(Özel Haber) Karnesini Alan Kayak Yapmaya Koştu « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

(Özel Haber) Karnesini Alan Kayak Yapmaya Koştu

TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİNDEN ILGAZ DAĞI, SÖMESTİR TATİLİNİN BAŞLAMASIYLA HAREKETLENDİ. KARNESİNİ ALAN ÖĞRENCİLER VE AİLELERİ, ILGAZ DAĞI KAYAK MERKEZİNDE TALİLİN KEYFİNİ ÇIKARIYOR.

Bu haber 25 Ocak 2015 - 9:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı, sömestr tatilinin başlamasıyla vatandaşların akınına uğradı. Karnesini alan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ne gelerek, talilin keyfini çıkarıyor.

Batı Karadeniz’de, Çankırı-Kastamonu sınırları içinde yer alan ve kar kalınlığının bir metreden fazla olduğu Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ni tercih eden vatandaşlar, kızağa binerek kayak ve snowboard yapıp tatilin keyfini çıkartıyor. Ayrıca ilk defa kış sporlarıyla tanışan vatandaşlar, öğreticilerden kayak yapmanın inceliklerini öğreniyor.

Eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla birçok vatandaş, tatilin keyfini kayak merkezlerinde çıkarıyor. Uludağ, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezlerinin yanı sıra Türkiye’nin doğal güzellikleriyle de ünlü Ilgaz Dağı, bugünlerde en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle günübirlikçilerin tercih ettiği Ilgaz Dağı’ndaki oteller tamamen doldu. Kar kalınlığının 1 metreden fazla olduğu dağda, tatilciler kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor. Kayak merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle jandarma ekipleri önlemlerini artırırken, yolun trafiğe kapanmaması için bölgede önlem alındı.

Ilgaz Dağı’na ailesiyle birlikte gelen tatilciler, çocuklarına karne hediyesi vermek için Ilgaz Dağını tercih ettiklerini belirterek, “Ilgaz Dağı’nda böyle güzel bir yer olduğu için biz her karne tatilinde buraya geliriz. Burada eğleniriz çocuklarla beraber” dediler.

İstanbul’da kar olmadığı için Ilgaz Dağı’na geldiklerini belirten çocuklar ise, doyasıya karın keyfini çıkarttıklarını ve kaymayı öğrendiklerini söylediler.

Ilgaz Dağı’na üç gündür kar yağdığını ve kayak yapılabilir hale geldiğini belirten bir tatilci, şöyle konuştu: “Çok güzel oldu buraları. Şu an Ilgaz Dağı’nda olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çocuklarla beraber geldik. Gayet güzel hava var. Çok güzel bir kış mevsimi geçirdiğimize inanıyorum. Herkes gelmeye başladı yavaş yavaş gelmeye başladı. 15 tatil dolayısıyla. İyi bir kar tatili oluyor çocuklara da 15 tatil açısından Güzel bir tatil olacağını düşünüyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.