PEKER ve SAFRANBOLU « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

PEKER ve SAFRANBOLU

Bu haber 07 Eylül 2023 - 12:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bugün değil belki ama çok gerilere gitmeden birkaç yıl öncesine kadar müzik ve magazin dünyasının en popüler isimlerinden biri olan Hakan Peker’in ismi artık siyasi arenada da geçmeye başladı.

Müzik ve magazin dünyasının aranılan ismi Hakan Peker’in ismi artık içi tarih ve kültür kokan Safranbolu ile anılmaya başlandı desek abartmış olmayız herhalde…

Hakan Peker’in Safranbolu Belediye Başkanı olmak için ilk adaylığını açıklaması ile ilgili kamuoyunda ve sosyal medyada olumlu ya da olumsuz eleştiriler oldu ve bundan sonra da muhtemelen bu tür eleştireler de olacaktır. Haliyle bu durumun önünü kesmek pek mümkün olmuyor.

Her ne olursa olsun Dünya Miras Kentimiz Safranbolu’nun ismi tarihi özelliklerinin yanında bir de siyasi özellikleri ile de hem yerel basında hem de yaygın basında bir şekilde ismini bir kez daha duyurmuş oldu.

Kötü mü oldu?

Elbette Safranbolu ismi için yerinde bir çıkış oldu.

Hakan Peker yerel seçimlerde aday olur ya da olmaz işin orasına bakmıyorum ama Safranbolu için çok iyi bir reklam olduğu da aşikâr…

Safranbolu’nun yerel yöneticilerinin ve başta Belediye Başkanı (MİMAR) Elif Köse’nin şehrin reklamı adına Hakan Peker’e teşekkür etmesi gerekiyor.

Bir de daha fikir aşamasındaki bir olay fiiliyata geçtiğinde Safranbolu isminin nasıl öne çıkacağını da kestirmek çok zor olmasa gerek…

Sayın Peker’le nezih bir mekânda Safranbolu’yu en tepeden izleyerek sohbet etme imkânımız oldu.

Tek cümle ile “Aday olduğumda seçileyim ya da seçilmeyeyim ama kazanan Safranbolu olsun” ifadesi Safranbolu için akıllardaki birçok soru işaretlerinin cevabı niteliğinde…

Bu durum Safranbolu’daki yerel yöneticilerimizin sorumluluğu alanına giriyor ama ulusal düzeydeki farkındalık epeyce cılız kalıyor dersek yanlış olmaz herhalde.

Çünkü;

Yerel yöneticilerin bugüne kadar göstermiş olduğu basiretsiz yönetimler Safranbolu gerçeğinin üzerini kapatmış durumda.

UNESCO Kenti Unvanının kaldırılmasına belki de ramak kaldı.

Bu güne kadar yöneticiler ve idareciler tarafından hatalı yönetimleri düzeltmek ve içi medeniyet kokan bir kent olan Safranbolu’nun iyi yöneticilerle sınavı başlıyor, halkın önünde oldukça kritik günler var.

Bundan sonra yapılacak olan hatanın telafisi yok..!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.