ÇAYLI; 4. DÖNEM İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

ÇAYLI; 4. DÖNEM İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

Bu haber 14 Ocak 2024 - 2:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Çaylı 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle Yenice Ihlamur Teras’ta basın mensuplarını ağırladı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin 4. Dönem için adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti aday adaylarının seçim vaatlerini “arkadaşlarım uçuyor” olarak değerlendiren Belediye Başkanı Zeki Çaylı; . “Yenice’nin 5000 kişi istihdam edecek bir yatırım yapacak bir babayiğit varsa adaylığımdan feragat ediyorum.” Dedi.

Başkan Çaylı açıklamalardın şu ifadelere yer verdi;

“Bizim gayretimiz var, çabamız var. İnsanlarla 7/24 diyalog halindeyiz. Onlarla istişare halindeyiz. Küçükler abi diyor, dede diyor.  Büyükler abisinin diyor, evladım diyor. Onlarla 1978 yılından beri belediyede memur olarak görev yapmış 2009’dan beri de Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak herkes bizi biliyor. Biz onları biliyoruz. Daha farklı bir ifade kullanırsak neredeyse bakışlarımızdan birbirimizin ne dediğini anlayacak kadar Yenice ile içli dışlı, beraber, hemhal olmuş bir pozisyonumuz var. İmkanlarımız ölçüsünde, şartların oluştuğu ölçüde sorunları giderme adına ehliyetli ve liyakatli ekibimizle yemeden, yedirmeden, içmeden, içirmeden herhangi bir anormalliğe karışmamış, dürüst, namuslu, hiçbir olumsuzluğu ortaya koyulamayacak kadar aklı pak olan bir yönetim anlayışıyla inşallah önümüzdeki hafta genel merkezimiz tarafından açıklanacak olan aday noktasındaki sonuç geldiğinde, il başkanımız tarafından bize tebliğ edildiğinde hazırlıklarımız tamam. Zaten hep arazideyiz, hep halkın içindeyiz, hep halkla beraberiz. Ondan sonra da siyasi çalışmalarımızı bir şekliyle lanse edip araziye, sokağa çıkacağız inşallah.

YATIRIM YAPACAK TAKATİMİZ YOK…

AK Parti kurumsal geleneği olan yirmi yılı aşkın bir zamandır iktidarda olan bir partimiz. Benimde daha önce kurucu ilçe başkanlığı yaptığım partimiz. Kendi şartları içerisinde adayını belirler. O tamamen bizim dışımızda. Onların kimi gösterirsek kendilerine göre en iyi adayla çıkacaklardır. Biz onunla ilgilenmiyoruz. Zaten o tarafında yokuz işin. Hizmet noktasına gelince bizim bu projeyi yaptığımız yıllardaki ülkenin ekonomik durumuyla gelinen noktanın aynı olmadığını herkes biliyor. O günkü şartlarda yapılan bu projenin şu andaki maliyeti ile Yenice Belediyesi 5 yıllık bütçesini hiçbir yere kullanmasa tamamını koysa kenara, 5 yıllık bütçeyi üst üste koyup burayı yapmaya kalksa yapamaz. Şu anda gelinen nokta bu. Herkes biliyor. Ancak malumunuz olduğu gibi polemiklerle ortaya atılan doğal gaz gelme hadisesi var. Doğal gazın mahallelerde üst yapısını tamamen biz yapacağımızı taahhüt etmiş durumdayız. Meydana getirdiği tahribatların ortadan kaldırılması yani yaşam şartlarının, hayat standartlarının doğal gaz gelmeden önceki konuma getirilmesi çok büyük maliyetler gerektiriyor.  Önümüzdeki 5 yılda maliyetlerin ne olacağını bilmememize rağmen belki yaklaşık yüz milyonluk bir yatırım ancak doğal gazın ortaya çıkardığı tahribatı tekrar eski hale getirebilecek. Yani önümüzdeki dönem Yenice Belediyesi’nin herhangi bir büyük yatırım yapacak ne bütçesi var ne takati var ne gücü var. Kaldı ki 2024 yılı için tasarruf tedbirleri kapsamında yeni bir yatırım yapılmayacak diye Cumhurbaşkanlığımız tarafından gönderilen genelgemizde var. Yani artık devletin uygulamış olduğu ekonomik tedbirler otomatik olarak bizlere de yansıyor. Yenice Belediyesi’nin geliri olarak İller Bankası’ndan gelen ödeneği bir de sudan aldığımız gelirin dışında hiçbir geliri olmayan bir belediyeyiz. Biz elimizden geldiğince karınca kararında yaptığımız bir işi iki kere yapmayarak bir defa yaptığımızı hep geride bırakarak bir ileri bir ileri bakarak bu konuma getirdik. Yani tabiri caizse tekeden sür çıkarmış ifadesi tam bize uyuyor. Bulduğumuz her noktada belediyemizin halka hizmet götürmesi yararlı ve gerekli olabilecek ne bulursak çakıldır taştır hurda demirdir onları değerlendirerek dahi işlemlerimizi yapıyoruz

