Prof. Dr. Akpınar’dan Ulaşım Hizmeti Veren Birimlerin TEK Çatı Altında Toplanması Önerisi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Prof. Dr. Akpınar’dan Ulaşım Hizmeti Veren Birimlerin TEK Çatı Altında Toplanması Önerisi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MUHAMMET VEFA AKPINAR, DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ’NDE ULAŞIM HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİ TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANARAK ORTAK BİR PLANI UYGULAMASININ BÖLGEYE EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAĞINI SÖYLEDİ.

Bu haber 07 Şubat 2015 - 13:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi inşaat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ulaşım hizmeti veren birimlerini tek bir çatı altında toplanarak ortak bir planı uygulamasının bölgeye ekonomik katkı sağlayacağını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret eden Prof. Dr. Akpınar, bölgede üretilen atık sanayi ve diğer malzemelerin ulaşım altyapısında kullanılabileceğini, bu konuda bilgi ve destek sağlayabileceğini de ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversite ve özel sektör deneyimi bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Akpınar, 2006 yılından beri KTÜ’de öğretim üyeliği görevini yürüttüğünü hatırlattı. Ulaşım altyapısı üzerine çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Akpınar, Belediye, İl Özel İdareler, Karayolları gibi farklı kurumların ulaşım altyapısı ile ilgili olduklarını, birbirinden bağımsız bu kurumların ulaşımda ortak altyapıyı planlamalarının sağlanmasının yüksek ekonomik fayda sağlayacağını söyledi.

Gürcistan- Trabzon demiryolu bağlantısının sağlanmasının özellikle Türk Cumhuriyetleri’ne sanayi ürünlerinin karşılıklı taşınmasında önemli bir rol üstleneceğini de kaydeden Akpınar, bölgedeki atık malzemelerin ulaştırma altyapısında kullanılmasının mümkün olduğunad dikkat çekti. Prof. Dr. Akpınar, “Özellikle kalitesiz görülen bu tür sanayi artığı ve diğer malzemeler köy yollarında kullanabiliriz. Taş ocaklarında ve kullanılmayan malzemeler değerlendirilebilir. Daha önce köy yollarımızın yapımında İl Özel İdaresi desteğinde bu çalışmayı yaptık. Ancak bugün İl Özel İdare Belediyeye geçti. Bu yapılan yolların kalitesi TUBİTAK çalışmaları ile de ispatlanmıştır. Bu yöntem ile İl Özel İdaresi deştiği ile yapılan köy yollarımız var. 25 yıldan beri serviste olan bu hala bir çivi dahi çakılmamıştır. Kalitesi beton olmasına rağmen hala bozulmamış ve hizmet vermektedir. Şunu demek istiyorum, aslında bilgi de bir kopukluk var. Yanlış bilgilendirme var. Bunları birleştirmek ve koordine etmek için ulaştırma üst birimi oluşturarak bütün bölgemizdeki köy yollarını birlikte ele alarak daha ekonomik bir yapılanmaya gidebiliriz. Hatalı uygulamaları giderelim. Bu konuda bilimsel destek verelim” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.