UZUN’A TALİMATI KİM VERDİ? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

UZUN’A TALİMATI KİM VERDİ?

Bu haber 19 Şubat 2018 - 1:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde Karabük İl Özel İdaresinde yaşanan tatsızlık kamuoyunun gündemine düşmüştü.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Karabük Valiliği tarafından idare edilen ve iki il genel meclisi üyesi ve iki köy muhtarının bulunduğu bir birliktir ve bu birliğin almış olduğu kararlar neticesinde köylerin sorunlarına bütçe doğrultusunda çözüm üretilir.

Karabük kamuoyundu bahse konu olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve köylere hizmet götürme birliği üyesi olan il genel meclis üyesi Hasan Adakan arasındaki problem boyut büyüterek devam ediyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un kendi köyü olan merkeze bağlı Cemaller Köyünün kanalizasyon alt yapısını, iş bitimi 200 Bin TL’ye ihale etmek istemesine İl Genel Meclis Üyesi Hasan Adakan karşı çıkmıştı.

Köylerin kanalizasyon alt yapı işlerinin bütçe yetersizliği nedeniyle devlet, köylü iş birliği ile yapılması yönünde yola çıkıldığı, birçok köye sadece boruların verildiği ve geri kalan işçiliğin ise köylüler tarafından yapılması istenildiğinden dolayı Adakan’ın, Uzun’a karşı çıktığı geçtiğimiz hafta kamuoyu gündemine gelmişti.

Genel Sekreter Uzun’un sadece kendi köyü olan Cemaller köyünün kanalizasyon işlerinin tamamının ihale etmek istemesine diğer köylerin tepki göstereceğini savunan İl Genel Meclis Üyesi Adakan ile sert tartışmalar yaşadığı da bilinmekte.

Bürokrat olan Mehmet Uzun ile Seçilmiş olan Hasan Adakan arasında yaşanan tartışmalardan sonra Uzun’un İl Özel İdare bünyesindeki tüm müdürlere “Hasan Adakan’ın hiçbir talimatını yerine getirmeyin” demesi üzerine Adakan, Valiliğe soruşturma başlatılması için dilekçe vermişti.

TALİMATI İSMAİL ALTINÖZ MÜ VERDİ?

İl Genel Meclisi Üyesi Adakan’ın bu suçlamaları karşısında ise Mehmet Uzun’un savunması daha da enteresan. Uzun’un savunması kamuoyu gündeminde çok tartışılacağa benziyor.

İl Genel Meclis Üyesi Adakan’ın ‘dediklerini yapmayın’ şeklinde daire müdürlerine talimat verdiği belirtilen Mehmet Uzun’un “Hasan Adakan ile tartıştıktan sonra İl Başkanı İsmail Altınöz ile görüştüm ve kendisi bana daire müdürlerine talimat ver onun dediklerini yapmasınlar” dediği iddia ediliyor.

Mehmet Uzun’un söylediği iddia edilen bu savunması tüm AK Partili İl Genel Meclis üyeleri arasında ciddi rahatsızlıklara yol açacağı da görünen bir gerçek.

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ün halk tarafından seçilmiş kendi İl Genel Meclisi üyesi hakkında bir bürokrata böyle bir talimat verdiği iddiaları ciddi tartışmaların kapısını aralayacağa benziyor.

ALTINÖZ, UZUN’UN AVUKATI

Uzun Yıllardır Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Uzun, geçtiğimiz yıllarda Karabük’ün siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin tarafından üç kere görevden alınmış ve Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi tarafından da üç kere görevine iade edilmişti. Bu hukuki süreçlerde de Uzun’un o zamanlar avukatlığını İsmail Altınöz yapmıştı.

Şimdi İl Başkanı olan Altınöz’ün bu nedenlerden dolayı Mehmet Uzun’a tam destek verdiği de kamuoyunda konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

BAŞKAN SÖZEN ÜYESİNE SAHİP ÇIKACAK MI?

İl Genel Meclis Üyesi Hasan Adakan’ın, Genel Sekreter Mehmet Uzun tarafından yapılan bu hareketin,  diğer merkez İl Genel Meclis üyeleri Hasan Yıldırım ile Seyfettin Dikmen sessiz kalırken, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in nasıl bir tavır sergileyeceği de merak ediliyor.

Öte yandan Meclis Başkanı Sözen’in de olayı kapatmak istediği yönünde girişimlerde bulunduğu konuşuluyor.

Buna sebep olarak da 2016’da yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı ara seçimlerinde Mehmet Uzun’un el altından Sözen’e destek verdiği iddiaları gösteriliyor.

VALİ ÇEBER, ADAKAN’IN DİLEKÇESİNİ İŞLEME KOYACAK MI?

Hasan Adakan’ın İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun hakkında soruşturma başlatılmasını istediği yönünde Valiliğe verdiği dilekçeyi, Vali Çeber işleme koyacak mı? Yoksa İl Başkanı Altınöz’ün isteği üzerine işleme konulmayacak mı?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
LEO20 Şubat 2018 / 01:44Yanıtla

Varsa yoksa sidik yarışı. İş yapın, proje üretin, Karabük’ü geliştirin daha iyi yerlere taşıyın.

Cahit Ertekin21 Şubat 2018 / 00:48Yanıtla

Sn valim.Ben Bolkus Köyü muhtarıyım .Bolkus Merkez ve Yalnızca mah olarak 2 mahallemiz var.2008 yılında her iki mahallemin kanalizasyon borularını özel idareden alarak imece usulü yaptık.2008 de 1 fosseptik kuyusunu özel idare 16.000 TL ya yaparken biz imece usulü 2 fosseptik yaptık ve devletten sadece 7500 tl yardım aldık.Daha yazılacak çok şey var biz kadın yaşlı çocuk iş yaptık.Mevzu Adaletse bizde adalet istiyoruz. Köyümüze ihaleyle hangi iş yapılmış her işimizi imeceyle yapıyoruz.Hasan bey bunları biliyor tepkisini bu sebeple haklı buluyorum.
Sn Hasan Adakan a katılıyorum keşke çok para olsada her köye ihale ile iş yapılsa.Ben parke taşlarını köylüye el arabasıyla tasitip parke dosetiyorum hiç kimse kusura bakmasın. Adem Atay muhtar kardeşimde bu konuları bilir.Ortami germeye gerek yok masa basında oturularak bu isler olmuyor.Sn Hasan Adakan gibi sahaya inip milletin halini görün.
Saygı ve selâmlar.

Cahit Ertekin21 Şubat 2018 / 01:09Yanıtla

Bir konu daha diyeyim buda çok önemli.O zamanki Koydes yönetiminden Sn Şerafettin Kelleci çok iyi bilir.
Şimdi millete derlerki bu kanalizasyon parası geçen seneden bu köye ayrılmıştı vs vs.Bu hiçte öyle değil iller bankasından tek bir köy için gelen paralar bile başka köylerin işleri için kullanılmıştır.En iyi örneği Kahyalar köyüne gelen içme suyu parası mesela.
Bizim köyde Bolkus ta HES asfaltı tahrip etti HES firmasına 40000 TL ceza kesildi aynı asfalt 29000 TL ya ihale edildi artan 11000 TL özel idare tarafından diğer köylere kullanıldı.
Bu örnekler daha çok var.Sn muhtarlarım burada Sn Hasan Adakan bu işleri sahadan iyi bilen birisi olarak tepki göstermiştir gayet normaldir.Ben inanıyorumki Cemaller köyü veya herhangi bir köy olması onun bu karara itiraz etmesine engel olamaz.Sn Hasan Adakan adaletli bir davranış sergilemiştir.