Ünal: “Ordu AK Parti İle Şaha Kalktı” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Ünal: “Ordu AK Parti İle Şaha Kalktı”

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ FATİH HAN ÜNAL, ORDU’NUN HİZMET YÖNÜNDEN ASIRLIK BEKLENTİLERİNİ İÇEREN HİZMETLERİ SON 12 YILDA ALDIĞINI BELİRTEREK, “ORDU AK PARTİ İLE ŞAHA KALKTI” DEDİ.

Bu haber 07 Mart 2015 - 19:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu’nun hizmet yönünden asırlık beklentilerini içeren hizmetleri son 12 yılda aldığını belirterek, “Ordu AK Parti ile şaha kalkmıştır” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, beraberinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal ile birlikte Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünal, Ordu’nun asırlık hizmet beklentilerinin son 12 yılda AK Parti hükümeti tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Ordu’nun hizmet aldığı dönem AK Parti dönemidir” dedi.

Özellikle ulaşım alanında yapılan yatırımlara dikkat çeken Fatih Han Ünal, Ordu-Giresun Havaalanı’nı örnek gösterdi. 2011 yılı başında havaalanının temelini atacaklarını söylediklerinde insanları kandırmakla itham edildiklerini hatırlatan Ünal, “Biz 2011 yılı Temmuz ayında temelini attık ama ortada bırakmadık. Eski yıllarda temel atılır üst kata çıkılmazdı. Şimdi temel attığımız havaalanını bitirme aşamasına geldik. Bizi yalan söylemekle itham edenler şimdi hangi noktalarda uçuş yapılacağını soruyor” diye konuştu.

“HAVAALANI PRESTİJİMİZ OLACAK”

Denize dolgu yöntemiyle inşa edilen havaalanının bir prestij projesi olduğunu da belirten Ünal, “Ordu Çevre Yolu 600 milyon liralık bir proje. Havaalanı ondan daha az maliyetli ama denize inşa edildiği için bir prestij projesidir. Bakın iddiayla söylüyorum Karadeniz’in en çok kullanılan havaalanı olacaktır. Gerek Ordu ve Giresun illerinin potansiyeli gerekse İstanbul başta olmak üzere diğer il ve ülkelerde bulunan gurbetçilerimiz var. Kaldı ki turizmi geliştiren bir bölgeyiz. Yayla turizmi ile ilgili çalışmalarımız var. Bu sebeple havaalanı çok kullanılan bir havaalanı olacak. Zannediyorum bizim havaalanının açılmasından sonra Trabzon havaalanı bakıma alınacak. Öyle bir durumda geçmişte bize ev sahipliği yapan, Akçaabat köftesi ile bizi ağırlayan Trabzon’u bizde kendi sınırlarımızda ağırlamak isteriz” şeklinde konuştu.

“ASIRLIK YOLDA 25 TÜNEL VAR”

Ordu’nun asırlık hayali olan ve İç Anadolu Bölgesi’ne bağlantıyı sağlayan ‘Dereyolu’ çalışmalarının halen devam ettiğini ve 105 km’lik hattın tamamının ihale edildiğini kaydeden Ünal, bu güzergahta 25 tünel bulunduğunu söyledi. İhale edildiğinde tünel sayısının 23 iken 25’i bulduğunu vurgulayan Ünal, il genelindeki tünel sayısının 63’e ulaştığını söyledi.

YENİ KAMU BİNALARI İNŞAATLARI TAM GAZ

Kamu binalarının inşaatları hakkında bilgiler veren Ünal, 2002 yılında göreve geldiklerinde Ordu Devlet Hastanesi’nin ek binasının 14 yıldır tamamlanamamış bir şekilde kucaklarında bulduğunu hatırlattı. Ünal, şu bilgileri verdi: “Hastanenin 10 milyon liralık ek binası 14 yılda 12 Sağlık Bakanı değiştirmiş ve hala tamamlanamamıştı. Biz görev gelince bir ayda tamamlayıp hizmete açtık. Artık yatırımların süresi kısa ve bellidir. Bakın havaalanı gibi devasa bir projeyi bile 3.5 yılda bitirdik. Halen inşaatı süren Ordu Adliye binası ‘akıllı bina’ niteliğinde olacak ve bu yıl içinde tamamlanacak. Tapu ve Kadastro binası tamamlandı. SGK binası Türkiye’nin modern binası olacak. Yeni Valilik binası inşa edeceğiz. Sahil yolu üzerinde bir araziye Ordu’ya ve tarihine yakışır bir Valilik binası yapacağız. Ancak bu yatırım önümüzdeki dönemde ihalesi yapılacak ve inşaatı başlayacak. Ordu Emniyet Müdürlüğü binası oldukça eski. O bina yıkılacak ve yerine yenisi yapılacak. İşkur binası için arazi tahsisi yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yan tarafında bir alanda inşa edilecek. 600 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin arazi sorunu son noktaya getirildi. Yeni dönemde ihalesi yapılacak. Yeni dönem hizmetlerin arttığı bir dönem olacaktır”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.