VERGİLİ; MHP’NİN İZLERİ 50 SENE 100 SENE SİLİNMEYECEK « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

VERGİLİ; MHP’NİN İZLERİ 50 SENE 100 SENE SİLİNMEYECEK

Bu haber 07 Şubat 2019 - 2:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu Belediye Başkan adayı Fatma Danışman’ın proje tanıtım toplantısına katıldı.

Proje tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Belediye Başkanlığı, Belediye Başkanlığı adaylığı bir gönül işidir. Hizmet gönülden geçer, samimiyetten geçer. Belki çok basit dokunuşlar ile bir şehrin geleceğini, 50 yılını, 100 yılını inşa edebilirsiniz. Safranbolu’muz daha önceden ticaret ve kültür merkezi idi. İstiklal Savaşında binlerce askerimizin yemesini diken sanatkârların erbabı olduğu bir şehirdi. Demir Çelik kurulurken bütün Karabük’ü geçindiren, ihya eden bir ilçemizdi. Şöyle bir baktığımız zaman Safranbolu öyle bir kan kaybetmeye başladı ki Allah’tan vicdan sahibi 1,2 tane Belediye Başkanımız Safranbolu’muzun bugünkü geleceğinde hayat bulmasında vesile oldu ki onları da buradan minnet ile yad ediyorum. Bu Belediye Başkanlarımızdan bir tanesi Kızıltan Ulukavak’tır ki bugün almış olduğu Koruma Kurulu Kararı ile şuanda Safranbolu’daki tüm vatandaşlarımızın turizmden ekmek yemesine vesile olmuştur. Bunun partisi, bunun farklı düşüncesi olmaz. O tarihte kendisi CHP’liydi ki kendisi minnet ile anılacak bir Belediye Başkanıdır. Buda bir vizyon olayıdır Mustafa Eren bey Belediye Başkanı iken 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Rektörü Yüksel Bozer’e yapmış olduğu yapmış olduğu Belediye Binasını teslim edip Safranbolu’ya Restorasyon ve Turizm İşletmeciliği Bölümünü açarak ilimize ilk üniversiteyi getirmiştir. Buda bir vizyon olayıdır ben yine kendisini minnet ile yad ederim. Şöyle bir bakıyorsunuz Safranbolu’muzun geleceği o kadar kısırlaştırılmış ki 16 senelik Ak Parti iktidar döneminde yalnız hafta sonu turizmi olan ilçe haline getirilmiş. Safranbolu kültürü ortadan kalkmış. Hiçbir yer ile iş birliği yapamamış, koruma kurulları ile iş birliği yapamamış. Hafta sonu turizmi nasıl bir haftaya uzatılır gibi bir düşünceleri olmamış. 4000’in üstündeki konakta şuanda hemen hemen 500 tanesinin restorasyonu dahi tamamlanmamış. Harabe bit şekilde bir şehir merkezi ortaya çıkartılıp vizyoner olarak ortaya hiç bir şey konulmamış. Basit dokunuşlar böyle turizm şehirlerine çok daha can alıcı faktörler ortaya çıkarır. Size bir örnek vereyim Cam Teras eski Karabük Valisi Sayın İzzettin Küçük beyin yapmış olduğu bir proje. Şuanda yıllık ziyaretçi sayısı 100 binin üstünde. Bunlar turizm şehirlerindeki çok basit dokunuşlardır.

