Başkan Köse: “Ne Safranbolu ne de Türkiye Bay Sinemayı Asla Unutmayacak’’ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Başkan Köse: “Ne Safranbolu ne de Türkiye Bay Sinemayı Asla Unutmayacak’’

Bu haber 04 Nisan 2024 - 15:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Türker İnanoğlu’nun vefatı üzerine İstanbul Maslak’ta Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da düzenlenen anma törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Köse derin üzüntülerini dile getirerek; “ Ne Safranbolu ne de Türkiye Türker İnanoğlu’nu asla unutmayacak. Safranbolu’muzun ve ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Bay Sinema lakabı ile Safranbolu’dan başlayan hayat yolculuğunda tüm Dünya’ya nam salan, Türk sinemasına yüzlerce başyapıt kazandıran, ünlü yapımcı Türker İnanoğlu’nun vefatı dolayısı ile İstanbul Maslak’ta Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu Türkiye İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, İnanoğlu’nun çocukluk arkadaşı Yılmaz Kavuşturucu, çok sayıda ünlü sanatçı, yönetmen ve yapımcı katıldı. Cüneyt Özdemir’in sunuculuğunu yaptığı törende, İnanoğlu’nun çocukları İlker ve Zeynep İnanoğlu, çocukluk arkadaşı Yılmaz Kavuşturucu, komedyen, oyuncu ve yönetmen Cem Yılmaz, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Fatih Bayram, Türk Sinemasının yıldız isimlerinden Hülya Koçyiğit, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy İnanoğlu ile ilgili anılarını anlatan konuşmalar yaptı. Törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ise şu ifadeleri kullandı; Türk Sineması ve televizyonlarına kattığı büyük değerler ile onu her zaman hatırlayacağız. Safranbolu’ya kazandırdığı Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi sinema ve televizyon dünyasına çok kıymetli öğrenciler yetiştirecek. Safranbolu ve Türkiye onu asla unutmayacak. Ailesine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun.”

Türk sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu kendi adını taşıyan Maslak Show Center’daki töreninin bitimi ile Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Kanlıca Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.