TCDD ve KBÜ ortaklığında raylı sistemler çalıştayı yapıldı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

TCDD ve KBÜ ortaklığında raylı sistemler çalıştayı yapıldı

Bu haber 11 Şubat 2017 - 17:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nin (TCDD) ev sahipliği ve organizatörlüğünde, Karabük Üniversitesi ortaklığında “Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı”düzenlendi.
Ankara TCDD Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen “Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı”na TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak ve akademisyenler, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı Raylı Sistemler Mühendisliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Akay ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de ilk ve tek olan Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü’nü nasıl kurduklarını ve bugün gelinen noktayı anlattı.
Üniversitede göreve başladığı yıllarda yeni mühendislik alanları ile ilgili çalışmalar başlattıklarını ve Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü’nü kurduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Polat, “Üniversitelerde eğitim öğretim usta çırak ilişkisi içerisinde ilerler. Henüz ustası bulunmayan Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü ile ilgili o dönemde sıkıntılar yaşadık. Ancak, sektörün verdiği destekle bu sıkıntıları aştık. Hepsine teşekkür ediyorum. Şuan bu alanda mezunlarımız var. Bu bölüm sadece Karabük Üniversitesi’nde var, bu yüzden gurur duyuyoruz. Bunu Karabük Üniversitesi için bir marka olarak görüyoruz. Kaliteli iyi mühendisler yetiştirmek istiyoruz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Üniversitenin devlet kurumları ve özel sektörle olan ilişkilerine de değinerek şunları kaydetti;
“Raylı Sistemler alanında devlet ve sektörle bazı çalışmalarımız var. TÜDEMSAŞ ile yürüttüğümüz milli vagon projesi bulunuyor. KARDEMİR A.Ş. ile iyileştirilmiş ray, sertleştirilmiş mantar projesi gibi TUBİTAK projelerimiz var. Biz üniversite olarak akademik alanda bu konularda her zaman elimizden geleni yapamaya hazırız. Umuyorum, bu gibi çalıştaylardan her zaman verim alarak ilerleriz.”
TCDD ile KBÜ arasında “Teknik İş Birliği Protokolü” imzalandı
Çalıştayla birlikte TCDD ve Karabük Üniversitesi arasında “Teknik İş Birliği Protokolü” de imzalandı. Söz konusu protokol, TCDD ve Karabük Üniversitesi arasında Raylı Sistemler Mühendisliği’nin eğitim olanaklarının geliştirilmesi, istihdam ve proje ortaklıları gibi önemli maddeler içeriyor.
“Teknik İş Birliği Protokolü”ne Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın imza attı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Rahmi12 Şubat 2017 / 19:28Yanıtla

Çok güzel bölüm, çok yararlı,

Rahmi12 Şubat 2017 / 19:31Yanıtla

Hedef olarak, Filyos nehri üzerinden denize ulaşım alınsın, 12 m yük. çift yönlü vb.

Rahmi12 Şubat 2017 / 19:33Yanıtla

Deniz üstünde 4 ton / m taşıyabilecek mobil sistem de unutulmasın. Filyos