Safranbolu idaresinde Safranbolu’yu nasıl geliştirebiliriz, turizm nasıl gelişir diye ne belediyenin nede mevcut Milletvekillerinin çalışması olmamıştır. Konakların restorasyonu ile ilgili 10 yıldır aynı şeyleri tekrarlıyorum. Konakların sigorta kapsamına alınabilmesi gerekir. Nasıl bugün deprem sigortası şartı varsa Safranbolu’da da konaklar için yangın sigortası şartı olması lazım. Yangın sigortası olmadığı için hiç kimsenin BAKKA’dan kredi alıp konakların restorasyonunu yapması mümkün değildir. Bu sigortaların devlet tarafından bir kısmının karşılanması gerekmektedir. Bakıyorsunuz Safranbolu’da bunlar ile ilgili hiç bir çalışma yok. Ben Belediye Başkanı olduğum günden bu yana ve hatta daha önceki dönemde hiçbir zaman Safranbolu’da imar yolsuzluğu problemi bitmedi. Ben Belediye Başkanı olmadan önce görevime taliptim, şehri yönetmeye taliptim. Bu şehir için neler yapabilirdim bunların programlarını yapıyordum. Yabancı ülkelere gittiğim zaman bu şekildeki tarihi ülkelerde  neler yapılmış bunların çoğunu da inceledim. Size basit bir örnek vereyim, bugün İtalya’da Bergama denilen tarihi bir şehir vardır. Bu dünyadaki ilk kağıdın icat edildiği tarihi şehirlerden bir tanesidir. Geçmişi 5 milyondan fazladır, her tarafı Safranbolu gibi tarihi dokudur. Gidin bakın bir tane taşlı yolda yürüyor musunuz. Zamanında o yollara hayvanın ayağı kaymasın diye taş döşenmiş daha hala bizim programımızda aynı sistem devam ediyor. O tarihte o konakların her biri ahır bir tarafı da ambardı. Daha hala turisti nasıl göndereceğinizi bilemiyorsunuz. Eğer Safranbolu’ya hafta sonu 10 bin turist geliyorsa birkaçının ayağı burkulup öyle gidiyor. Basit çekişmeler ile Safranbolu’nun can alıcı noktalarının hiç birisine temas etmiyorsunuz, bunlar ile ilgili temas etmemiz icap ettiği zaman da reddediyorsunuz. Düşünebiliyor musunuz Safranbolu’da her sene film festivali yapılıyor ve vilayetin Belediye Başkanı davet edilmiyor. Biz Safranbolu’nun bir eksiği varsa yapabileceğimiz her şeyi yapmaya talibiz. Aynı suyu, aynı kanalizasyon arıtmasını kullanıyoruz.

Bakıyorsunuz siyasi iktidarların iktidar gücüyle almış oldukları idarede hele atama Belediye Başkan Adayları ile sistemin ne kadar yürüdüğüne hepiniz şahitsiniz. Yine dediğim gibi Safranbolu’daki turizmin sayısının en az 100 bin daha artması için hava alanı yapılması şarttır. Dün Milletvekiliydi bugün Belediye Başkan Adayı elinde bir proje 800 metrelik bir pist bir tane maket uçakla inebileceği, hiçbir yolcu uçağının inemeyeceği yere hava alanı yapma zihniyeti ile Milletvekilliği yapıp şimdide atama Belediye Başkan Adayı. Bu Safranbolu’nun turizmini tamamen çıkmaza sokacak bir projedir. Safranbolu’daki en önemli hadiselerden bir tanesi kongre turizmi olmalıdır. Kongre turizmi için ne gerekiyorsa yapılmalı. Nasıl şuan bir tane Hilton otelimiz varsa bunun yanında yine 5,6,7 tane marka oteller yapılmalıdır. Biz Ankara’ya 200 km mesafedeyiz. Ankara’da yapılacak hafta sonu kongrelerini Safranbolu’ya taşıyabilmeliyiz ki buda özverili bir çalışma ile olur.

Değerli dostlarım ben Başkan Adayı Fatma Hanım ile ben 10 yıl beraber görev yaptım. Biz belediyemizin içerisine hiçbir zaman partizanlık sokmadık. İnsanlar arasında ayırım yapmadık. İnsanları birbirinden ayırarak yönetmedik. Hayır Çarşıları programlarıyla insanları fıkralara ayırmadık. Hayır Çarşısı yapacak adaylara buradan soruyorum. Safranbolu’da Hayır Çarşınız var Gümüş’teki kardeşlerimiz bu hayır çarşılarından ne kadar faydalanabiliyor. Bunun cevabını verin. Kayyum Belediye Başkanı’da cevap versin, atanmış Belediye başkan Adayı da cevap versin. İnsanlar birbirinden ayırılmasın. Benim için Kürt’müş, Laz’mış, Türk’müş hiç biri birbirinden farklı değil. Ne bir tane Ak Partili kardeşim farklı ne CHP’li nede Saadet Partili kardeşim farklı. Çünkü bu anahtar bize teslim edilmiş. Şimdi eğer Safranbolu halkı MHP’ye şehrin anahtarını canı gönülden teslim ederse aynı iradenin de Safranbolu’da Fatma hanım sayesinde yapılacağına canı gönülden inanıyorum. Karabük’ün kaderini nasıl değiştirdiysek gelin bizzat Safranbolu’nun kaderini de değiştirelim. Karabük’te MHP’nin izlerini 50 sene, 100 sene silemeyeceklerse Safranbolu’da da öyle bir iz bırakalım ki bir daha Safranbolu bizleri unutmasın. Safranbolu inşallah Fatma Danışman sayesinde MHP’nin hizmetlerini unutmayacaktır. Fatma Danışman’a hayırlı uğurlu olsun diyor, başarılar diliyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.