PROJE DAR GELİRLİLERİ KAPSIYOR! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

PROJE DAR GELİRLİLERİ KAPSIYOR!

Bu haber 09 Ekim 2015 - 14:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Emeklilere TOKİ tarafından yapılacak olan konutlarla ile ilgili siyasiler tarafından yapılan açıklamalar polemik konusu olurken, konuyla ilgili olarak AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve Emekliler Derneği Şube Başkanı Celal Bulut’tan açıklama geldi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci beraberinde İl Başkanı Timurçin Saylar ile birlikte Emekliler Derneğini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Emeklilere TOKİ tarafından emeklilere yapılacak konutlarla ilgili ilk konuşmayı yapan Milletvekili Osman Kahveci,”TOKİ kanalıyla konut yapımı projesi güncelliğini koruyor. Bugünkü buraya geliş sebebimiz hem bir veda ziyareti hem de konut projesini değerlendirmek üzere gerçekleşiyor. Bilindiği gibi 1 Kasım’da bir seçim gerçekleştirilecek. Bu seçimlerle ilgili adaylarımız bir koldan çalışmalarını sürdürürken bizlerde partimizin SKM tarafından yapılan program doğrultusunda siyasi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Hedefimiz AK Partiyi tek başına iktidar,Karabük’ü ise 2-0 almak.

Bilindiği gibi başbakanımız tarafından emeklilerimize bir dizi haklar verildi. Bunlardan birisi de daha önceden görüşmesi yapılan Emekliler Derneği genel merkezi ve TOKİ işbirliğinde emeklilerimize yapılacak konut projesi idi. TOKİ konutları konusunda son günlerde bazı yanlış anlamalar var. Bu projeyi TOKİ yapacak. Bu projede sınır yok. TOKİ başkanını ziyaretimiz esnasında bize siz arsayı bulun biz konutları yapalım dediler. Şimdi hazine arazileri aranıyor ve bu noktada bulduğumuz 3 yer var. Bunlardan bir tanesi olan Soğuksu soğan tarlası bölgesinde TOKİ inceleme yaptı ve burada 50 dönümlük yer beğenildi. Buraya yaklaşık 700-750 konut yapılabilir raporu verildi. Bunun yanı sıra yine 5000 evler-Kayabaşı gibi bölgelerde incelemeler sürüyor. Bu projenin seçimle hiç bir alakası yok. Sadece emeklilerimizin talebi doğrultusunda gelişen bir proje. Ayrıca bu proje TOKİ mevzuatına göre yapılıyor. Daha yaşanan bir dizi sıkıntılar nedeniyle TOKİ İmar değişikliği yapabiliyor. Ancak yine yerel yönetimlerimizle işbirliği tabi ki de yapılacak. Belediyelerle temas kurulacak. Bu projede atladığımız bir diğer husus ise, projede dar gelirlilerimiz yani asgari ücretlilerimiz de yer alacak. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

“SEÇİME ÖZEL BİR PROJE DEĞİL”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin emekliye yapılması planlanan konut projeleri ile ilgili “Dernek ve AK Parti bu projeyi seçime özel bir proje” olarak değerlendirmesi ile ilgili sorulan soruya; “Kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil. Seçim olmasaydı bu durum yine gerçekleşecekti. Seçim 2019’da da olsaydı biz yine bu projeyi gerçekleştirecektik. Bunun seçim yatırımı ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu konu ile ilgili ilk açıklama Başbakanımız tarafından Karabük’te yapılmıştı. Bunun rakamını da 200 bin konut olarak açıklamıştı. Seçim çalışmaları sebebi ile bu duruma biraz ara verildi. Daha sonra Celal Bey beni aradı TOKİ olayına bir start verelim dedi. TOKİ Başkanından randevuyu alarak Timurçin Bey, Celal Bey ve Başkan ile görüşmelerimizi yaptık. Neticede bize söylenen arsalarınızı bulun ve bize gelin şeklinde oldu. Nihayetinde bu durumun seçimle hiçbir alakası yoktur. Ayrıca yapılacak olan bu konutlar Belediye hudutları içine yapılacaktır ve buruya da getireceği hizmetler olacaktır. Ama imarlık bur durumu da yoktur.” Dedi.

 “İNŞAAT SEKTÖRÜ ZARAR GÖRÜR!”

TOKİ’nin girdiği her yerde İnşaat sektörü ile ilgili zaman zaman sıkıntıların olduğunu belirten Kahveci; “Özel sektör ile TOKİ arasında ki farkı iyi gözetmek gerekiyor. Özel sektör vatandaşa TOKİ’nin verdiği şartlarda ev satması mümkün değil. Hiçbir özel sektör dar gelirliye 20 yıl vade ile 250 TL taksit ile konut verebileceğini düşünmüyorum. Alım imkanı olan vatandaşımız özel sektörden konut alabiliyor, bizim üzerinde çalıştığımız konu dar gelirli vatandaşımızı ilgilendiren konu.

PROJE DAR GELİRLİLERE MAHSUSTUR!

Biz konutlarımızı sadece emeklilere yapmıyoruz, dar gelirli vatandaşlarımız için yapıyoruz. TOKİ’nin kuralı emeklilere ve dar gelirlilere evi olmayanlara ev yapmak, bu projede sadece emekliler yok, buranın bir kısmını da evi olmayan asgari ücretle çalışan dar gelirli vatandaşlarımıza ayıracağız.” Dedi.

