Samsun’da Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Samsun’da Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Bu biyografi 28 Nisan 2015 - 11:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine yönelik “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” Projesi miniklere yüzme öğretmeye devam ediyor.

Yılbaşında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bizzat başlattığı projeye katılan minikler arasında yüzme bilmeyen kalmadı. Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yüzme bilmeyen öğrencilere yüzme öğretmek ve yetenekli olanları kulüp bünyesine kazandırmak amacıyla devam eden projenin birinci dönemi Haziran ayında son bulacak.

SAMSUN’UN İLÇELERİNDEKİ OKULLARDA DA UYGULANACAK

Samsun 19 Mayıs Kapalı Yüzme Salonu’nda gerçekleşen projeye 2014 – 2015 eğitim-öğretim yılında Canik 100. Yıl, Kocatepe İlkokulu, İlkadım Gazipaşa ve Arıburnu İlkokulu’ndan toplam 240 öğrenci katılıyor. İlki pilot çalışma olarak hayata geçirilen ve başarılı bulunan proje, önümüzdeki dönemlerde Samsun ili ve ilçelerindeki tüm okullarda uygulanacak. Bu sayede Samsun’da okuyan tüm ikinci sınıf öğrencileri yüzme sporuyla tanışacak.

“ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” Projesinden iyi sonuçlar aldıklarını ve kursların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Ümit ediyorum ki buradan ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı temsil edecek şampiyonlar çıkacak. Samsun’da atılan bu adım yakında meyvelerini vermeye başlayacak. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun projelerin hayata geçirilmesinde büyük destek sağladığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Sporun hemen her branşında marka sporcular yetiştirerek, spor ülkesi imajımızı sağlamlaştıracağız” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarını bu projeye yönlendiren Samsunlu hemşehrilerime teşekkür ederim. Yüzme, çok küçük yaşlarda başlanıp ileri yaşlara kadar rahatlıkla sürdürülebilecek bir spor dalı. Çocuklarımızın hayatlarının her kesiminde kullanma imkanı sağlayabilecekleri bir spor. Projemizden gelen olumlu dönüşler neticesinde önümüzdeki dönemlerde de yüzme kurslarımızı devam ettireceğiz ve bu sayede Samsun’da yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Çocuklarımızın her biri minik kulaçlarıyla geleceklerine yön veriyor.”

İLERİDE MİLLİ YÜZÜCÜ OLMAK İSTİYOR

Çocuğu projeye katılan velilerden Elif Atasoy, proje sayesinde oğlu Aydın’ın derslerine olan ilgisinin ve sosyalliğinin arttığını belirterek, “Yüzmeye gideceği gün derslerini daha hızlı ve algısı açık şekilde çalışıyor. Bu kurs sayesinde yüzme öğrenmeye fırsatı oldu. Yeteneği de varsa desteklemeyi düşünüyoruz. Oğlum aynı zamanda karate yapıyor. Projenin bizi teşvik eden en büyük yanı programın içinde çocukları götürüp getiren servisin olması” şeklinde konuştu.

Yüzmeye devam etmek istediğini söyleyen Aydın ise “Yüzme yarışlarına katılıp madalya kazanmak istiyorum. İleride milli sporcu olup olimpiyatlara katılmak isterim” şeklinde konuştu.

Anne Hülya Aydın, kızının ardından oğlunun da kendi isteği üzerine yüzmeye başladığını ifade ederek, çocuklarının eve geldiğinde mutlu olduklarını, enerjilerinin daha yüksek olduğunu ve derslerine de daha programlı bir şeklide çalıştıklarını söyledi.

Çocuklarının yüzme kursunun olduğu günü sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Anne Asiye Temiz, “Okul bittiğinde projede sonlanacak ama biz çocuğumuzu yaz okuluna da kaydettirip yüzmeyi profesyonel şekilde öğrenmesini istiyoruz. Çocuğumuzda olan olumlu değişiklikler bizim de ufkumuzu açtı. Başarırsa hedefimiz; onunla birlikte bu spora emek vermek ve çocuğumuzun güzel yerlere gelmesine destek olmak” diye konuştu.

Nur Torun ve Elanur Aydın da kurs sayesinde yüzmeyi öğrendiklerini söyleyerek, “Ailelerimiz kursun açıldığını duyunca hemen bizi yazdırdı. Kursumuz bittikten sonra da yüzme sporuna devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

“BAKANIMIZ SAYESİNDE İLK DEFA HAVUZLA TANIŞTILAR”

Anne Selime Akman ise “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, çocuklarımızın hayatını değiştiren çok güzel bir projeye imza attı, Samsunluları unutmadı. Kızım Ayşe ilk defa havuzla tanıştı. Kurs öncesi heyecandan uyuyamadığı bile oluyor. Çocuklarımız faaliyet yapma becerisini elde ederlerken kültürel alışkanlıkları da gelişiyor” dedi.

