(Özel Haber) Heyelan Korkusundan Uyuyamıyorlar « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

(Özel Haber) Heyelan Korkusundan Uyuyamıyorlar

ZONGULDAK’TA TEPEBAŞI MAHALLESİ SAKİNLERİ, ÇAMUR DERYASINA DÖNEN MAHALLELERİNDE KORKUDAN UYUYAMIYORLAR.

Bu haber 11 Şubat 2015 - 17:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Zonguldak’ta Tepebaşı Mahallesi sakinleri, çamur deryasına dönen mahallelerinde korkudan uyuyamıyorlar.

Tepebaşı Mahallesi Nehir Sokak’ta 2 Ocak 2015 günü meydana gelen heyelan sebebiyle Yakup Yenitürk’e ait üç katlı binanın zarar görmesinin ardından mahalle sakinleri yeniden heyelan korkusu yaşıyor.

Belediyeye ait su borusunda meydana gelen sızıntı nedeniyle toprağın çamurlaşarak mahalleye yayıldığını öne süren mahalle sakinleri, Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösterdi.

11 kişilik ailesiyle yaşayan mahalle sakini Ersin Aslanbay, “Bizim yanımıza hiç kimse uğramıyor. Biz Zonguldak’ta kimden sorumluyuz, inanın onu bilmiyorum? Yetkililerden yardım istiyoruz. Bizim yiyecek içeceğimiz var. Yeter ki buranın önlemini alsınlar. Belediye ilk heyelan yaşandığında buraya gelmişti. Onun haricinde hiç kimse uğramadı. Belediyenin suyundan bu hale geldi. Zonguldak’ta zaten belediye yok, ben tanımıyorum” diye tepki gösterdi.

“BELEDİYENİN SESİNİ ANONSLARDA DUYUYORUZ”

Zonguldak Belediyesi’nin olası tehlikeye karşı önlem almasını isteyen Arslanbay, “Anonstan başka belediyenin sesini duymuyoruz. Belediye olsa yanımızda olurdu. Suların patlak olduğundan haberimiz yoktu. Ev yıkılmasaydı bu heyelandan haberimiz olmazdı. Belediye bizim buraya akan suyu kesmemiş. Su sabaha kadar aktı. Daha beter burayı oynattı heyelan oldu. Biz nereye gideceğiz. Evimde hastam var. Annem hasta kendini tanıyamıyor. Hayvanlarım var. 11-12 haneyim. Ben evimi terk edip de nereye gideceğim. Biz buraya gelecek yetkili istiyoruz. Hiç olmazsa böyle zamanımızda bizim yanımızda olsunlar. Şu Tepebaşı Mahallesi olarak Allah’a emanetiz. Tamam devletimiz güçlü. Ama bize de destek olsunlar sorunumuzu çözsünler” dedi.

Mahalle sakinleri, heyelan korkusuyla 24 saattir uyuyamadıklarını söyledi.

Öte yandan, İHA’ya konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise “Tüm mahallelerimizde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Heyelan olan bölgelerimizi kontrol etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.