var, keşke şehir merkezinde bir yer bulabilsek, ancak rakamlar çok yüksek, şu anda düşündüğümüz Öğlebeli’ndeki arazi için bile devlete 1 milyon 600 bin lira ödeyeceğiz. Ayrıca Atatürk Bulvarı üzerinde ki Yazıcı Haddehanenin eski yeri de gündemimizde, bina içerisinde konferans salonlarımız, fuaye alanlarımızın yanında Organize Sanayi Bölgesi ve üyelerimize hizmet veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü içinde yer ayıracağız.”

“MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN DAHA FAZLA YARARLANABİLİRDİK”
Karabük Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den daha fazla yararlanılmasını gerektiğini de savunan Namal, “Bizim Mehmet Ali Şahin beyi altı ayda bir görmemiz lazım. Ekini ekip, unu eleyip, hamuru hazırladıktan sonra onunla ne yapılacağı noktasına gelince kendisine başvurmamız lazım. Kendisinden daha fazla yararlanabilir miydik, tabi ki evet, ama o da bana proje gelmedi diye yan gelip yatmıyor. Timurçin beyle bize talimat verdi, İsmetpaşa Serbest Bölgesi ile ilgili tüm çalışmaları acilen yapıp kendisine sunmamızı istedi. 9 Ocak’ta Başbakanımız Karabük’e gelecek, o ziyarette Karabük tek bir şey isteyecek o da İsmetpaşa Endüstri Bölgesi ve Serbest Bölge” ifadesinde bulundu.

“KARDEMİR ÜZERİNDE YAPTIRIMIMIZ YOK”
KARDEMİR üzerinde bir yaptırımlarının olduğunu da söyleyen Sedat Namal,“KARDEMİR’in yöre esnaf ve tüccarına öncelik vermemesi noktasındaki eleştirilere duyarsız kaldığımız doğru değil, ancak yaptırımımız yok. Üyelerimiz diyor ki ‘Bizden teklif alıyorlar ancak ikinci aşamada bize dönmüyorlar’ KARDEMİR yöneticileri de diyor ki ‘Biz daha düşük teklif verene işi veriyoruz’ özel sektör olunca bir şey diyemiyorsunuz. Ayrıca Genel Müdür Karabük firmalarından çok Ereğli firmalarına iş verildiği iddialarını yalanlıyor, ortaya farklı rakamlar koyuyor. Bu konuda gerekli kamuoyu baskısı siyaset üzerinden yapılabilir.

Bir diğer nokta daha var; Mimarlar Odası’nın Şehir İmar Planını yargıya taşımasının ardından sizler bizi üyelerinin konularıyla ilgilenmemekle itham ettiniz, yönetim kurulundaki inşaatçı iki arkadaşımız Tuncay Özcan ve Adnan Çebi konuyla ilgili yol haritasını belirlemek üzere inşaat sektöründe faaliyet gösteren 100 arkadaşımızı odaya toplantıya davet etti ancak yalnız altı kişi geldi. Siz olayların göz önünde olan bölümlerini görüyorsunuz, birde hiç ortalıkta gözükmeden işini yürütenler var” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN KARABÜK’E YAPILMASI”
Karabük Üniversitesi tarafından yapılması planlanan ancak bir noktada tıkanan havaalanı konusunda açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Namal, “Rektör Hoca havaalanı projesi üzerinde uzun bir süre çalıştı ve belirli bir noktaya getirdi. Mehmet Ali Şahin beyin Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucunda da konu bakanlık gündemine alındı. Projede bin 600 metre uzunluğunda eğitim amaçlı bir uçuş pisti vardı. Rektör bey temelini attıralım da daha sonra büyütürüz diye düşünüyordu, ancak öğrendiğim kadarıyla siyaset mekanizması devreye girmiş ve Ankara’da ‘Havaalanı yapılacaksa daha büyük bir havaalanı’ yapılsın görüşü dile getirilmiş, ondan sonraki dönemdeki gelişmelerden bilgim yok. Biz tabi ki yapılmasını isteriz. Üyelerimizin daha rahat seyahat etmesini, Karabük’e gelecek yatırımcının, işadamının daha çabuk şehrimize ulaşmasını tercih ederiz. Yer konusunda değişik tartışmalar var, Belediye Başkanımız da Eflani fikrini ortaya attı, havaalanı şehrin en az 30-40 km dışında olmalı, büyük bir havaalanı yapılacaksa Eflani’de olur, neden olmasın, bizim için önemli olan Karabük’e yapılması” diye konuştu.