Çocuklarının bakanlığın hayata geçirdiği projelere katıldığını dile getiren Anne Ayşe Öznur Yavuz da, bu tür projelerin yeteneği olup da maddi imkansızlıktan dolayı spor yapamayan çocuklar için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, “Böylece geleceklerine olumlu yansımalar sağlayacak faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu sayede çocuklarımızın dikkat süreleri artıyor. Derslerinde daha başarılı oluyorlar” açıklamasında bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karabük İdman Yurdu’ndan transfer bombardımanı

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karabük’ü temsil eden Karabük İdman Yurdu ara transfer döneminde hareketli günler yaşıyor. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karabük’ü temsil eden Karabük İdman Yurdu geçtiğimiz sezonun gol kralı Ercan Kuruçay ile birlikte ara transferde altı futbolcuyla daha sözleşme imzalayarak şu ana kadar 7 futbolcuyu renklerine bağladı. Devre arası transfer döneminde hareketli günler geçiren BAL Ligi 5.Grup’ta mücadele eden Karabük İdman Yurdu 2021-2022 BAL Ligi sezonunda tüm gruplar dahilinde 19 maçta 22 golle gol kralı olan Ercan Kuruçay’ı renklerine bağladı. Kuruçay’ın bu sezonun ilk yarısında ise 11 golü bulunuyor. Yenişehir Metin Türker Tesisleri’nde düzenlenen Karabük İdman Yurdu İkinci Başkanı Recep Aydın’ın katıldığ…

BELEDİYE HOPARLÖRLERİNDEN “GÜNEŞLİ GÜNLER GÖRECEĞİZ” DİNLETİSİ…

Safranbolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse tüm Dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara Edip Akbayram'ın yorumladığı Güneşli Günler şarkısını Belediye hoparlörlerinden bütün şehre dinletti. Safranbolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse'nin belediye hoparlörlerinden yankılanan bu şarkıya bazı vatandaşlarda eşlik etti. Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Başkan Köse'nin "Güzel Günler Göreceğiz" şarkısının görüntüleri izlenme rekorları kıracak cinsten... …

ÖNEMLİ DUYURU..!

KORONA VİRÜS (COVİD-19) ÜLKEMİZE YAYILIMININ EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN ALINAN TEDBİRLER KAPSAMINDA; 1- 28-03-2020 Cumartesi günü saat 17,00'den itibaren şehirler arası otobüslerle seyahat etmek yasaklanmıştır. 2- Tüm Vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle, doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması valilik izni ile gerçekleştirilebilecektir. 3- İller arasındaki seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, (Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden ve ya ağır hastalığı o…

KARDEMİR’DE EK SERVİS DÜZENLEMESİ..!

Karabük’te yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele bakımından İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelge kapsamında toplu taşıma araçları kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya başladı. Kardemir A.Ş. de genelge kapsamında hazırlıklarını gecikmeli de olsa tamamladı. İçişleri Bakanlığı, valiliklere yeni tip korona virüs salgını ile mücadele kapsamında şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik ek genelge gönderdi. Genelge kapsamında Karabük’te şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüsler koltuk mesafelerini koruyarak yolcularını taşıyor. KARDEMİR DE YENİ DÜZENLEME YAPTI Genelge kapsamında Kardemir A.Ş.’de işçi ve memur servislerine yeni …

NE SURİYELİ DÜŞMANIYIZ, NE DE CEZAYİRLİ KARŞITI..!

2009 Yerel Seçimlerinden hemen önceydi. Dönemin MHP Belediye Başkan Adayı, bu günlerin Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili bir açıklama yaptı; “Bunlar Bayırmahalle’deki Devlet Hastanesini yıkacak!” Ortalığı ayağa kaldırdılar, ‘Yalan söylüyor’ diye bas bas bağırdılar. Çünkü o döneme kadar tek kale top oynuyor ve vatandaşı her dediklerine inandırıyorlardı. Hatta dönemin Başbakanı bir yılbaşı gecesi; “Siz zenginsiniz ve o nedenle sizi Teşvik Yasası kapsamına almadık” demiş ve tüm Karabük ellerimiz patlayasıya kadar alkışlamıştı! Ancak bu sefer öyle olmadı. Sayın Vergili bir gecede tüm seçim araçlarını ve billboardları hastanenin yıkım kararı ile ilgili resmi yazı ile donattı ve foyalarını ortaya çıkarttı. Zaten Karab…

VERGİLİ; SEVGİLİ AİLEM ÜZÜLMEYİNİZ, BU GÜNLER GELİP GEÇİCİDİR…

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ülkelerine gidemeyerek İstanbul Havalimanında bekletilen ve aralarında Cezayir, Tunus ve Ürdünlü vatandaşların bulunduğu yaklaşık 1500 kişiden oluşan kafilenin Karabük'te bir yurda yerleştirilmesi ile ilgili bir açıklama yayınladı. Başkan Vergili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Değerli Karabüklüler, kıymetli dostlarım Bugün memleketimizde talihsiz ve üzücü bir olay cereyan etmiş, kendi ülkesine kabul edilmeyen insanlar hükûmetimizin aldığı bir karar ile şehrimize iltica ettirilmiştir. Ne var ki bu uygulamanın benzerleri Konya, Bursa ve daha sayamayacağım birçok ilde de mevcuttur. Safranbolu ilk değildir, ancak neden seçilmiş olduğu da muallaktır. Karabük’ün saydığım diğer iller ile ölçek …

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