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ TUTTUK

Kahveci’nin konuşmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise, “Biz bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk ve bu projeyi de yapacağız.Bizim sözümüz söz,bizim sözümüz senettir.Bakın emeklilerimize zam verdik.Çalışanlarımızın maaşlarından kesintiler ortadan kaldırılıyor” açıklamasında bulundu.

BURASI VAKIF DEĞİL!

Son olarak konuşan Emekliler Derneği Şube Başkanı Celal Bulut ise,”Sayın vekilimiz bugüne kadar Karabük’e çok güzel hizmetler verdi. Bu çerçevede tekrar aday olmayan vekilimiz bugün bizimle helalleşmeye ve veda ya geldi. Bugüne kadar hangi işimiz olursa olsun bizi geri çevirmeyen vekilimiz, ne zaman ihtiyacımız olduysa da telefonlarını hep açık tuttu. Ben yeniden bu hayırlı projeye vesile olanlardan Allah razı olsun diyorum. Kim Dünya’da insanlarımıza insanlara bir mekan kazandırıyorsa bundan daha güzel birşey yok. Emeklimize ev yaptıralım projemizi ilk olarak sayın vekilim, belediye başkanımız ve Valimizle paylaştık. Sayın vekilimiz bu projeyi biliyordu ve bizi TOKİ başkanına götürdü. TOKİ direk başbakanlığa bağlı bir kuruluş. Ben kiminle gideceğim oraya. Tabi ki de hükümet yetkilisi milletvekili ile İl başkanımızla gideceğim. Gittik TOKİ başkanımız yeri bulun ne kadar konut istiyorsanız yapalım dedi. Biz de herkesin bize yardımcı olmasını isteyerek bu konuyu siyasilerimizle de paylaştık. Sağ olsun Mehmet Ali Şahin Bey bu işi sahiplendi ve daha sonra TOKİ yetkililerimiz Karabük’e geldi ve bu projeyi başlattı. Bunu ilk defa bugün burada söylüyorum” dedi.

Diğer yandan bu projenin üzerine tapu olmayan ve burada son 1 yıl ikamet etmiş emeklilere yapılacağını her platformda söylediklerini bildiren Bulut, “Benim derdim burada kayıt yapmak değil. Bu nokta da 3 binin üzerinde yeni kayıt gerçekleştirdik. Tabi üye yaptığımız kişilerden müsaade edin de aidat alalım. Burası Vakıf değil. Rafet Bey konuşmuş. Ben şehir dışında idim ve konuşmalarını çok takip edemedim. Buradan AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi herkes nasiplenecek. Bu işi siyaset, polemik konusu yapmalarına çok üzülüyorum. Bu konuda yaşadığım bir anıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Buraya bir bayan geldi 8 yaşında ki kızı ile. Kayıt yaptırdıktan sonra çocuk annesine bakarak ,”Anne bizim şimdi evimiz mi olacak” dedi. Soruyorum size bundan daha güzel bir şey olur mu? Siz bunu ne ile değişirsiniz. Allah rızası için söyleyin” dedi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

4 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
atakan12 Ekim 2015 / 10:41Yanıtla

ya bırakın allah aşkına bol keseden dağıtmayıda şu karabükdeki emekli genç çoluk çocuğun zehirlendiği MARCZING DENİLEN fabrikayı bir kapatın kardeşim.alter d.ç. bir kapatın.adam hurdadan eriterek kütük demir üretiyor.emekli sizden ev falan istemiyor.adam gibi yaşayacak maaş ve temiz hava istiyor.bu marczıng ve alteri karabüğe kazandıran zihniyetin allah bin türlü belasını versinnnnn yazıklar olsun .allah kahretsin onları.kardemir zaten yeteri kadar zehirliyordu şimdi birde bu marczıng ve alteri başımıza musaallat ettilerrrrrrr kapatın bu fabrikaları

İbrahim12 Ekim 2015 / 10:57Yanıtla

Peki sayın başkan çocuğa ne cevap verdiniz. Bu kayıtın toki ile alakası yok biz derneğe kayıt yapıyoruz biz alacağımız giriş parasına bakarız aylık aidatımızı biliriz dediniz mi. Karabük halkı alanen dernek tarafından kandırılmıştır ve buna çanak tutulmuştur.

teknik adam13 Ekim 2015 / 21:25Yanıtla

SAYIN BAŞKAN TOKİ ‘YE YAZILANLARA SIKICA BİR BAK…ÇOĞUNUN EVİ KÖYÜ BİRDEN FAZLA…ÇOCUĞUNU YAZDIRAN ,YAŞLI ANASINI YAZDIRAN,DEDESİNİ YAZDIRAN,,,,VAR MI ARTIRAN….MİLLETİ KANDIRMAYIN…GERÇEKTEN 45 -60 YAŞ ARASI EVİ OLMAYANLARI,VE DE 20 YIL DEVİR VE SATAMAYACAKLARI ŞEKİLDE KAYIT BYAPIN…..

teknik adam13 Ekim 2015 / 21:31Yanıtla

SAYIN KAHVECİ HELE HELE SEN HİÇ KONUŞMA…BAŞKALARININ YAPTIKLARINI , KONUŞTUKLARINI PAPAĞAN GİBİ TEKRARLAYIP DURUYORSUN…SANA BOŞUNA OY VERMİŞİZ…8-10 ODUNCUYA İŞ VERDFİN GERİSİ BOŞ….VİZYON OLARAK BOŞ KASET GİBİSİN…KİM NE DOLDURURSA ONU ÖTÜYORSUN…