TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya: « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya:

AK PARTİ ÇORUM İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN “MAHALLE-KÖY BAŞKANLARI” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bu haber 14 Mart 2015 - 19:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Türkiye’nin asıl karşı karşıya bulunduğu en büyük problemin 5’lerin korkusu olduğunu belirterek, “Altını çizerek söylüyorum 5’lerin korkusu. Türkiye’nin ekonomide büyümesi, istikrarını koruması, gelişmişlik sınırlarını zorlaması, dinamizmi birilerini ürkütüyor” dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mahalle-Köy Başkanları” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı ve Murat Yıldrım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin tuzakları boşa çıkaran bir parti olduğunu dile getiren İyimaya, tuzakları boşa çıkarma bakımından Türk siyasi tarihinin en büyük dehasının Sultan Abdulhamid olduğunu, ancak onun da İttihat ve Terakki tuzağını boşa çıkaramadığına dikkat çekti. İyimaya, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çok büyük bir geçmişe sahip olmamasına rağmen çok önemli tuzakları boşa çıkardığını ifade etti.

AK Parti’nin seçimleri kazandığı sistemin reddettiği bir parti olduğunu anlatan İyimaya, “Sistemin ‘A’ kesimiyle ‘B’ kesimiyle siz onun tuzaklarını boşa çıkaracaksınız, onu ortadan kaldıracaksınız, düzeni tehlikeye sokmayacak bir sistem ortaya koyacaksınız. O kolay bir şey değil. Cumhurbaşkanımız mutlaka hatıralarını yazacaklar. Kendilerine karşı düzenlenen suikast girişimleri, partimize karşı Anayasa Mahkemesi’ne kadar süreci. O dönem bir parmak daha kabul deseydi milletin iradesi tarumar olacaktı. O tuzakları ilim ile, sabır ile ve sebat boşar çıkarmıştır. Ancak AK Parti’nin dindirilemeyen yükselişini fark eden kendilerine göre akıllı seyirciler metot değiştirdiler. Farklı yolları denediler. Gezi Parkı odur işte. Sokağı seçilmiş iktidara karşı kullanarak yaratılacak kaos ile milletin iktidarına son verme hareketidir. Ama buradan Adalet Kalkınma Partisi, milletimiz ve genel başkanımızın dirayeti boşa çıkarmıştır” dedi.

PARALEL YAPI

Kurulan tuzaklardan en tehlikesinin paralel tuzak olduğunu dile getiren İyimaya, “Zamanım olsa saatlerce size bunu anlatabilirim. Bir defa yapı olarak bir kişinin değil devlet üstü güçlerinde içinde bulunduğu bir koalisyon tuzağı. Hukuk kullanılmış, teknoloji kullanılmış ve bürokratik mekanizmalar eliyle geçirilmiş. devlet ve milletin iradesi değersizleştirilmek istenmiş. Burada milletimize büyük işler düşmektedir. Bu yapının üst kademesi dışındaki tabandaki arkadaşların tehlikeyi göreceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren İyimaya, konuşmasında şunları kaydetti;

“Demokrasiler millet ile yaşar. Millet iradesi ile yaşar. İktidar partisi ile yaşar. Ama yetmez demokrasiler muhalefet ile yaşar. Muhalefetin kuvvetli olması demokrasi için şanstır. Siyasi partilerde muhalefet partilerinin notunun kırık olması sitemi etkiler. Muhalefet partileri proje, iktidar arayışları yerine nefreti, kutuplaşmayı körüklediler.s Bugün Türkiye projeden, vaatten yoksun bir siyasal muhalefet ile karşı karşıya.

Devletin derinliklerinde Halk Partisini kapatmak için planlar var. Bir siyasal partiyi herhangi bir siyasi parti kapatamaz. Anayasa’ya göre cumhuriyet savcısı vardır o kapatır. Bu bir algı üretmektir. Oda dün akşam Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen teklifle o iddia çürüdü. Çözüm süreci, bu problem ne dönenimizde ne 20 yıl önce doğdu. Bu asırlık problem. Bunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk. Toplumsal, barışı, kardeşliği bütünleştirecek bir sonuç elde ederiz. Türkiye’nin yaşadığı en büyük problem 5’lerin korkusu. Altını çizerek söylüyorum 5’lerin korkusu. Türkiye7nin ekonomide büyümesi, istikrarını koruması, gelişmişlik sınırlarını zorlaması, dinamizmi birilerini ürkütüyor. Amerika’yı ürkütüyor. Fransa’yı korkutuyor. İngiltere’yi korkutuyor. Türkiye’nin bu dinamizmini önlemek için 5’lerin büyük bir küresel mühendisliği var. Bunu ihmal etmeyelim. Korkunun ecele faydası yok. Burada önemli olan bizim birliğimizi, gücümüzü korumak, gelişme hızımızı, medeniyet ufkumuzu ilerilere taşımaktır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.