PANAYIR ÇARŞIYI HAREKETLENDİRDİ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

PANAYIR ÇARŞIYI HAREKETLENDİRDİ

Bu haber 30 Aralık 2024 - 0:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük‘ün Safranbolu ilçesi yılın son hafta sonunu yoğun bir ziyaretçi kitlesiyle geçiriyor.
Genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği yaşanıyor.
“Kendini koruyan kent”, “Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” gibi ünvanlarla anılan ilçe yılın son hafta sonunda yerli ve yabancı turistlerin tercihi oldu.
Tarihi çarşının Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp, müze ve konakları gezme imkanı bulan ziyaretçilerin bol bol alışveriş yapması esnafın da yüzünü güldürdü.
Çarşıda bulunan esnaflar  ilçedeki kalabalığın nedeninin Safranbolu Belediyesi’nin açmış olduğu yılbaşı panayırından kaynaklandığını belirtti. İki yıl öncesine kadar aralık ayında Safranbolu’nun boş olduğunu ifade eden Esnaflar, “Bu kalabalık sadece hafta sonunda değil. Çarşamba gününden itibaren akşamları da bir yoğunluk var. Normalde biz saat 18.00-19.00 gibi evlerimize giderdik artık gidemiyoruz” diye konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.