Şampiyon Rallici Bıçakçıoğlu: “Sokakta TEK Başımıza Yürüyemiyorsak Sorun Var Demektir” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Şampiyon Rallici Bıçakçıoğlu: “Sokakta TEK Başımıza Yürüyemiyorsak Sorun Var Demektir”

TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI KADIN PİLOTLAR BİRİNCİSİ SİMİN BIÇAKÇIOĞLU, “YIL 2015 AMA BİZ HALA CİNAYETLERİ KONUŞUYORSAK VE KAHVEHANE ÖNLERİNDEN GEÇEMEYİP, TEK BAŞIMIZA YÜRÜYEMİYORSAK CİDDİ BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ DEMEKTİR” DEDİ. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ), ATAKUM BELEDİYESİ VE ATAKUM BELEDİYESİ ÖZGECAN KADIN KOORDİNASYON VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET HER YERDE’ KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

Bu haber 09 Mart 2015 - 18:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu, “Yıl 2015 ama biz hala cinayetleri konuşuyorsak ve kahvehane önlerinden geçemeyip, tek başımıza yürüyemiyorsak ciddi bir sorunla karşı karşıyayız demektir” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Atakum Belediyesi ve Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde ‘Kadına Yönelik Şiddet Her Yerde’ konulu panel düzenlendi. OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Panele Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin de katıldı. Başkan Taşçı panel öncesinde salonda bulunan bayan öğrencilere karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladı.

ŞİDDETİ ANLATTILAR

Prof. Dr. Nermin Kılıç’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu’nun kadınların spor hayatındaki sorunlarına yönelik paylaşımının yanı sıra ‘Toplumsal Cinsiyet, Sağlık ve Şiddet’ konusunda Öğretim Görevlisi Dr. Nuran Mumcu Boğa, ‘Sağlık Sektöründe Kadına Yönelik Şiddet’ konusunda Öğretim Görevlisi Seval Ağaçdiken, ‘Engelli Kadınlar ve Şiddet’ konusunda Yrd. Doç. Dr. Afitap Özdelikara ve ‘Medyada Kadına Yönelik Şiddet’ konusunda Öğretim Görevlisi Aynur Arslan tarafından öğrenciler bilgilendirdi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Kumcağız yaptıkları konuşmalarda öğrencilere şiddete karşı uyarılarda bulundu.

“KAZANMAYI DAHA ÇOK İSTİYORUM”

Erkeklerin egemen olduğu bir spor dalında başarı elde ederken zorluklar yaşadığını belirten Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu, “Kadınlar her alanda tacize maruz kalıyor. Özellikle sözlü tacizlerle karşılaşıyoruz. Bir kadın olarak ne kadar güçlenirsek, bilgilenirsek engelleri aşabiliriz. Benim sporumda kadınlar zaten fiziksel olarak 1-0 yenik başlıyor. Ben de bu yenik başlangıcı ortadan kaldırmak için erkeklere yetişmek ve erkekleri geçmeyi kendime hedef koyuyorum. Sonuç olarak da hedefe kilitleniyorum ve başarıyı erkeklerden daha fazla istediğim için de kazanıyorum. Egoları ve hırsları hayatın her alanında bir kenara bırakmalı ve bir olmalı, birey olmalıyız. Kadına şiddet asırlardır kanayan yaramız ama maalesef 2015 yılında bu konuları konuşuyoruz, vahşice cinayetleri konuşuyoruz. Akşamları sokakta tek başımıza yürüyemiyorsak, kahvehane önlerinden geçemiyorsak sorun var demektir. Yeni projelerde insanlarımızı bu konuda eğitmeliyiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI ‘İYİ İNSAN’ OLARAK YETİŞTİRELİM”

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı ise konuşmasında şiddet olaylarının önüne geçebilmenin ilk koşulunun çocukların iyi yetiştirilmesi olduğunu belirterek, “Gönül isterdi ki 8 Mart’lar bayram coşkusunda yaşansın. Ama biz hala cinayetleri konuşuyoruz. Biz öncelikli olarak kendimizi eleştirmeliyiz. Bugünün Türkiyesine baktığımız biz anneler olarak nasıl çocuk yetiştireceğimizi bilirsek sorunların büyük bir kısmını da aşmış olacağız. Eğitimsizlik ve sevgisizlik sonucu yaşanan bu olayların sona ermesi çocukların yetiştirilmesi son derece önemlidir. Çocuklarımıza mühendis, doktor, avukat olmaları yönünde baskı yapmak yerine iyi insan olmayı öğretmeliyiz. Son dönemde sıkça kadın cinayeti haberiyle yüreğimiz yandı. Bu kapsamda başta son döneme damgasını vuran Özgecan Arslan kızımızı ve diğer tüm kadına şiddet mağduru olarak hayatını kaybeden kadınlarımızı rahmetle anıyorum. Biz merkezimize Özgecan kızımızın adını verdik ki bu acı olaylar bir daha yaşanmasın” şeklinde konuştu.

KATILIM TEŞEKKÜRÜ

Panel öncesinde katılımcılara mini bir konser veren OMÜ öğrencileri, panelin ardından da Kadına Şiddet konulu bir tiyatro oyunu sahneledi. Öğrencilere teşekkür belgesi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kadına şiddet konusunda duyarlılığınız beni memnun etti. Sizler gelecek nesilleri yetiştirecek ve son dönemde yaşadığımız, yüreğimizi derinden yakan olayları bir daha yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı ve OKTAM Müdürü Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı ise panel sonunda katılımcılara teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.