2008 Yılında Karabük Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından belediye binası olarak hayata geçirilen yeni bina, 2009 Yılında yapılan yerel seçimlerde başkanlığı MHP adayı Rafet Vergili’nin almasının ardından bina adeta murdar oldu.
Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin etraftan gelen o kadar baskıya rağmen inatla yeni binaya geçmeyeceğini beyan etmesiyle birlikte bina üzerinde de yeni tasarımlar uygulanmaya başladı. Vergili’nin bu binanın hastane yapılması konusunda yaptığı açıklamaların ardından son olarak dönemin Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal’ın Üniversiteye Tıp Fakültesi Kazandırılması yönünde başlattığı proje başkan Vergili’nin de derdine derman oldu. Zaten binanın da en çok işe yaradığı durum Tıp Fakültesinin Karabük’e gelmesinde yaşandı.
Bina kullanılmamak üzere sadece Tıp Fakültesi tabelasını taşımakla mükellef kılındı.
Karabük Üniversitesi binanın belediyeye geri verilmesinin gerekçesinde en kısa özet ise “Binanın Kullanılmaması” detayını çıkartıyoruz.
Peki şimdi ne olacak?
2010 yılında sadece Tıp Fakültesi tabelasını asmak için devri gerçekleşen bina için şimdiden yeni senaryolar çizilmeye başladı bile.
İş Merkezi, Yurt, Kadın Sığınma Evleri gibi bir sürü senaryolar üretilen binayı neden hiç kimse Belediye Binası olarak yakıştıramıyor.
Vergili’nin Belediye Başkanlığını kazanmasının ardından neden hiç kimse Vergili’nin “yeni binaya geçmem!” inadını kıramadı.
Koca binanın akıbeti Vergili’nin iki dudağının arasına sıkıştı kaldı.
Milyonlarca lira harcanarak yapılan fakat kullanılmadan eskiyen bu binayı belediye başkanı Rafet Vergilinin en iyi şekilde değerlendirmesi şart oldu.
Belediye’nin bir kuruşunu heba etmem diyen Vergili kullanılmadan eskiyen bu binayı da çürümekten kurtarmalıdır.
Binayı daha da fazla murdar etmemelidir.
Merkezden o kadar uzağa belediye binası yapmak akıl işimidir? 5000 evlere yapılan yol kadar saçmadır. Karabük halkı olarak belediye binasının uzağa taşınmasını istemiyoruz sayın Vergili’nin sesimizi duyuyor