Sarı Tavuğun Mavi Yumurtası Şaşırttı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Sarı Tavuğun Mavi Yumurtası Şaşırttı

AMASYA’DA BİR TAVUK, MAVİ RENKTE YUMURTLUYOR.

Bu haber 06 Nisan 2015 - 12:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Amasya’da mavi renkle yumurta yapan sarı renkli tavuk, sahibini şaşırttı.

İl merkezine bağlı Şeyhcui Mahallesi’ndeki tek katlı evinin kümesinde uzun yıllardır tavuk besleyen evli ve 4 çocuk babası Sadık Şen, kümeste beyaz ve sarı renkte yumurtaların yanı sıra mavi renkli yumurtalarla karşılaşmaları üzerine bir süre şaşkınlık yaşadıktan sonra durumu anlamak için birbirlerinden ayırıp takip ettiği tavuklarından kuluçkaya yatırıp civcivken büyüttükleri sarı renkli tavuğun mavi renkte yumurtalar yumurtladığını belirlediklerini söyledi.

Durumu veterinerlik okuyan torunuyla da paylaştığına değinen memur emeklisi Sadık Şen, “Veterinerlik okuyan torunum hocasına sormuş. ‘Tadında değişiklik var mı?’ demiş. O da ‘yok’ demiş. O da çözemedi daha doğrusu” diye konuştu.

3 aydır yumurtlayan tavuğun koyu renkte olan ilk yumurtalarının ilerleyen süreçte açı mavi görünümüne geldiğini, ayrıca bu tavuğu çoğaltmak için de yumurtalarını kuluçkaya yatırdıklarını anlatan Şen, “Yumurtalarının lezzeti güzel. Torunlarımız ve biz de yiyoruz” şeklinde konuştu.

Amasya Belediyesi’nde görevli veteriner hekim Naim Karaoğlu da, tam gelişimini tamamlamayan yumurtalarda kabukta renk farklılığının görülebileceğini, ayrıca bazı ırk tavuklarında yeşil ve mavi renkte yumurtalarının olduğunun bilindiğini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.