Sinop’ta Kadına Şiddete Karşı ’Dilek Balonu’ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Sinop’ta Kadına Şiddete Karşı ’Dilek Balonu’

SİNOP’TA KADINA ŞİDDETE KARŞI DİLEK BALONU

Bu haber 08 Mart 2015 - 22:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ve kadına yönelik şiddete ’hayır’ demek için bir araya gelen Sinoplu kadınlar hep birlikte dilek balonu uçurdular.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği “Bir Işıkta Biz Yakalım, Bir Dilekte Biz Tutalım” Projesi kapsamında Sinop’un İskele Meydanı’nda toplanan kadınlar hep birlikte dilek balonu uçurdu ve kadına şiddete ’hayır’ mesajı verdi. Dilek uçuran kadınlar içerisinden sağlık, mutluluk dileyenler de oldu, derslerinde başarı dileyenler de.

BAŞKAN ERGÜL: “ERKEK OLARAK UTANIYORUM”

Yapılan etkinliğe katılarak kadınlara destek veren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise kadına yönelik şiddet olaylarını gördükçe “Erkek olarak utanıyorum” diyerek kadına yönelik şiddeti kınadı. Ergül konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben üzgün yani bu kadınlara cefa, eziyeti benim kabullenmem mümkün değil. Ben erkek olarak utanıyorum açık söylüyorum. Duydukça erkekliğimden nefret ediyorum, kadınlar bizim başımızın tacıdır, onlar olduğu için biz varız. İnsanların yani herkesin aklını başına alması lazım, yönetenlerin, yönetilenlerin, herkesin bir durup düşünmesi lazım. Her gün kadınlar günü olsun, her gün insanlar bunu düşünsünler ki; bizim başımızın tacı olan kadınlarımız bu ezayı, cefayı bir daha hiç yaşamasınlar:”

Organizasyona öncülük eden Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül Köse ise yaptığı konuşmada, “Kadınlarımız eşitlik istiyor, özgürlük istiyor, kalkınma istiyor, bizler de bunları istiyoruz. Kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete son verilmesini umut ediyoruz. Bu umutlarla ’Bir Işıkta Biz Yakalım, Bir Dilekte Biz Tutalım’ demek için böyle bir etkinlik düzenledik. Katılım çok iyi, destek verenlere, etkinliğimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.