BAŞKAN VERGİLİ, CHP’Lİ DİNÇEL’İ TOPA TUTTU… « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

BAŞKAN VERGİLİ, CHP’Lİ DİNÇEL’İ TOPA TUTTU…

Bu haber 03 Kasım 2021 - 0:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin hedefinde CHP eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel vardı.

CHP’li Erdoğan Dinçel’i ağır bir dille eleştiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili;  “Yıllarca CHP’de uğraştın ama hiçbir şey olamadın. Hem camiyi eleştiriyorsun, cami bahanesiyle de beni eleştiriyorsun. Senin camiyle ne işin var, camiyle ilgili camiyle işi olan konuşur. Ben seni bir kere caminin içinde görmedim” dedi.

CHP eski İl Başkanı Erdoğan Dinçel‘i adeta topa tutan Başkan Vergili konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Gelelim cami karşıtlığına. Camiye karşıtlıkları yalnızca burası olduğu için değil. Bazıları halen kendini Karabük’te siyaset yapıyorum sanıyor. Ama siyasetinde nasıl yapılacağını da bilmiyor. Bugüne kadarda zaten siyasetin nasıl yapılacağını bilmediği için başarılı olamadı. Sen camiye girmiyorsan girmiyorsun. Ben sana bu güne kadar camiye neden girmiyorsun diye hiç sordum mu?  Ben bugüne kadar senin siyasetinle ilgili hiç konuştum mu, siyasetinle ilgili hiç eleştirdim mi? Sen SHP’den başlayarak dönem dönem CHP’nin başkanlığını yapmış bir siyasetçisin. Bugün başkan olmasan bile senin söylediğin her söz CHP’nin görüşünü ortaya koyar. Sen bir söz söylerken çok temkinli davranmalısın. Ben şuanda ne konuşursam konuşayım Milliyetçi Hareket Partisi’ni de bağlar. Sen yıllarca CHP İl Başkanlığı yapmışsın ama halen konuşmasını öğrenememişsin, sen nasıl konuşuyorsun? Yıllarca siyaset yaptın, bu şehirde ne iş yaptın, Karabük’ün kaç mahallesi, kaç köyü olduğunu biliyor musun?  Oturduğun yerden Karabük’ün siyasetini yapmaya çalışıştın ve hiçbir zamanda başarılı olamadın. Bu kadar başarısız bir kimliğinle sen kimsinde beni eleştiriyorsun Erdoğan Dinçel beyefendi. Abdullah Bey eleştirsin sana ne? Sen kendini ne sanıyorsun? Sen bir kere konuşmasını öğreneceksin. Ben bugüne kadar seni eleştirecek tek kelime konuştum mu? Doğru da yapmışsındır yanlışta, beni ilgilendirmez. Ama sen zaten hiçbir şey yapmadın ki. Hiç siyaset yapmayan adam milletvekili oldu, yıllarca CHP’de uğraştın ama hiçbir şey olamadın. Hem camiyi eleştiriyorsun, cami bahanesiyle de beni eleştiriyorsun. Senin camiyle ne işin var, camiyle ilgili camiyle işi olan konuşur. Ben seni bir kere caminin içinde görmedim, Abdullah Beyde il başkanı ama onunla kaç kere aynı safta namaz kıldık. Hem kendilerini küçültüyorlar, hem partilerini küçültüyorlar, geçmişte siyasette başarılı olamamalarının sebebi de bu zaten. Karabük’te her siyasi görüş başarılı olabilir. Çünkü bu şehirde herkes iç içe. Neden başarılı olamadı bu güne kadar? Kimseyle teması olmadığı için, şehirle ilgili bir tane fikir yürütemediği için. Benim CHP ile bir problemim yok ki. Benim burada genel merkez siyaseti yapmam doğru değil ve yapmadım da. Bugüne kadar Sayın Kılıçdaroğlu ya da bir başka parti başkanını eleştirdiğimi duydunuz mu? Benim bu işlerle ne işim var, benim genel başkanım yok mu? Bana verilen görev Karabük’ün işlerini yapmak.

Sen nesin de beni eleştiriyorsun, sen kimsin?