“KARABÜK’E HİZMET NOKTASINDA DAHA ÜST BİR GÖREV VARSA ORDA OLURUM”
2015 yılında yapılacak Genel Seçimlerde adının milletvekili adaylığında geçtiğinin hatırlatıldığı Namal, “Benim şu anda bir görevim var, bu yola çıkarken dört proje açıkladık ve inşallah üçü yakında hayata geçecek. Milletvekili adaylığı tek başıma verebileceğim bir karar değil. Halkımız mevcut siyasetçilerimizden memnunsa devam ederler. Ancak şunu samimiyetle ifade ederim; Karabük’e hizmet noktasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan daha üst bir görev varsa orda olurum. 2007’de kendim bu yola çıktım ama listeye giremedim. Temayülden birinci çıktım, kamuoyundan birinci çıktım ama neticede listede yoktum. Kadere inanmak lazım, kaderimizde varsa kimse önüne geçemez. Ben şu an itibariyle görevimin başındayım, şu anda öyle bir çalışmamız yok. Ancak halk isterse, parti kabul ederse olmayacak bir şeyde değil. Tabi birde halkın iradesi var, seçmen her şeyin farkında. Benim isteyip istememem, birilerinin çelme takması, olmasın demesi hiç bir şey ifade etmez. Son iki seçimdir Karabük’te belediye seçimlerini MHP kazanıyor, ancak son üç genel seçimde de tüm milletvekillerini AK Parti çıkartıyor, yani millet iyi irdeliyor ve ona göre kararını veriyor” dedi.

“KARABÜK’E YATIRIMCI GELMEMESİNDEN YAKINIYORUZ”
Karabük’e yatırımcı gelmemesinden yakınıyoruz ancak gelenlerden ekstra bir şeyler almak yerine onları küstürüyoruz diyen Namal, “Marzinc ortakları Türkiye’nin ilk 15 firması arasında olan dev şirketler. Toplam istihdamları 25 bin kişi. Biz bunlardan nasıl yararlanabiliriz, sorusunu sormak yerine eleştirmeyi tercih ediyoruz. Eleştiriler haklı olabilir, kuruluşunda ve işletmesinde sorun yok, ancak bazı sorunlar çıkmış olabilir, ama bununda denetim mekanizması var, orayı denetleyen devletin ilgili birimleri var. Şirket ortakları çok mütevazi insanlar, onlar çıkıp bu iddialara cevap vermiyorlar. Bu proje Başbakanlık Kalkınma Ajansının projesi. Diyorlar ki bacadan toz çıkıyor, bu mümkün değil ki, zaten bu tesisin hammaddesi bacadan çıkan tozlar. Bu işletmenin nakliyesini yapmam tartışılıyor. Ben yapmasam bunu başkası yapmayacak mı? Şu anda 118 Karabüklüye burada iş veriyoruz, benim yazıhanemde orada, fabrikanın dibinde, benim kardeşlerim ve çalışanlarımda orada duruyor. Karabük’e yatırımcı gelmemesinden yakınıyoruz ancak gelenlerden ekstra bir şeyler almak yerine onları küstürüyoruz. Bir vatandaş sabah 06:00’da 200 Evler’den Çevre Müdürlüğünü beş kez arıyor ve ‘Marzinc havayı kirletiyor, önlem alsanıza’ diyor,200 Evler’den OSB’yi nasıl görüyorsun Allah aşkına. Bazı insanlar akşamdan dedikoduları hazırlıyor, sabah servisini yapıyor ve akşam onu dinleyince zevk alıyor. Bu bir hastalık, bazılarında da dilekçe hastalığı olur, adamın işi gücü dilekçe yazmaktır, bunları hazmedeceğiz” diye kaydetti.

“KANTAR HANKÖY’E TAŞINACAK”
Uzun süredir gündemde olan kantar konusunda da açıklama yapan Başkan Namal, “Kantar uygulaması artık her yerde var, ancak uygulamada farklılıklar oluyor. Bolu’dan her hafta bir görevli geliyor ve hepsinin kontrol metotları farklı. Tabi bu konuda bir sorun daha var, yeri itibarıyla kontrol tam anlamıyla yapılamıyor. OSB yolunu kullanıp hem şehir içi yolları bozup hem de tehlike saçanlar var. Hanköy mevkiinde bir yer belirlendi ve kantar önümüzdeki günlerde oraya taşınacak” dedi.

1. Bölüm

2. Bölüm

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
özgür türk10 Kasım 2014 / 03:34Yanıtla

Sayın namal menfaatlerı dogrultusunda konusmaktadır. zaman bızlere bunları gösterecektir.. havanda su dövmeye devam….