Rifat Hisarcıklıoğlu Amasya’da Konuştu « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Rifat Hisarcıklıoğlu Amasya’da Konuştu

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN DAVETLİSİ OLARAK GELDİĞİ AMASYA’DA VALİLİK VE BELEDİYEYİ ZİYARETİNİN ARDINDAN KARADENİZ BÖLGESİ KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULLARININ ÜYELERİYLE BULUŞTU.

Bu haber 08 Mart 2015 - 16:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birlikte kendisinden sonraki başkanlık görevini bir kadının üstlenmesini istediğini söyledi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak geldiği Amasya’da valilik ve belediyeyi ziyaretinin ardından Karadeniz Bölgesi kadın ve genç girişimciler kurullarının üyeleriyle buluşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendisinden sonraki başkanlık görevini bir kadının üstlenmesini istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Ama ben bıraktığımda, haberiniz olsun. Ben otururken kimse heveslenmesin bu koltuğa” diyerek espri de yaptı.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamasının ardından dünyada genç ve kadın girişimcilere yönelik kamu ihalelerinde pozitif ayrımcılık uygulandığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, karanfil dağıttığı girişimcilere kendisine ulaşabilecekleri e-posta adresini de iletti.

Sarayüdüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Amasya Ekonomisinin Yıldızları Vergi Ödül Töreni’nde dünya ekonomisindeki gelişmelere de değinen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın aldığı kararlar sadece Türkiye ekonomisini değil dünya ekonomilerini de etkiliyor. Onun için alacağı kararlar çok önemli. ‘Faiz artırımına gidiyorum’ demesi bile dünya ekonomisinde bir ayrı dalgalanma yaptı. Artırsa ne olacak belli değil. Ama ‘artırmayı düşünüyorum’ diye Amerikan Merkez Bankası bir açıklama yaptı dünya ekonomilerinde sallantı oldu” şeklinde konuştu.

İş dünyası olarak daha fazla kişiyi istihdam etmek istediklerine değinen Hisarcıklıoğlu, “Ama sistem bizi cezalandırıyor. Sistem bizi kayıt dışına itmeye çalışıyor. Niye? OECD’de istihdam üzerindeki vergi yükleri yüzde 35 iken Türkiye’de yüzde 59. OECD ülkeleri içerisinde en yükseklerden bir tanesi bizde” ifadelerini kullandı.

Vergi rekortmeni firmaların ve işadamlarının çeşitli dallarda ödüllendirildiği törene; Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ile diğer yetkililer ve sektör temsilcileri katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.