Sağlık Çalışanları, Doktora Yapılan Saldırıyı Kınadı

blank
tarafından
06 Nisan, 2015 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 1
Yorum Sayısı: 0
Ünal Mühendislik
blankKarabük’te sağlık çalışanları, geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden bir kişiye müdahale eden doktor Şenol Kadir Köstekçi’nin, hayatını kaybeden şahsın yakınları tarafından bıçaklanmasını protesto etti.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları; ’Artık yeter, ölümüne çalışmaya da çalışırken ölmeye de’, ’Sağlıkta şiddet yasasının hemen çıkmasını istiyoruz’, ’Sağlıkçının hayatı tehlikede’, ’Sağlıkçıya sözlü ve fiili saldırıları lanetliyoruz’ ve ’Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın’ gibi yazıların yazdığı dövizler taşıdı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Karabük Şube Başkanı Ersin Tetik, hastane önünde yaptığı açıklamada, Köstekçi’nin kendisi gibi doktor olan eşi ile kalp krizi geçiren komşularının yardımına koştuğunu belirterek, ellerinden geleni yapmalarına rağmen hayatını kaybeden merhumun yakınları tarafından bıçaklanmasını kınadıklarını söyledi.

Arkadaşlarının bir hekim olarak bir hastasını hem de bir komşusunu kaybetmesinin acısını yaşadığını belirten Tetik, "Komşusunu kurtarmak için eşi ile birlikte insan üstü bir gayret gösterdiler. Hasta yakınları tarafından yapılanlar ortada. Sağlık çalışanlarına son dönemlerde yapılan sözlü ve fiili saldırıların ardındaki sebeplerin araştırılması gerekir. Şiddetin yaşanması engellemek için güvenlik tedbirlerinin artırılması tek başına çözüm değil. Bu şiddet vakası da polis ve güvelik görevlisi nezaretinde yaşanmıştır. Yaşanan bu olayı SES ve TTB olarak şiddetle kınarken, arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun" diye konuştu.

Çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra görevlerinin başına döndü.[gallery ids="22050,22051"]

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KAMELYADA ÇIKAN YANGIN EVİ YAKIYORDU

blank
Avatarı
Karabük Haber tarafından
09 Temmuz, 2025 00:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 33
Yorum Sayısı: 0
Ünal Mühendislik
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kamelyada çıkan ve iki katlı eve sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Aşağıtokatlı Mahallesi Huzur Sokak'ta meydana geldi. Sedat Coşkun'a ait evin önünde bulunan kamelyada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler eve sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 4 kişinin tedavisi ambulansta tamamlandı. Maddi hasar oluşan evdeki yangın bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.