Sağlık Çalışanları Grevde « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Sağlık Çalışanları Grevde

BASIN AÇIKLAMASI YAPAN GÜNAY METE, “14 MART SAĞLIK HAFTASI’NDAYIZ. HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN BUGÜN ACİLLER DIŞINDA SAĞLIK HİZMETİ VERMİYORUZ” DEDİ.

Bu haber 13 Mart 2015 - 13:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Samsun’da bir araya gelen bazı sağlık sendikaları ve sivil toplum örgütü üyeleri 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle yürüyüş düzenleyerek, acil servis haricinde sağlık hizmeti vermediler.

Samsun’da 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle bir araya gelen Tük Diş Hekimleri Odası Samsun Şubesi, KESK’e bağlı SES Sendikası Samsun Şubesi, Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi, Türk Hemşireler, Sosyal Hizmet Uzmanları ve Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneklerinin Samsun Şubesi üyeleri Gazi Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde bir araya gelerek, acil servisler dışında sağlık hizmeti vermediklerini belirterek yürüyüş düzenlediler.

Hastane önünden Lise ve İstiklal Caddesi üzerinden İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen gruplar adına basın açıklaması yapan Günay Mete, “14 Mart Sağlık Haftası’ndayız. Sağlığımız ve halklarımız için halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz. Sayın Sağlık Bakanı bu kararımızı duyduğunda, ‘Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum’ demiş. Çalışma ortamı sağlıksız, çalışma temposu sağlıksız. Çalışma süreleri sağlıksız, dinlenme süreleri sağlıksız, nöbet ortamları sağlıksız. Anayasa’nın yasakladığı angarya serbest olmuş, namus ve şeref üzerine edilen Anayasa’ya bağlılık yemini unutulmuş” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.