Özgecan’ın İsmi Samsun’da Bir Merkeze Verildi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Özgecan’ın İsmi Samsun’da Bir Merkeze Verildi

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI İSHAK TAŞÇI, ATAKUM BELEDİYESİ KADIN KOORDİNASYON VE SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ’NİN İSMİNİ “ATAKUM BELEDİYESİ ÖZGECAN KADIN KOORDİNASYON VE SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ” OLARAK DEĞİŞTİRDİ.

Bu haber 16 Şubat 2015 - 14:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nin ismini “Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi” olarak değiştirdi.

Yaklaşık 2 hafta önce Atakum Belediyesi Spor ve Kültür Evi’nin yanında faaliyete geçen Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nin ismi merkezde çalışan gönüllü üyelerin Başkan Taşçı’ya sundukları teklif sonrası bugün değiştirilerek “Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi” olarak değiştirildi.

BAŞKAN TAŞÇI: “ÖFKEME HAKİM OLAMAMAKTAN KORKUYORUM”

İsim değişikliği ile ilgili Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nde gönüllü üyelerle birlikte basın açıklaması yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gencecik bir kızımızı adice, hiçbir lügatin içine koyamayacağı, hunharca bir şekilde katledilmesi, hayatının baharında ailesinden, sevdiklerinden, arkadaşlarından, okulundan ve geleceğinden kopartılan Özgecan Aslan için toplandık. İçimiz yanıyor, ciğerlerimiz sızlıyor. Bekli de en önemlisi bu yaşananları vicdanlar hiç kabul etmiyor. Üzgünüz, gerçekten çok üzgünüz. Yaşananlar kabul edilebilecek bir olay değil. Ama bir şeyi çok iyi biliyoruz ki, ateş bu sefer düştüğü yeri yakmadı, bütün Türkiye, bütün vicdanlar, bütün kalpler, bütün anneler, bütün babalar, kardeşler ve bu sefer özellikle kadınlar değil, erkeklerinde canı yanmış ve yüreği kanamıştır. Bu cinayetin, bu katliamın yapıldığı ve ortaya çıktığı andan itibaren evlat sahibi, aile sahibi biri olarak kahrolduk. O yüzden bugün burada sadece Atakum Belediye Başkanı olarak değil, Özgecan kızımızın bir büyüğü olarak karşınızdayım. Gerçekten vicdanımız sızladı ve kahroldu. Bir yanımız üzüntü, diğer yanımız öfke dolu. Öfkeme hakim olamamaktan korkuyorum. Bu tarz insanlık dışı insanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Hepimizin ve Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.

BAŞKAN TAŞÇI: “MERKEZİMİZİN İSMİNİ ÖZGECAN OLARAK DEĞİŞTİRDİK”

Kadın Koordinasyon Merkezi’ndeki gönüllü çalışanın kendisine isim değişikli ile ilgili taleplerinin olduğunu söylediğini belirten Başkan Taşçı, “Atakum Belediyesi’ne ait Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllü bir hareket grubudur. Geçen hafta biz bu küçük bir yapıyı Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon merkezi olarak özellikle dezavantajlı gruplara, engelli kadınlara, çocuklara yönelik ciddi anlamda hayırlı işlerde bulunsunlar diye geçen hafta açtık. Yaklaşık 10 gündür hizmet vermekteydi. Resmi açılışını yapmadık. Ancak Kadın Koordinasyon Merkezi gönüllü arkadaşlarımızın benden bir talebi oldu. Biz buranın açılışını yakın zamanda gerçekleştirecektik ve tabelasını asacaktık. Ancak gönüllü üyelerimiz bizden talebi buranın isminin ‘Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi’ olmasını talep ettiler. Biz de Atakum Belediyesi olarak sosyal hizmetler birimimize bağlı olan bu kadın koordinasyon merkezimizin adını Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi olarak koymayı uygun bulduk. İnşallah önümüzdeki Atakum Belediyesi Mart ayı meclisinde bunu meclis üyesi arkadaşlarımızın önüne teklif olarak getirip ismini de bu şekilde değiştirmiş olacağız. Bütün bunların yanı sıra ABD’de 3 Müslüman gence yapılan katliamı da aynı şekilde kınıyoruz. İnşallah yüce Rabbim böylesine büyük bir acıyı, böylesine insanlık dışı hiçbir olayı milletimize yaşatmasın” diye konuştu.

FATMA TAŞÇI: “ERKEK ÇOCUĞUN YETİŞTİRİLMESİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİYİZ”

Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepki gösteren ve toplantıya siyah kıyafetleriyle gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi ve Atakum Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, “Bu anlamda duyarlı bir eşe sahip olduğum için çok mutluyum. Acının siyasi görüşü, tarafı, ideolojisi olmaz. Acı her zaman acıdır. Biz bu acılar karşısında tek yürek olmalıyız. Kadınıyla, erkeğiyle gerekirse bu acı karşısında ter dökmeliyiz ve savaşmalıyız. Bazen öyle şeyler yaşanır ki, siz o insanlarla aynı dünyada yaşamak istemezsiniz. Yani sizi utandırır o insanlarla aynı dünyada yaşamak. Belki karıncayı bile incitmek istemezsiniz ama o acılar karşısında idam cezasının olması bile sizi acınızı hafifletmez, yüreğinizi kanadır. Yani siz idam cezası ile ferahlayamazsınız. Belki dersiniz ki, ‘daha kötü bir cezası olmalı, daha sonuçları kötü olmalı’ diye o anki anne olmanızla verdiğiniz tepkilerdir. Ama giden geri gelmemiştir. Yapılan hiçbir şey değişmemiştir. Bu çaresizliğiniz ile kalakalırsınız. Özgecan canımızdan kopan bir parçadır. 2015 Türkiye’sinde böyle bir olayın yaşanıyor olması bence bir şeyler eksik ya da hatalı olduğunun göstergesidir. Çünkü neden halen böyle bir şeyler yaşanıyor. Bir yerlerde hata yapıyoruz. Bence şunu düşünmeliyiz: Biz kız çocuğumuzu yetiştirmeye çok önem veren bir milletiz. Bence erkek çocuğunu yetiştirmeye daha fazla önem vermeliyiz. Erkek çocuk, kendi gücünü güçsüz olanın üzerine kullanmamayı öğrenmeli. Ama biz öyle bir yapıda yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı bunu bilmiyor” şeklinde konuştu.

Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesine tepki gösteren Atakum Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hacer Kaya ve Atakum Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güngör Bostancı, kızların değil, erkeklerin yetiştirilmesi gerektiğini söylediler.

Basın toplantısına gelen gönüllü üyelerin yakalarına siyah kurdele takmaları da dikkat çekti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.