CUMHUR İTTİFAKINDA LİSTELER NETLEŞİYOR « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

CUMHUR İTTİFAKINDA LİSTELER NETLEŞİYOR

Bu haber 30 Kasım 2023 - 0:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakının iki ortağı AK Parti ve MHP 30 Büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan bilgiye göre 30 Büyükşehir’den 2019 seçimlerinde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının destekleneceği diğer Büyükşehirlerde ise AK Parti’nin adayına destek vereceği belirtiliyor.

27 YERDE ORTAK ADAY

Habere göre; Görüşmelerde, deprem illerinin yönetimini, “deprem illerini daha hızlı kalkındırmak amacıyla, AK Parti’nin istediği” belirtiliyor. Ancak bu illerden olan Osmaniye ve Adana’nın MHP’ye bırakıldığı da kaydediliyor. AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23’ünde AK Parti, 4’ünde ise MHP’nin adayının destekleneceği ifade ediliyor. Bu illerde Osmaniye’nin dışında CHP’nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP’li adayın destekleneceği söyleniyor.

Diğer taraftan Bartın’ın yanı sıra Karabük’te İttifak olma ihtimali en yüksek illerinden birisi olarak gösteriliyor. İl ve Yenice Belediyesinde MHP’nin göstereceği adaya destek verileceği Safranbolu, Eskipazar, Eflani ve Ovacık Belediyelerinde de AK Parti’nin adayına destek verileceği söyleniyor.

AK Parti’de İl ve ilçelerdeki Belediye Başkan Adaylarının 15-22 Aralık tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.