1 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI… « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

1 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI…

Bu haber 01 Mayıs 2020 - 10:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Gürel mesajında, “Üretmenin, kaynakları etkin ve verimli kullanmanın ve kendine yetmenin öneminin tüm dünyada yaşayarak öğrenildiği bu günlerde; bizlere en büyük gururu yaşatan; meslek liselerimizden, entegre tesislerimize, küçük sanayi sitelerimizden teknoparklarımıza, ARGE merkezlerimize kadar büyük ve güçlü Türkiye’mizde çalışmanın ve üretmenin sesinin yükseldiği her yerden dünyanın her yerine en gür sadalarla duyuran tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizin Fabrikalar Kuran Fabrikası, ilk ağır sanayi tesisinden filizlenen sanayi ve teknoloji hamlesinin lokomotifi Karabük’ümüzde üretmenin arkasındaki emek, emektar ve alın terinin tüm manaları en yüksek derecede tezahür etmiştir. Bugün devletimizin ülkemizde istihdamın attırılması, yerli ve milli üretimin desteklenmesi; İnovasyon ve ARGE çalışmaları ile dışa bağımlılığın azaltılması hedefleri çerçevesinde her sektörde proje üreten, iş ve üretim fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere vermiş olduğu önemli destekler ülkemizin 2023, 2053, 2071 ve ötesi hedeflerine hızla ve kararlılıkla yürümekte olduğunun en önemli göstergesidir. Dünyamızın zor bir süreçten geçtiği ancak ülkemizin birlik ve beraberlik harcıyla birbirine daha sıkı sarıldığı bir dönemden geçtiğimiz bu günde “Emeğin Başkenti” Karabüklü çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere ülkemizin bekası için emeğiyle üreten tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Hak-İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanlığı ve Temsilcilikleri 1 Mayıs işçi bayramı dolayısı ile basın bildirisi yayımladı.
Korona virüs salgını nedeni ile kitlesel kutlama imkanı olmamasına rağmen 1 Mayıs da, ekranlarda illerin meydanlarında olduklarının belirtildiği bildiride, “Hak-İş olarak, bu 1 Mayıs’ta kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini ve bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine ‘Hayır’ diyoruz. Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. İşyerlerinde İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Güzel yarınlar için, haklarda daha güçlü gelecek için, sağlık için, iş güvencesi için, iş ve emek için meydanlarda bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu zor süreçte iş başında fedakarca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden haykırarak teşekkür etmek için buradayız. Emekçi kardeşlerimize ‘Sen sağlığını koru, emeğini biz koruruz’ diyoruz. Tüm emekçilerimizi güvende olmak için Hak-İş ile birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Daha fazla dayanışma, daha çok emek, daha çok önlem, daha çok iş güvenliği, daha güçlü Türkiye için 1 Mayıs’ta yine meydanlardayız. ITUC, ETUC, ILO ve ITUCAP’nin salgın sürecinde bizimle işbirliği ve dayanışma içinde olmasını önemsiyoruz. Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlardayız” denildi.
Ayrıca bildiride vergi adaletsizliklerinin giderilmesini, ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istediklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verildi: “Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini, kayıt dışı çalışmanın sonlandırılmasını istiyoruz. Biz ücretliler, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz. Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin engellenmesini istiyoruz. İstihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasını istiyoruz. Her türlü ayrımcılıktan uzak, insan odaklı etkin politikalar istiyoruz. Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının geliştirilmesini istiyoruz. Biz 83 Milyon vatandaşımız ve 4 milyon göçmen kardeşimiz ile birlikte Türkiye’yiz diyoruz.”

 

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Altınöz, mesajında, Türkiye’nin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında önemli pay sahibi olan; emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle ülke için değer üreten bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.
Her alanda güçlü bir Türkiye’nin, emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş adamları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkün olacağını ifade eden Altınöz, şunları kaydetti:
“Ülkemizin en değerli sermayesi emektir. Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır. Emeğiyle değer üretmenin, alın teriyle helal kazancının arayışında, çabasında olan milyonlarca çalışanımız bizim için paha biçilemez bir özelliktedir. Bugün işçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımız özel günlerden birisi. Dinimizde de işçinin emeğine değer verilmiş ve sevgili Peygamberimiz ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz’ buyurmuşlardır. Kendi gelenek, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, milletimizin bizi iktidara taşıdığı günden bu yana emekçilerimizin, tüm çalışan kesimin yanında olduk. Emekçilerimizin sorunlarını kendi meselemiz olarak gördük. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını sağladık. Dayanışmanın güzellikleri, yardımlaşmanın ayrıcalıkları ve kardeşlik bağlarının vazgeçilmezliği işçilerimizin destekleriyle güçlenecektir. Diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan Türkiye, önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan reformları kararlılıkla hayata geçirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine taşıyacak rakamlara ulaşmasını sağlayacak olan, başta üretim olmak üzere tüm sektörlerde çalışan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, Cenab-ı Allah’tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum.”

 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Köse, mesajında, 1 Mayıs’ın, emekçinin ve dayanışmanın bayramı olduğunu belirtti.
Barış, özgürlük, demokrasi içinde, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşamın herkesin hakkı olduğunu ifade eden Köse, şunları kaydetti:
“Bu yaşam ve refahı sağlayabilmenin en önemli noktası ise demokrasi ve liyakattır. 1 Mayıs’ın hem çalışanlarımızın kendi arasındaki dayanışmayı hem de diğer sosyal kesimler arasında diyalog ve işbirliğini geliştireceğine, ülkemizin huzur, barış ve dayanışma gücüne katkı yapacağına inancım tamdır. Demir Çelik Fabrikası ve işçileriyle, emeğin kenti Karabük‘ümüz bunun en güzel örneğidir. Bizler, kıymeti çok büyük olan çalışanlarımızın, bu anlamlı günde olduğu gibi her zaman yanlarında bulunmaya, onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın geçtiği bu zorlu dönemde çalışan, evine ekmek götüren işçilerimizin de yaptıkları bu kutsal davranış, Emek ve Dayanışma Günü’nün önemine anlam katmaktadır. Ben, gelişme ve kalkınma hamlelerine alın terleriyle büyük katkı sağlayan, özveriyle çalışan, üreten, hakkını yedirmemek için mücadele eden fakat hakkıyla da çalışan tüm işçilerimizin ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum.”

 

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ünal, mesajında, özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm emekçilerin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladığını belirtti. Ünal, şunları kaydetti:
“Büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine alın terleriyle büyük katkı sağlayan özelikle korona virüs nedeni ile geçirmiş olduğumuz bu zor günlerde özveriyle ve fedakarlıkla çalışan başta emeğin ve alınterinin başkenti Karabük’ümüzdeki işçi kardeşlerim olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve afiyet içerisinde mutlu bir yaşam temenni ediyorum.”

 

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Çaylı , işçi ve emekçiler tarafından kutlanan işçi bayramının birlik , beraberlik , dayanışma günü olduğunu dile getirdi ve 1 Mayısın adına yakışır şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını diledi. Belediye Başkanı Zeki Çaylı , mesajına şöyle devam etti: “Başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Gün olan 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Emek olmadan hiçbir şey yetişmez. Emeğe her zaman saygılı olduk , olmaya da devam edeceğiz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.