VELİLER AYAKLANDI! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

VELİLER AYAKLANDI!

Bu haber 11 Eylül 2017 - 23:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’te,2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi, eğitim gördükleri ortaokuldan liseye taşınmalarına karar verilen 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin velileri, basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.
Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşil Mahalle’de bulunan Esentepe Ortaokulu’nda 5 ve 6. sınıfların yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Ergenekon Mahallesi’ndeki 75. Yıl Anadolu Lisesi’ne taşınmasını kararlaştırdı. Esentepe Ortaokulu önünde toplanan yaklaşık 40 veli, çocuklarının kendilerinden büyük lise öğrencileriyle aynı okulda eğitim görecek olmasına tepki gösterdi.
Okul önüne gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin kendileriyle okulun toplantı salonunda görüşmek istediğini iletti. Buna alkışlarla karşı çıkan veliler, müdürün okul önüne gelerek açıklama yapmasını istedi. Üngören, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin velilerle toplantı yapacağını, toplantı gün ve saatinin mesajla kendilerine iletileceğini belirtti.
Öğrenci velilerinden Emel Dağ, “Çocuklarımız için hem fiziksel hem de ruhsal sıkıntı söz konusu. Hiçbir güvenlikleri yok. Ulaşımı, yemek ve servis olayı yok. Üst geçidimiz bile yok. Gelip giderlerken sıkıntı olacak. Çocuklarımızın kendi okullarında okumasını istiyoruz” dedi.
Veliler, açıklamalarının ardından dağılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Esentepe Ortaokulu’nda ikili eğitimden tam gün eğitime geçilebilmek için böyle bir karar alındığını belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Samet Namlı11 Eylül 2017 / 23:40Yanıtla

Öğrenci ve velilere haber verilmeden 6. ve 7. sınıf öğrencilerini 1 km den uzak bir liseye göndermek çok yanlış.Ortaokul talebelerini lise talebeleriyle beraber okutmak ayrı bir yanlış.Öğretmenlerin dahi haberi olmadan sadece yukardan gelen talimatı uygulamak idarecilik değil zaafiyettir.Evinin yanındaki okula değil de 1 km uzaktaki okula 10-11 yaşındaki kız çocuklarını gönderir mi sayın idarecilerimiz?

Salim13 Eylül 2017 / 17:19Yanıtla

TAm gün eğitimde son tarih 2019. Karabük milli eğitim müdürlüğü, yeterli alt yapı olmadan apar topar tam güne geçerek prim mi yapmaya çalışıyor. Öğrencileri rast gele okullara dağıtmak yerine, gerekli ek binaları 2019 a kadar tamamlayarak tam gün sistemine geçmek daha doğru olmaz mı?

Lütfü Eyice16 Eylül 2017 / 10:41Yanıtla

Millete, velilere, öğrencilere göre değil de yukardan gelen talimata göre atılan gereksiz bir adım bu.Evinin yanıbaşındaki okula değilde bir km’den uzaktaki okula yangından mal kaçırırcasına velilerin, öğrencilerin hatta öğretmenlerin haberi olmadan 10-11 yaşındaki öğrencileri 16-17 yaşındaki gençlerin okuduğu bir okula göndermek ne derece doğru.Sadece yukardakiler memnun kalır bu işten…