Perakende sektöründe stoklar şişti « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Perakende sektöründe stoklar şişti

Bu haber 07 Mayıs 2013 - 13:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Perakendede stoklar şişti. 15-50 gün arasında olması gereken stok gün sayısı bazı zincirlerde 150’yi buldu. Şirketler, ellerinde kalan malları eritmek için ‘2 al 1 öde’ kampanyalarına başladı

Özge Yavuz’un haberi

Perakende sektöründeki kârsızlık, stokların şişmesiyle iyice dibe vurdu. Normal şartlarda 15 ila 50 gün arasında olması gereken stok gün sayısının bazı zincirlerde 150’ye kadar çıktığı belirtildi.

İndirim mağazaları ile yerli-yabancı süper-hipermarketlerin stoklarını iyi yönettiği gözlenirken, sıkıntının büyük oranda yerel marketlerde yaşandığı iddia edildi.
Elde kalan malların satılması için indirimler ve ‘2 al 1 öde’ gibi kampanyalar devreye girdi. Bir üründeki maksimum kâr oranı yüzde 5’e kadar geriledi.

Perakende danışmanı Nurullah Öztürk, bazı yerel zincirlerde stok gün sayısının 120-150’ye çıktığını söyledi. Öztürk, “Ulusal zincirlerde ve indirim marketlerinde bu kalem iyi yönetiliyor. Ancak birçok yerel zincir yönetimi konuya global markalar kadar hakim değil” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.