KAHVECİ; “YENİDEN İŞE BAŞLAYACAKSINIZ” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KAHVECİ; “YENİDEN İŞE BAŞLAYACAKSINIZ”

KARDEMİR’in yan kuruluşu Karçel A.Ş.’nin bünyesinde çalışan işçiler Çelik iş Sendikasının grev kararı almasıyla, greve çıkmışlar, işverenin lokavt ilan etmesi ile işten çıkartılmışlardı. İşten çıkartılan işçilerin yeniden işe alınacakları bilgisi verilirken, Çelik-iş Sendikası ile Kardemir Yönetimi dün akşam konuyla ilgili görüşmek üzere bir araya geldi.

Bu haber 01 Ağustos 2014 - 10:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

kahveci

Karçel’de Yeşil Çalı İnşaat’ta greve çıktıkları 22 Temmuz günü patronun lokavt kararıyla işten atılan 209 işçinin mağduriyeti sürüyor. İşçiler, yeniden işe çağrılmayı bekliyor. Hatırlanacağı gibi, KARDEMİR’in yan kuruluşu Karçel A.Ş.’nin bünyesinde çalışan işçiler Çelik iş Sendikasının grev kararı almasıyla,greve çıkan işçiler ramazan ayında işverenin lokavt ilan etmesi ile işten çıkartılmışlardı.

Bayram öncesi Ankara’ya giden Çelik-İş üyesi işçiler, Ankara’da AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Kalkınma Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan’la görüşmüştü. İşçilerin verdiği bilgilere göre Şahin, konuyla ilgilenmesi için AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’yi görevlendirdi.
AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin işçilere “Yeni bir şirket kurulacak, siz de yeniden işe başlayacaksınız.. Bugüne kadar birikmiş olan tazminatlarını alabileceksiniz” dediği bilgisi verilirken, konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, işçilerin Ankara’da AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Kalkınma Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan’la görüştüklerini, son olarak AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci ile görüştüklerini söyledi

Üngören ‘Bildiğiniz gibi Karçel’de grev kararı aldık, akabinde işveren lokavt ilan etti. Görüşmelerimiz sürüyor. Bize verilen bilgi, bu şirketin fesih edilip, yeni bir şirket kurulacağı, çalışmak isteyen işçiler yeniden işe alınacak. İşçilere girdi çıktı yapılacağı için yasal olarak tazminatları ödenecek. Konuyla ilgili bugün ( dün akşam) Kardemir yönetimi ile tekrar görüşeceğiz’ dedi

Dün akşam yapılan görüşmeler sonrasında Üngören’in bugün açıklama yapması bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ilknur5 Ağustos 2014 / 12:02Yanıtla

karçeldeki krizi kahvesi çözmüş…. gerçekten komik bir haber olmuş. yıllardır ağır sanayide çalışan üstelik vergi rekortmeni olmuş bir yapıda çalışan, buna rağmen 850-1000 lira gibi komik bir rakama çalışan karçel işçisi maaşlarına 200 civarı zam ve 2 ton kömür için tüm riskleri göze alarak grev kararı almışlardı. şimdi sayın kahveci diyor ki eski işlerinize eski haklarınızla geri dönün. Bu da demek oluyor ki karçel işçisini ne siyasi, ne sendikal olarak savunacak tek bir kişisi bile yokmuş.