Her şeyi doğru yapmamız mümkün mü? Yaptığımız her şeyi herkese beğendirmek mümkün mü? Şu anda Derevler’de, Halim Deresi’nde açtığımız bulvarları bile eleştirecek insan çıkar. O bulvarı açtık ve Karabük Mahallesi üç’e, Aydınlıkevler iki’ye katlandı. Biz eleştirilere açığız, ancak aşağılayıcı cümleleri ben kabul etmem. Hele Erdoğan Dinçel gibi birinin sözlerini hiç kabul etmem. ‘Al maaşını Karabük’ü rahat bırak’ filan. Sen kimsin bu cümleleri kullanacak. Eleştirini yap, fikirlerini sun ama aşağılama. Efendim neymiş, iki caminin arası çok yakınmış. Sen Karabük’ü bilmiyorsun. Karabük’ün merkezi Safranbolu’dur. Bu şehrin tarihi orada yatar. Sen git, Köprülü Mehmet Paşa Camisi ile İzzet Paşa Camisi arası kaç adım bir say ve gel. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Sen zaten seçimlerden önce söz verdin, büyük ihtimalle Tabipler Lokalinde filan verdin; ‘Rafet Vergili bu seçimi kazanırsa siyaseti bırakırım’ dedin. Sen biraz terbiyeli olsana, siyaseti bıraksana. Sen nesinde beni eleştiriyorsun, sen kimsin? Bir daha ağzından bir şey çıkarsa çok daha ağır konuşurum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

2 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Zafer3 Kasım 2021 / 11:06Yanıtla

Adamın dibisin başkanım

Mehmet Özcan3 Kasım 2021 / 12:04Yanıtla

Mehmet Özcan
3 Kasım 2021 09:41
3 Dönem Karabük Belediye başkanlığı yapan sayın Vergili’ye soruyorum,…..Öncelikle Karabük hakettiği değişim ve dönüşümü ne kadar başarabildi???? Sokağa çıksın, vatandaş nezdinde de kendini bir çek etsin….Her seçim döneminde mega projeler ortaya koyarak belleklerde yer edinen başkan, vatandaşa adeta cenneti pazarlar gibi vaadlerle oylarını almayı başardı…Nelerdi bu projeler ???? Araç çayı projesi vardı ki Eskişehir’e parmak ısırtırcasına muhteşem,içinde sandal gezileri ile SADABAT dönemi…Trafik sorununu çözüme kavuşturacak kesintisiz KARABÜK-SAFRANBOLU yolu…Yenice Şeker Kanyonu’nu satın alma….EFLANİ’ye uluslararası hava alanı…

Her türlü fizibilitesi hazırlanmış Üniversite alanı içindeki yere yapılacak “Hava alanı”projesini engellemesi ise gözlerden hiç kaçmadı…Belediye olarak binlerce dönüm araziyi ihtiyaç olmadığını bile bile Karabük Belediye Meclisinde alınan kararla “üniversite alanı” ilan ederek, o yöredeki arazi sahipleri köylüleri mağdur etmeye devam etmektedir…Halen daha bu “hak gaspı” sürmektedir, mübessibi de sayın Vergili’dir….Kent meydanı diye yapılan projenin Karabük halkında ki karşılığı TAŞ YIĞINI bir alan…Alandaki taşlar,şehir merkezini yaz aylarında 5 derece artırdığı ifade edilmektedir…Bu alan çok daha verimli bir proje ile reorganize edilmelidir….Valilik binası, o şehri simgeleyen ,şehirle özdeşleşmesi gereken ve şehrin girişinde görkemiyle belleklerde yer bulması gereken, adeta şaheser bir yapıt özelliğinde yapılmasıdır….Yıkılan bu binanın yerine yeniden valilik binası yapılmalıdır….

“Evin ihtiyacı olan camiye haramdır” sözünde olduğu gibi, şehrimizin önceliği cami değil,o yerde yeniden valilik binası yapılmasıdır…..Bu düşünceyi talep etmek asla “cami karşıtlığı” ile sulandırılmamalıdır…Politika yapıcılar konuyu bu anlayış üzerinden seçim malzemesi yapmamalıdır….Camide filancayla aynı safta namaz kıldım,filancayı camide hiç görmedim şeklindeki açıklamalar ŞİRK’e girer…Erdoğan Dinçel’i burada savunmak gibi bir amacım asla olamaz ,kendisi bu işi herkesten daha iyi yapacaktır…Erdoğan Bey mesleği gereği değerli bir avukat ve sizin bu haksız eleştirilerinize elbet cevap verecektir…Benim tanıdığım bildiğim biri olarak ERDOĞAN DİNÇEL, bu şehre en zor zamanlarda hizmet etmiş ,düzgün bir cemiyet adamıdır…Cami konusunda yaptığı açıklamalara ben ve benim gibi onbinlerce insan da aynı minvalde düşünmektedir….Kendisi sahipsiz de değildir….Cami yapmaya asla karşı değiliz,yerine karşıyız,cami üzerinden yapılan yalan siyasete ,oy devşirmeye karşıyız….Bu türden hassas konuları kendilerine sermaye edinerek önümüzdeki seçimlerde kendine yer edinmeye çalışmak,polemik yapmak en hafif değimle acz içinde kalmaktır,başarısızlığını maskelemektir…