İsmet Paşa Mahallesi’nde meydana gelecek bu tahribatı bir yıl sonra gidermek demek bütçenin tamamına yakınının oralara gitmesi anlamına geliyor. Daha açık ifadeyle hiç kimse bilmeden afaki söylemlerle şunu yapacağım, bunu yapacağım gibi desteksiz atmaya gerek yok.  Yenice Belediyesi’nin geliri belli, gideri belli. Gelir ve gider dengesini koyduğumuz zaman başarı olacak tek kriter doğal gazın açmış olduğu tahribatı ortadan kaldırarak halkın doğal gaza, temiz bir enerjiye kavuşmasını sağlamak ve sonuç itibari ile de oluşacak küçük yatırımlar yapılabilir

VERİLEN SÖZLER UÇTU…

Doğalgaz çalışmalarının başladığı noktadan bu tarafa herhangi bir destek talebimiz olmadı, bize destekte gelmedi. Biz gücümüzün bu doğalgazın yapmış olduğu tahribatı karşılayamayacağını belirterek meclisten bunun karşılanması şartıyla diye bir karar çıkardık.  Kargaz’da bize dedi ki ya doğalgaz alırsınız, aldığınız an tahribatı biz yapacağız diye meclisten bize taahhüt edeceksiniz. Yoksa doğalgaza başlamıyoruz dediler. Biz her ne kadar bunu yapamayacak konumda olsak bile Yenice’nin doğalgaza kavuşması her şeyin önünde olduğu için kararımızı değiştirdik. O arada da daha önceki İl Başkanı İsmail Altınöz, daha önceki vekiller Cumhur İnal, Niyazi Güneş ve Belediye Başkanımız Rafet Vergili, İl Başkanımız Adem Kar ile birlikte bir toplantı taptık. O toplantıda bize bir miktar yardım yapabileceklerini söylediler. Şimdi o gün söylenen söz uçtu. Yazılı bir şey olmayınca hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorum. Ancak her ne kadar olumsuzluklar olsa bile, her ne kadar güç olmasa bile ekibimiz doğalgaz tahribatını şartlar ne olursa olsun bir şekliyle ortadan kaldıracağımızı da bir şekliyle buradan eski haline getireceğimizi vadediyoruz. Buradan da sözümüz olsun.

ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM

Türkiye’nin herhangi bir yerinde 5000 kişilik bir yatırım yapacak bir belediyeyi Büyükşehir Belediyeleri de dahil görmüyorum. Demek ki arkadaşlarım uçuyorlar. Ben ayağım yere basarak hareket etmek isterim. Yenice Belediyesi yatırım yapıp da istihdam sağlayacak küçük küçük bu tip yerler yapar. Burada da 50-60 kişi çalışıyor. Yenice’nin 5000 kişi istihdam edecek bir yatırım yapacak bir babayiğit varsa adaylığımdan feragat ediyorum. Şu anda bırakıyorum Yenice’nin menfaati adına. Projeyi getirsin koysun. 5000 kişi istihdam edecek projeyi ben bir göreyim basının huzurunda feragat ediyorum. 5000 kişiye iş sağlayacak projeyi kaynağıyla beraber projesiyle beraber koysun seçime dahi girmeyeceğim. Bu kadar açık ve net.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.