SEDAD ARICAN DAVASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ… « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

SEDAD ARICAN DAVASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ…

Bu haber 08 Mayıs 2018 - 19:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’te eski Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın yargılanmasına devam edildi.
Karabük’te FETÖ/PDY davasında 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan hakim karşısına çıktı. Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Arıcan ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmaya, sanık Arıcan’ın avukatı ve eşiyle, yakınları katıldı.
Duruşmada konuşan Arıcan, suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyesini talep etti.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı idare etmek”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.
Sanığın avukatı da esasa ilişkin savunma yapmak için mahkemeden ek süre istedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatının esasa ilişkin savunma yapması için duruşmayı 1 Haziran’a erteledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.