‘Yumurta Tavukçuluğu’na Büyük İlgi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

‘Yumurta Tavukçuluğu’na Büyük İlgi

ORDU ÜNİVERSİTESİ (ODÜ) ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN ‘SERBEST SİSTEM YUMURTA TAVUKÇULUĞU’ PROJESİ İÇİN ORDU’DA 500’Ü AŞKIN ÜRETİCİ BAŞVURUNCA, PROJENİN GİRESUN’DA DA UYGULANMASINA KARAR VERİLDİ

Bu haber 03 Mart 2015 - 15:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ), Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ordu Ziraat Odaları ile ortaklaşa yürütülen ve DOKAP tarafından desteklenen ‘Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’ projesi kapsamında 500’ü aşkın üreticinin başvuruda bulunduğu belirtildi.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Durmuş tarafından hazırlanan proje Altınordu, Fatsa, Perşembe, Ünye, Gölköy, Akkuş ve Ulubey ilçelerinde başarılı bir şekilde uygulanıyor. Başvuruları kabul edilen 60 üretici aktif olarak üretim yaparken 20 üreticinin kümes kurulum işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

En az 1200 metrekare yeşil alan bulunan arazi üzerinde 300 tavuk kapasiteli kümes yapımı ve yarka maliyetinin 20 Bin TL civarında olduğu projenin bölgenin yaygın geçim kaynağı olan fındık üretimi yanında ek gelir imkanı doğurması ile köyden kente göçün azaltılması noktasında olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

GİRESUN’DA DA UYGULANACAK

Bu arada 1 Mart 2015 tarihi itibari ile yürürlüğe giren yeni protokol kapsamında söz konusu proje Giresun’da da uygulanmaya başlanacak. İmzalanan protokol kapsamında ODÜ, DOKAP ve Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile Giresun’da projenin üreticilere tanıtımının yapılması kararlaştırıldı. Tanıtım çalışmalarının ardından proje kapsamında üretim yapmak isteyen üreticilere kümes yeri planlamasından tavuk beslenmesine, sağlıklı yumurta üretiminden uygun depolama şartlarına, biyogüvenlik ilkelerinden tavuk hastalıklarına kadar üreticinin ihtiyaç duyacağı tüm konularda teknik destek ve eğitimler Ordu Üniversitesi tarafından verilecek. Giresun ilinde Birlik ve Ziraat Odaları tarafından projenin organizasyonunun sağlanması, tanıtım ve eğitim faaliyetleri sonrası ilk etapta 25 üretici ile eş zamanlı olarak üretim faaliyetlerine başlanması planlanıyor.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç, Ordu’da uygulamaya koydukları projenin hem Ordu’nun ekonomik olarak kalkınmasına, hem de üniversite ile halkın bütünleşmesine katkı sağladığını vurguladı. Yarılgaç, “DOKAP, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odalarının da katkılarıyla başarıya ulaşan projenin, komşu ilimiz Giresun için de şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.